Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I 2017 er det hundrede år siden forfatteren og salmedigteren Jakob Knudsen døde. Samme år som han var indstillet til Nobels litteraturpris. Næsten alle kender hans morgensalme ”Se, nu stiger solen af havets skød”, som er en af de mest sungne salmer i Den Danske Salmebog. Jakob Knudsens tanker om natur og menneske - og om natur og kristendom – er spændende og værd at beskæftige sig med i en tid, hvor vi på så mange måder oplever det modernes sammenbrud. Jakob Knudsens tænkning er original og kompromisløs og forbinder klart grundtvigsk og luthersk kristendom. Afdøde professor K.E. Løgstrup betragtede Jakob Knudsen som ”en af de betydeligste teologer, vi har haft i Danmark”.Bogens hovedafsnit Gud og menneske i Jakob Knudsens tænkning rummer klare og perspektiverende analyser af centrale temaer i forfatterskabet. Bogens sidste del giver eksempler på, hvordan Jakob Knudsens tænkning i dag viser sig overraskende aktuel og vedkommende.
Samtidig med at livsnyderkulturen har fået en ekstra skrue de seneste år, hvor klimatruslen hænger som en nærmest gammeltestamentlig trussel over livet , så synes der samtidig at være en voksende længsel efter et dybere syn på, hvad det vil sige at være menneske. Og her synes flere og flere at få øjnene op for betydningen af den kristendom, som det i de sidste næsten 150 år har været god tone at ignorere, ligesom det har været okay at mangle en bare elementær indsigt i vores kristne tradition. Det er udgangspunktet i Knud Nyboe Rasmussens essays, hvor han diskuterer eksistentielle og moderne problemstillinger og belyser dem luthersk-evangelisk. Det er en forbløffende aktuel og samtidsvedkommende samling essays, uden dogmatik og i grunden uden forkyndelse.Baggrund for bogen er, ifølge Nybo Rasmussen, at moderne menneskers mentale og eksistentielle overbelastning er ved at nå et bristepunkt. Og at en kristen besindelse og genopdagelse af traditionen nok er vejen frem.Knud Nyboe Rasmussen er pensioneret sognepræst fra Skive sogn i Viborg Stift. I 2017 udgav han Jakob Knudsen – Gud og menneske i Jakob Knudsens tænkning.
Forfatteren og salmedigteren Jakob Knudsen døde i 1917. Han var samtidig med det moderne gennembrud, som han tog livtag med, men aldrig blev en del af. Tværtimod modsagde han det på afgørende punkter. Næsten alle kender hans morgensalme "Se, nu stiger solen af havets skød", en af de mest sungne og elskede salmer i Den Danske Salmebog – en salme, som mange har et særligt forhold til.Men hvem var manden, der skrev morgensalmen? Og hvad mente han om menneskelivet og om kristendommen? Herom handler Knud Nyboe Rasmussens bog Jakob Knudsen mellem Luther og Grundtvig. Gud og menneske i Jakob Knudsens tænkning.Jakob Knudsens tænkning er original og kompromisløs og forbinder grundtvigsk og luthersk kristendom. K.E. Løgstrup betragtede Jakob Knudsen som "en af de betydeligste teologer, vi har haft i Danmark".Bogens hovedafsnit Gud og menneske i Jakob Knudsens tænkning rummer klare og perspektiverende analyser af centrale temaer i forfatterskabet. Bogens sidste del giver eksempler på, hvorledes Jakob Knudsens tænkning viser sig at være overraskende aktuel og vedkommende. Netop i dag, hvor vi bevidner det modernes sammenbrud.Knud Nyboe Rasmussen er teologisk kandidat fra Århus Universitet 1974.rnFra 1975 til 1984 var han sognepræst i Hviding og Rejsby Sogne i Ribe Stift, og fra 1984 til 2013 var han sognepræst i Skive Sogn i Viborg Stift. Siden 2013 har han været præstevikar i fire Vesterhavssogne syd for Lemvig. Han har, foruden kronikker og artikler, tidligere skrevet bogen "Kirkegang. Lyst og nødvendighed." Han holder løbende foredrag om temaer hos Luther og Jakob Knudsen og bor i Dybe ved Lemvig.
Samtidig med at livsnyderkulturen har fået en ekstra skrue de seneste år, hvor klimatruslen hænger som en nærmest gammeltestamentlig trussel over livet , så synes der samtidig at være en voksende længsel efter et dybere syn på, hvad det vil sige at være menneske. Og her synes flere og flere at få øjnene op for betydningen af den kristendom, som det i de sidste næsten 150 år har været god tone at ignorere, ligesom det har været okay at mangle en bare elementær indsigt i vores kristne tradition. Det er udgangspunktet i Knud Nyboe Rasmussens essays, hvor han diskuterer eksistentielle og moderne problemstillinger og belyser dem luthersk-evangelisk. Det er en forbløffende aktuel og samtidsvedkommende samling essays, uden dogmatik og i grunden uden forkyndelse. Baggrund for bogen er, ifølge Nybo Rasmussen, at moderne menneskers mentale og eksistentielle overbelastning er ved at nå et bristepunkt. Og at en kristen besindelse og genopdagelse af traditionen nok er vejen frem. Knud Nyboe Rasmussen er pensioneret sognepræst fra Skive sogn i Viborg Stift. I 2017 udgav han Jakob Knudsen – Gud og menneske i Jakob Knudsens tænkning.
Gudstjenesten er ikke kun kirkens livsnerve, siger Knud Nyboe Rasmussen. Gudstjenesten er også folkekirkens achilleshæl.Ud fra kirkeårets højtider og en række centrale evangelietekster viser Nyboe Rasmussen, at gudstjenesten har rod i den evangeliske historie, og at der er en forpligtende forbindelse fra evangeliets tid til vores egen og kirkens levende nutid.Kirkegang er en samling prædikener, der alle handler om at gå i kirke og om det at være kristen menighed. Samtidig er det en indtrængende debatbog om kirkens vilkår i disse år - en debatbog, der betoner nødvendigheden af engagement og understreger, at det i bogstavelig forstand er nødvendigt at bevæge sig ...
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.