Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Knud Vilby

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - mellem stat og marked
    af Knud Vilby
    247,95 kr.

    Det danske samfund hviler solidt på tre ben: Den offentlige sektor, det private marked og civilsamfundet. Og civilsamfundet er stærkt i Danmark. Det har gennem generationer formet samfundet via organisering og frivilligt arbejde, og det har formet danskerne, blandt andet gennem udvikling af det lokale demokrati.Men civilsamfundet er presset og svækket. Over en årrække er det blevet klemt både af markedet og af den offentlige sektor. Trods politiske stategier for at styrke civil­samfundet og hyldester til det frivillige arbejde står det svagere end før, og det svækker også dansk demokrati og de politiske beslutningsprocesser.Civilsamfundet – mellem stat og marked analyserer udviklingen over de seneste genera­tioner. Fokus er på civilsamfundets rolle indenfor socialpolitik og international udviklingspolitik. To områder Knud Vilby har fulgt aktivt over en menneskealder.Knud Vilby (f. 1942) er journalist og forfatter til en lang række bøger blandt andet om sociale forhold og udviklingspolitik. Tidligere formand blandt andet for Mellem­­folkeligt Samvirke og for Social­politisk Forening. Har arbejdet med social­politik og udviklingspolitik siden 1970’erne.

  • - – mellem stat og marked
    af Knud Vilby
    241,95 kr.

    Det danske samfund hviler solidt på tre ben: Den offentlige sektor, det private marked og civilsamfundet. Gennem generationer har civilsamfundet formet samfundet og danskerne via organisering, frivilligt arbejde og udvikling af det lokale demokrati.Men civilsamfundet er presset og svækket, hvor det over en årrække er blevet klemt både af markedet og af den offentlige sektor. På trods af politiske samfundsstrategier og hyldester til det frivillige arbejde står det svagere end før, og det svækker dansk demokrati og de politiske beslutningsprocesser.Civilsamfundet – mellem stat og marked analyserer de seneste generationers udvikling med fokus på civilsamfundets rolle inden for socialpolitik og international udviklingspolitik.

  • af Knud Vilby
    63,94 kr.

    "Måske skal vi ikke have vækst. Eller vi skal have en helt anden slags vækst, som ikke fører til højere forbrug af materialer og energi, og som ikke fører til forurening. Skal det være en vækst, som tværimod gør det muligt for os at reducere vores forbrug af ting? ... Skal verdens meget store problemer løses, kræver det, at vi alle – både regeringer og mennesker – bruger penge på en anden måde. Vi skal prøve at finde af, hvordan vi kan få fuld beskæftigelse uden bare at producere mere og mere." Journalist og globaliseringsekspert Knud Vilby diskuterer i denne bog, hvor verden er på vej hen, hvilke udfordringer som den globale verden står over for, og hvordan vi må løse dem i fællesskab både for vores egne og fremtidige generationers skyld overalt på kloden.Knud Vilby (f. 1942) er en dansk forfatter, journalist, redaktør, foredragsholder og samfundsdebattør. Knud Vilby har i mange år specialiseret sig inde for økonomiske, økologiske, sociale og arbejdsmarkedsrelaterede forhold nationalt som globalt, hvor Afrika har haft et særligt fokus. Knud Vilby været i spidsen for den danske UNESCO Nationalkommision, for Mellemfolkeligt Samvirke og Dansk forfatterforening foruden været aktivt medlem hos en lang række bestyrelser.Knud Vilby har modtaget adskillige priser og legater. Blandt andet kan nævnes Kristian Dahls Mindelegat, Columbus-Prisen, PH-Prisen og Carsten Nielsen Legatet.

  • af Knud Vilby
    74,95 kr.

    Med udgangspunkt i tanzanianernes egne udsagn har journalist og globaliseringsekspert Knud Vilby skrevet en debatbog om det relativt unge lands udvikling og fremtidsudsigter. Men selv om Tanzania på overfladen ligner en afrikansk succeshistorie, er det samtidig også en fortælling om et land, der fanget i et globalt kapløb, hvor uligheden hersker på grund af de ens spilleregler mellem verdens fattigste og rige lande. Knud Vilby (f. 1942) er en dansk forfatter, journalist, redaktør, foredragsholder og samfundsdebattør. Knud Vilby har i mange år specialiseret sig inden for økonomiske, økologiske, sociale og arbejdsmarkedsrelaterede forhold nationalt som globalt, hvor Afrika har haft et særligt fokus. Knud Vilby været i spidsen for den danske UNESCO Nationalkommision, for Mellemfolkeligt Samvirke og Dansk forfatterforening foruden været aktivt medlem hos en lang række bestyrelser.Knud Vilby har modtaget flere priser og legater. Blandt andet Kristian Dahls Mindelegat, Columbus-Prisen, PH-Prisen og Carsten Nielsen Legatet.

  • af Knud Vilby
    63,94 kr.

    Journalist Knud Vilbys bog om Afrikas udvikling frem til begyndelsen af 80'erne, hvor optimisme på kontinentets vegne langsomt er aftaget og i stedet blevet erstattet af en stadig større pessimisme. "Afrika er i dag i misvækst. Og det er ikke bare landsbruget, der er det. Det er en generel og økonomisk misvækst, og prognoserne for det kommende tiår tyder på fortsat stagnation eller tilbagegang... Det er meget forskellige, afrikanske lande, der har problemer. Men det er en af denne bogs påstande, at der er lighed mellem de lande, der modtager stor udviklingsbistand, og dem, der har store olieindtægter. Olie- og bistandspenge har det tilfælles, at de ikke stammer fra egentlig produktion... Pengene skulle skabe uafhængighed, men kommer i stedet til at gøre modsatte - de skaber afhængighed."Knud Vilby (f. 1942) er en dansk forfatter, journalist, redaktør, foredragsholder og samfundsdebattør. Knud Vilby har i mange år specialiseret sig inden for økonomiske, økologiske, sociale og arbejdsmarkedsrelaterede forhold nationalt som globalt, hvor Afrika har haft et særligt fokus. Knud Vilby været i spidsen for den danske UNESCO Nationalkommision, for Mellemfolkeligt Samvirke og Dansk forfatterforening foruden været aktivt medlem hos en lang række bestyrelser.Knud Vilby har modtaget flere priser og legater. Blandt andet Kristian Dahls Mindelegat, Columbus-Prisen, PH-Prisen og Carsten Nielsen Legatet.

  • af Knud Vilby
    63,94 kr.

    I denne debatbog, om den ulige konkurrence i den globaliserede verden, diskuteres de menneskelige og økonomiske omkostninger som nutidens konkurrenceparadigme er skyld i. Et paradigme, der i sidste ende kan vise sig at være ødelæggende for de rige lande selv. Forord af den tidligere minister, formand for Socialdemokraterne og næstformand for Folketinget Svend Auken (1943-2009).Knud Vilby (f. 1942) er en dansk forfatter, journalist, redaktør, foredragsholder og samfundsdebattør. Knud Vilby har i mange år specialiseret sig inden for økonomiske, økologiske, sociale og arbejdsmarkedsrelaterede forhold nationalt som globalt, hvor Afrika har haft et særligt fokus. Knud Vilby været i spidsen for den danske UNESCO Nationalkommision, for Mellemfolkeligt Samvirke og Dansk forfatterforening foruden været aktivt medlem hos en lang række bestyrelser.Knud Vilby har modtaget flere priser og legater. Blandt andet Kristian Dahls Mindelegat, Columbus-Prisen, PH-Prisen og Carsten Nielsen Legatet. "Når man bliver klogere på problemerne, bliver man også klogere på løsningerne - og man bliver bestemt klogere af Knud Vilbys lille bog." -Christian Friis Bach, Information"Hans [Knud Vilbys] bog er et velargumenteret kampskrift til forsvar for verdens fattige og mod grådigheden og selvtilstrækkeligheden i de rige lande. Den henvender sig til alle, der interesserer sig for politik og forholdene i den store verden." -Knud Weile, Biblioteksudtalelse

  • af Knud Vilby
    93,95 kr.

    "Udsat! Optegnelser om liv & nød" er skrevet af Knud Vilby, og handler om hvorfor social ulighed i dag øges i takt med en forøgelse af rigdom.Knud Vilby ser blandt andet på sociale problemer over tid og store afstande, og sammenligner Danmark med fattigere lande, i forsøg på at besvare, hvorfor de sociale problemer er stigende.

  • af Johannes Andersen, Tor Nørretranders, Henrik Kaare Nielsen, mfl.
    32,95 kr.

    I antologien har vi bedt en række personligheder fra forskellige sider af kulturen om at forholde sig til, hvordan de digitale medier har præget deres felt. Hvad betyder det for de sociale relationer, kunsten, pædagogikken, psykologien, filosofien, det politiske og den internationale magtbalance, at de digitale medier er blevet en aktiv medspiller?Udgangspunktet for antologien har været, at de digitale medier er et socialt faktum i vores samfund. Selvom medierne således i en vis forstand er uomgængelige (i det mindste i en overskuelig fremtid), er det ikke dermed sagt, at vi ikke kan forholde os aktivt og formende til, hvordan medierne spiller ind i samfundet. De digitale medier har uden tvivl medført en række gevinster. Dette bør imidlertid ikke medføre, at vi bliver blinde over for de nye problemer, der også kan følge med i slipstrømmen.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.