Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bogens emner er grundlaget for termodynamikken, kemiske reaktioner i ligevægt, fasediagrammer og elektrokemi. Begrebet affinitet er tillagt en central rolle gennem hele fremstillingen. Bogen giver en mere dybtgående indføring til faget end det gængse undervisningsmateriale.
Her foreligger bind III om Knud Andersens studieår ved Københavns Universitet 1957–1965 og 14 måneder i marinen.Der fortælles om det teologiske studium, om professorerne, om undervisningen i latin, græsk og hebraisk, om forprøve ogembedseksamen, hvor Knud Andersen bliver cand.theol. i januar 1965. Beretningen slutter med 14 måneder i Den Kgl. danske Marine med tjeneste ved Holmens kirke og på Stevnsfortet. Undervejs fortæller Knud Andersen om sin ungdoms forbindelse til den liturgiske fornyelse med medlemskab af Teologisk Oratorium og FCC og det svenske Laurentius Petri Sällskapet. Han bor i en periode på Collegium Trinitatis i Købmagergade og får dér forbindelse til Svenskakyrkan. Han er med til at stifte Selskabet Dansk Tidegærd og bliver medarbejder ved udgivelsen af Dansk Tidebog med tilhørende antifonaler. En spændende historie om et længere ophold på det engelske Kelham College kommer også med.Bindet vil være interessant læsning for alle, der har interesse for kirkelivet i midten af forrige århundrede.Bind IV, Kapellan ved Sankt Olai, er planlagt til 2024.
Ord og BillederEfter et langt liv i kirkens tjeneste skriver provst emeritus Knud Andersen nu sine erindringer. Der er planlagtflere bind under hovedtitlen KNUD.Det første bind kom i 2021 med titlen Knud. 1937-1957. Et billede af en svunden tid.Bind to foreligger her med titlen Ord og Billeder.Bindet indeholder en række prædikener, lejlighedstaler, indlæg til pressen og kommentarer til lokaleproblemstillinger. Taler ved fejringen af Kyndelmisse 2. februar kan også findes. Kyndelmisse har væretmarkeret i Slangerup de sidste 40 år. Der indgår også tre større teologiske afhandlinger. En med emnetEucharisti eller nadver. En anden om hvad sarx (kød) betyder? En tredje om Dåb, genfødsel ogopstandelse.Bindet er tilegnet ”Mine børn og børnebørn.” Knud Andersen skriver i forordet: Jeg forestiller mig, at I måskeen gang ad åre kan få den tanke: Hvad talte han egentlig om og hvad mente han, vores gamle morfar. Oghvad malede han. Så har I denne bog at læse i og se billeder i”.Imellem artiklerne er indsat malerier af Knud Andersen fra perioden 2004, hvor han sammen med sin frueåbnede Galleri Sankt Mikael, frem til 2022.
Et billede af en svunden tid. Fra Tårnkammeret i Villa Sankt Mikael i Slangerup ser Knud Andersen tilbage over sit liv. Som førkrigsbarn født i 1937 i Vordingborg har han levende erindringer fra besættelsesårene. Hans far barrikaderer et vindue i huset på Østervej 2 med kraftige bjælker som værn mod vildfarende kugler og sirenen tuder sin luftalarm fra Rådhuset. Efter syv barndomsår i Vordingborg med skolestart på Kirketorvets skole flytter familien til Førslev. Førslev præstegård bliver hans hjem. En deling ”Sommerfolk”, kaldet ”De Sorte” bor i præstegårdens konfirmandstue og bevogter en landingsbane anlagt på Førslevgårds marker. Der finder nedkastning sted af våben. Med mange detaljer skildres livet i præstegården og landsbyen, hvor kammerherre de Neergaard residerer på Førslevgård. Fra skolegangen får vi eksempler på tidens brutale disciplin. Knud Andersen fortæller skånselsløst om sine lærere. Nærværende bog er bind I af en planlagt samlet levnedsskildring. Tre år på Næstved Gymnasium afslutter i bindet med studentereksamen i 1957. Parallelt med de personlige minder fortæller han bredt om personer og begivenheder fra sit livs bagtæppe.
Efter et helt liv på havet har Knud Andersen om nogen et væld af historier at fortælle. I "Vesterud" fortæller Knud Andersen om et udsnit af sine mange oplevelser på havet. Det er historier om venskaber og sejladser, om nye oplevelser og om medgang såvel som modgang. Alt sammen i de fantastiske omgivelser fra Knud Andersens mange spændende og eventyrlige rejser.Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår.
Efter et helt liv på havet har Knud Andersen om nogen et væld af historier at fortælle. I "Mellem djævelen og det dybe hav" fortæller Knud Andersen om sin tid som sømand og de oplevelser og erfaringer, der fulgte med. Men livet på havet førte ikke kun eventyr men også venskaber med sig, og bogen beskæftiger sig derfor først og fremmest med Knud Andersens skibskammerat, Kristian Jensen, hvis ukuelige væsen gjorde ham til en storslået og uforfærdet sømand. Der er dømt eventyr ud over det sædvanlige, når Knud Andersen fortæller om rejser, der blandt andet fører læseren til revolutionen i Venezuela og vinterstorme i Irland.Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår.
Efter et helt liv på havet har Knud Andersen om nogen et væld af historier at fortælle. I "Matros" fortæller Knud Andersen om sin ungdom, der var præget af livet som sømand. Andersen fortæller levende om den medgang og modgang, som følger med tilværelsen på havet, og uden at lægge fingre imellem giver "Matros" et billede af den umættelige livsappetit, som Knud Andersen allerede i en ung alder var fyldt med, og som resulterede i et liv fyldt med oplevelser og eventyr.Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår.
Finn er forældreløs og må arbejde hårdt for føden på herregården Rugård. Til det årlige høstgilde ser han den smukke pige Lola, og i nattens mulm og mørke krydses deres veje igen. Lola er stukket af fra en sigøjnertrup og hun har brug for en ven og beskytter. Børnene stikker af sammen og hele sensommeren bor de sammen i en jordhøj. Med vinterens komme må de skilles og Finn drager til søs, mens Lola kommer i tjeneste på en Præstegård. Om halsen bærer Lola en konkylie som et symbol på deres store kærlighed for hinanden, og en dag skal de to mødes igen.Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår.
Forfatteren Knud Andersen er kendt for at tage sine læsere med på den ene eventyrlige rejse efter den anden, og "Svaner i kulfart" er ingen undtagelse. Vi følger den danske sømand Frank, der drager ud på en 124 dage lang sørejse fra Bagindien til Boston. Her møder han blandt andet frelserpigen Judith, og deres forhold udvikler sig hurtigt på den lange rejse. Men rejsen byder på meget andet end nye bekendtskaber. Storme raser og pludselig kæmper hele besætningen for deres liv i kampen mod naturens voldsomme kræfter.Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår.
Hvis nogen er i stand til at fortælle eventyrlige historier om rejser og oplevelser på det åbne hav, er det forfatter og eventyrer Knud Andersen. I "Vejret i vold" fører Knud Andersen endnu en gang sine læsere med ud på de vilde vover, når han denne gang i en roman henvendt et yngre publikum fortæller om eventyrlige rejser, fantastiske oplevelser og mødet med nye kulturer, nye lande og et hav af nye farverige mennesker, der hver har deres historie, drømme og håb.Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår.
Knud Andersen har levet det meste af sit liv til søs og har om nogen eventyr, rejser og oplevelser at fortælle om. I "Højvande ved Dover" dykker Knud Andersen ned i gemmerne og fortæller om adskillige af sine oplevelser fra sine rejser i og omkring England. Bogens historier foregår både til lands og til vands, og Andersen fortæller om alt lige fra kammeratskab til kortspil – og så stiller han spørgsmålet, om englændere i virkeligheden er tørre og kedelige?Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår.
"Horisont" er både titlen på Knud Andersens roman og navnet på langfartsejlskibet, som danner rammen for historien. Efter 45 år på vandet er "Horisont" sunket på 5000 meters dybde, og det er episoder fra skibets liv, som Knud Andersen fortæller om, som kun han gør bedst. Det er historier fra besætningen, der hver bærer deres egne byrder og drømme – og alle spejder mod horisonten.Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår.
I slutningen af 1800-tallet lever Frejdig Sønderhav sammen med sin familie. De har været nødt til at flytte til Tyskland, efter at Frejdigs far har fået brystsyge. En forfærdelige sygdom, der truer med at tage livet af faren. Familien har kun få midler – de fleste aftener spiser de blot kartofler med salt – og en dag gør sygdommen alvor af sine trusler. Uden far står Frejdig nu overfor et valg ... og havet kalder.Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår."Den blinde ørn" er en trilogi om drengen Frejdig Sønderhav, der i en ung alder mister sin far og derefter går en omtumlet tilværelse i møde. Selvom han ikke er særlig gammel ved Frejdig dog en eneste ting ganske klart: han må rejse, og havet trækker i ham. Trilogien består af bindende "Den blinde ørn", "Tordnende røg" og "Den niende bølge".
"Der var engang en Atlanterhavshund" er den eventyrlige fortælling om bord på en brig i atlanterhavsfart. Med om bord er en farverig besætning ledet af en imponerende kaptajn. Men de er ikke de eneste, der rejser med. I centrum af fortællingen befinder sig en skibshund – en pragtig newfoundlænder, der er lige så vældig som den er venligtsindet.Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår.Todelt serie om den sorte newfoundlænder, der er skibshund på en brig i atlanterhavsfart. I de to bind - "Der var engang en Atlanterhavshund" og "Eventyret om vraghunden" - følger læseren den vældige hund på dens mange eventyr både om bord på skibet og efterfølgende som vraghund med en drøm om endnu en gang at komme til søs.
Knud Andersen er kendt for sine mange år på havet som sømand. Dette liv fyldt med eventyr, oplevelser og erfaringer, men også modgang, slid og havets ubarmhjertighed har givet materiale til både romaner, erindringsværker og noveller, og i "Genskin af fjerne lyn" bevæger Knud Andersen sig ud i digte. Andersen beskæftiger sig i sin digtsamling med stærke følelser, ukuelig humor og tegner et billede af en mand rig på livslyst og -erfaring.Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår.
Antydningen af et smil kan anes på Frejdigs ansigt. Hans kinder er indsunkne og øjnene falder dybt i deres huler, men for nu er Frejdig dybt taknemmelig. Af to årsager: for det første af den simple grund, at han endnu en gang kan mærke bølgeskvulpene mod båden, og for det andet, fordi han er i live, selvom døden har åndet ham i nakken, og han egentlig ikke burde være overlevet. Ikke desto mindre er der stadig liv i Frejdig, og han bevæger sig atter en gang ud på et spændende og dramatisk eventyr.Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår."Den blinde ørn" er en trilogi om drengen Frejdig Sønderhav, der i en ung alder mister sin far og derefter går en omtumlet tilværelse i møde. Selvom han ikke er særlig gammel ved Frejdig dog en eneste ting ganske klart: han må rejse, og havet trækker i ham. Trilogien består af bindende "Den blinde ørn", "Tordnende røg" og "Den niende bølge".
"Brænding" er den fantastiske historie om den unge sømand Ture Vesters drømme og håb. Ture vokser op nær havet sammen med sin enlige mor og lærer hurtigt, at hårdt arbejde bliver hans eneste vej frem. Havet bliver i første omgang Tures kald, men snart får noget andet også hans opmærksomhed: den unge, smukke Helene, datter af toldforvalteren og tilhørende et meget finere selskab end Ture.Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår.
"Fordi vi er født i London" er en storslået roman om livet på godt og ondt. Læseren følger den unge Ann, der er vokset op i Londons fattigkvarter i Whitechapel, og fortæller hendes livshistorie: om ægteskabet med den tyranniske kaptajn Victor Cooper, om uretfærdigheden, når hun uforskyldt bliver sendt i fængsel, om forholdet til hendes elskede far og om kampen for at kæmpe videre, selv når livet byder på al slags modstand, for i sidste ende at finde lykken og kærligheden.Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår.
"Eventyret om vraghunden" er fortsættelsen til Knud Andersens eventyrlige fortælling om den vældige newfoundlænder, der rejste som skibshund om bord på en brig i atlanterhavsfart. Efter skibets kæntring befinder newfoundlænderen sig nu som vraghund med en eneste drøm: endnu en gang at komme tilbage på det åbne hav.Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår.Todelt serie om den sorte newfoundlænder, der er skibshund på en brig i atlanterhavsfart. I de to bind - "Der var engang en atlanterhavshund" og "Eventyret om vraghunden" - følger læseren den vældige hund på dens mange eventyr både om bord på skibet og efterfølgende som vraghund med en drøm om endnu en gang at komme til søs.
"Tordnende røg" er andet bind i trilogien om den unge mand Frejdig Sønderhav, der efter at have mistet sin far, rejser ud på de lunefulde have. I "Tordnende røg" har Frejdig forladt Hamburg og bevæger sig nu for første gang ud i fuldstændig ukendt farvand. Foran ham venter både farer og eventyr på en rejse, han sent vil glemme.Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår."Den blinde ørn" er en trilogi om drengen Frejdig Sønderhav, der i en ung alder mister sin far og derefter går en omtumlet tilværelse i møde. Selvom han ikke er særlig gammel ved Frejdig dog en eneste ting ganske klart: han må rejse, og havet trækker i ham. Trilogien består af bindende "Den blinde ørn", "Tordnende røg" og "Den niende bølge".
Knud Andersen er kendt for selv at have levet sit liv til fulde på det åbne hav. Derfor kan han fortælle om livet til søs med en autenticitet, som sjældent før er set i dansk litteratur. Det er også tilfældet i romanen "Pandoras æske" om kaptajnens datter, "Lille Håb", som læseren følger fra ganske ung. Vi møder hende allerede som elleveårig og følger hende i en tilværelse fyldt med livsglæde, hengivenhed, fortvivlelse, ukuelig vilje – og inderligt håb.Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår.
Efter et helt liv på havet har Knud Andersen om nogen et væld af historier at fortælle. I "Dønninger" fortæller Knud Andersen om sine yngre år, om sin skoletid, om sin periode som bokser og om sin familie. Det er historier om livet og døden, sorger og kærlighed og at være forelsket i livet og tilværelsen – på godt og ondt.Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår.
"Fra armod til rigdom" beskæftiger sig med den reneste form for lykke; den, som Knud Andersen særligt har beskæftiget sig med i sit forfatterskab: friheden. I centrum er et velhavende og mondænt ægtepar, der indtil nu har levet i den tro, at lykken var lig tom underholdning og penge. Men ingen af parterne er rigtigt lykkelige, og derfor sejler de ud i den vide verden, hvor de møder nye kulturer, skaber nye bekendtskaber, hører vanvittige og sjove historier fra hele verden – alt sammen i jagten på den sande rigdom.Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår.
Knud Andersen er kendt for at have levet sit liv til fulde på de syv verdenshave, og hans egne erfaringer kombineret med hans autentiske og usentimentale skrivestil gør "Søvejen til paradis" en ærlig og nærværende roman om sømandslivet. På det store sejlskib "Condor" lever en håndfuld skæbner side om side. De er alle forskellige, men lever og ånder for den samme evige drøm: om kvinden, til hvis paradis sejladsen fører til. Og hvis ikke det sker på denne sejlads, så den næste – eller den næste.Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår.
Knud Andersen er kendt for sine storslåede fortællinger om eventyrlige rejser og mødet med andre kulturer såvel som mennesket selv. I "Morild: Fortællinger" begiver Andersen sig ud i novellegenren, når han over 38 noveller med sin autentiske og nærværende stil formår at fortælle ærlige historier med interessante karakterer på ganske få sider.Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår.
"Alle veje i den vide verden førte til 'De døde mænds kro'". Med disse ord indleder Knud Andersen sin roman, der fokuserer på forskellige mænds skæbner. Med udgangspunkt i det hårde liv til søs følges blandt andet kaptajnen, der får taget sin bestalling fra sig og manden fra den gode familie, der har formøblet sig liv efter at være rejst ud i verden og kun holder modet oppe ved håbet om en dag at kunne gense sin datter. Alle sammen er de en del af den skare mænd, der er slået ud af livets brutalitet og kæmper imod alle odds.Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår.
"Elleve måneder på havet og een i havn" er Knud Andersens erindringsværk om det år, han tilbragte på "Monsunen" i løbet af sin jordomrejse. Det er fortællingen om en rejse præget af både medgang og modgang og om kammeratskab, der for alvor blev sat på prøve under de særligt hårde tider, hvor blandt andet naturen viste tænder og adskillige gange satte sømændenes liv på spil. Men det er også fortællingen om at udvide horisonterne – både de kulturelle såvel som de menneskelige.Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår.
Anders Sankelmark er skipper på en skonnert og hans livshistorie er tæt knyttet til det åbne hav. Sankelmark betragter sig selv som en ensom ulv, hvilket hans liv bærer præg af, kun afbrudt af de lykkelige år han får sammen med sin kone. Da hun dør, efterlades Anders med intet andet end sin datter, Minna og sin skonnert, Mist. Men efterhånden som alderen kommer snigende, må Anders opgive sejladsen. Lige indtil den dag, hvor han opdager, at han måske ikke er helt alene alligevel, og påbegynder en rejse, der skal vise sig at blive hans livs eventyr.Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår.
Knud Andersen er kendt for at skrive fangende søfartshistorier og samtidig beskrive det autentiske menneske. Med baggrund i det første kommer det andet særligt til udtryk i hans roman "Langfarerens Nattevagter". Her møder læseren en nattevagt fanget i ensomhed og følger denne igennem tre skæbnesvangre nattevagter.Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en særlig forkærlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab også præget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen på langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsførereksamen, i 1914-16 var en elev på Københavns købmandsskole, og herefter brugte Andersen størstedelen af sit liv på og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav både romaner og noveller, der alle havde det tilfælles, at de skildrede livet til søs og var præget af nærmest dokumentarisk realisme og storslået idealisme om menneskets tilværelse og vilkår.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.