Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hvad er en socialøkonomisk virksomhed? Hvad står der i loven?Hvorfor skal man blive registreret?Hvad gør man i andre lande?Alt det og meget mere kan du få svar på i denne håndbog, der bl.a. indeholder en kommenteret gennemgang af den nye lov om registrerede socialøkonomiske virksomheder, en række praktiske vejledninger, konkrete eksempler og overvejelser om de mange nye muligheder for socialøkonomiske virksomheder.Håndbogen henvender sig til personer, der påtænker at starte en socialøkonomisk virksomhed, til personer, der allerede er godt i gang, og til alle deres samarbejdspartnere – herunder de offentlige myndigheder.
Hvad er en socialøkonomisk virksomhed? Hvad står der i loven? Hvorfor skal man blive registreret? Hvad gør man i andre lande? Alt det og meget mere kan du få svar på i denne håndbog, der bl.a. indeholder en kommenteret gennemgang af den nye lov om registrerede socialøkonomiske virksomheder, en række praktiske vejledninger, konkrete eksempler og overvejelser om de mange nye muligheder for socialøkonomiske virksomheder. Håndbogen henvender sig til personer, der påtænker at starte en socialøkonomisk virksomhed, til personer, der allerede er godt i gang, og til alle deres samarbejdspartnere – herunder de offentlige myndigheder. IndholdsoversigtKapitel 1. IndledningKapitel 2. Loven med kommentarerKapitel 3. OrganisationsformerKapitel 4. Hvad er socialøkonomisk virksomhed?Kapitel 5. BestyrelsesarbejdeKapitel 6. Kontrol og tilsynKapitel 7. Socialøkonomiske virksomheder og almene boligselskaberKapitel 8. FinansieringKapitel 9. Internationale erfaringerKapitel 10. BrugervejledningKapitel 11. Konkrete eksemplerKapitel 12. AfslutningForkortelseslisteStikordsregister
"Retfærdighed er for mig et juridisk begreb, der ikke kan gradbøjes"Advokat Knud Foldschack har stået i centrum af en række af de største sager i nyere dansk historie. Her fortæller han for første gang om ni af de mest markante og om de mennesker, der befolkede dem: fra aktivister til hjemløse, fra christianitter til sømænd, fra studerende til de danske børn i Syrien.De ni sager giver et indblik i et dramatisk og enestående arbejdsliv og fortæller os blandt andet, hvordan en tommestok, en konvolut uden afsender og en æske chokolade på det rigtige tidspunkt kan gøre en forskel. Hvordan timevis med gennemgang af bevismateriale pludselig kan give pote, hvordan der nogle gange må opfindsomhed til for at vinde nødvendig tid i sagsbehandlingen, og hvordan vidner i skranken af og til kan tage grueligt fejl.Det er ni sager, der har gjort ham vred, indigneret, bekymret og optændt. "Jeg kan ikke gå ind i en sag, jeg ikke er personligt berørt af, og hvor jeg ikke føler sympati," som han selv siger. Det handler om mennesker og om den kolde jura sat op mod den varme afgørelse. Samtidig advarer Knud Foldschack om, at både vores retsstat og demokrati efter hans mening er under et stort pres i netop disse år.
Bogen er et portræt af et turbulent årti, som de fleste har en mening om. En række fremtrædende danskere, der alle er født i årene 1950-1960, skriver om deres barndom i 1960’erne – et årti, hvor fænomener som ungdomsoprør, kvindebevægelse, hippier, stoffer, rock’n’roll, Beatles, p-piller, månelanding og James Bond ser dagens lys for første gang.Med tekster af Hanne Richardt Beck, Mogens Blom, Knud Foldschack, Elisabeth Gjerluff Nielsen, Maria Helleberg, Pia Fris Laneth, Lars Lilholt, Camilla Plum, Isabella Smith, Jes Stein Pedersen, Villy Søvndal og Jesper Theilgaard. Udgivelsen er en storskrift-udgave i 1 bind til svagsynede i serien MAGNA Lindhardt og Ringhof.Lars Lilholt er en unik sangskriver med et sprog, der skaber mange billeder. Teksterne tager gerne afsæt i folkeeventyr, myter og legender, som han evt. giver et nutidigt drej, så de taler til os alle sammen.
Knud Foldschack, født 1952 i København, advokat. Tidligere blandt andet partner i Paabøl & Foldschack, 1982-2002. I dag driver han sammen med sin hustru Lulla Forchhammer, Line Barfod og Christian Dahlager advokatfirmaet Foldschack & Forchhammer og er desuden medlem af en lang række bestyrelser.Knud Foldschack er blandt andet advokat for Fonden Jagtvej 69 samt for beboerne på Christiania. Privat bor han på det økologisk drevne landbrug Mørdrupgård i Lynge sammen med 22 andre, blandt andet sine børn og børnebørn. I 2012 udkom bogen Foldschack – Knud den heldige af Lene Johansen.
Med tekster af Hanne Richardt Beck, Mogens Blom, Knud Foldschack, Maria Helleberg, Pia Fris Laneth, Lars Lilholt, Camilla Plum, Isabella Smith, Jes Stein Pedersen, Villy Søvndal og Jesper Theilgaard. Bogen er et portræt af et turbulent årti, som de fleste har en mening om. En række fremtrædende danskere, der alle er født i årene 1950-1960, skriver om deres barndom i 1960’erne – et årti, hvor fænomener som ungdomsoprør, kvindebevægelse, hippier, stoffer, rock’n’roll, Beatles, p-piller, månelanding og James Bond ser dagens lys for første gang.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.