Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Efter at have søgt arbejde i mange måneder tager Flora til Vestfjordene for at male et hus i en lille fiskerbygd. Der møder hun en organist og tre udenlandske kvinder, som arbejder på fiskefabrik. Alle har de en historie, som har ført dem til bygden, alle kæmper de med sorger, men de synger som engle. I bygdens isolation spiller vejret på alle sine instrumenter, og sjælen synger med af fuld hals. HAVBLIK handler om kærlighed, venskab og et samfund, der holder folk oppe, eller holder dem i et jerngreb, afhængig af hvordan man ser det.
Mødrenes gade foregår i midten af 1960’erne, og romanen har det hele: kærlighed, hemmeligheder, drama og en overraskende slutning. Hver aften sidder forældreløse Marin i billetlugen i biografen i Reykjavik og tegner og lader tankerne flyve. Efter afsluttet studentereksamen er hun usikker på, hvad der venter hende, og hvordan hun kunne tænke sig at leve. Jagten på et sted at bo bringer hende fra hus til hus, fra statelige huse til knap så prangende husholdninger, hvor hun lærer den ene hjemmegående husmor efter den anden at kende. Alle har de historier og drømme om at forfølge deres egne ideer i et stærkt kønsopdelt samfund. På overfladen er det mændene, der bestemmer, men hjemme i gaden er det kvinderne, der regerer – i en verden med børn, vasketøj og sladder, med usagte ord og hemmeligheder, men også med venskab og kærlighed eller manglen på samme. Mødrenes gade er en medrivende roman om en ung kvindes kamp for at finde sin plads i en verden, hvor de fleste mødre ender med at blive husmor. I en verden, hvor det næsten altid er kvinderne, der må lide de største afsavn. Kristín Marja Baldursdóttir er kendt for sine kraftfulde og gribende romaner, hvor meget står mellem linjerne. Med bidende humor og dyb indsigt skaber hun uforglemmelige karakterer og skæbnefortællinger til glæde for sine mange læsere i hele verden.
I opfølgeren til Karitas uden titel møder vi vores hovedperson, da hun er 39 år og har tiden og modenheden til at begynde at virkeliggøre sine kunstneriske ambitioner. Karitas bor i den lille by Eyrarbakki på Islands sydkyst, og herfra følger vi hendes tour de force af et liv fra 1945 til 1999. En historie om frigørelse og kærlighed, om at vende tilbage til familien og rejse fra den igen.
Thorsteina Thorsdottir, bogens kvindelige hovedperson, bor på overetagen i en villa i Reykjavik, hvor hun har arbejdet som folkeskolelærer gennem tyve år. Hun er en midaldrende, fraskilt og barnløs kvinde i overgangsalderen, attraktiv og velhavende. Det sidste gør hende i stand til ofte at rejse til Sydfrankrig, hvor hun gennem tre år har haft et mandligt bekendtskab med en Louis i Marseilles. Handling strækker sig over en enkelt weekend, fra fredag eftermiddag til søndag aften, og udspiller sig i Thorsteinas lejlighed og omkring villaen. Vi hører om, hvordan Thorsteina oplever sin bolig, som ”helligdommen”, som et værn mod omverden. I løbet af de lidt over to døgn begynder hendes verden alligevel at krakelere, og hun selv er tæt på at gå i opløsning - og fra forstanden. Årsagen til den skæbnesvangre weekend, skyldes hændelser i forbindelse med hendes lærerjob på skolen og især en ung, nyansat, mandlig lærervikar, der straks bliver betaget af den sytten år ældre Thorsteina. Weekenden før den famøse weekend ender hun med at lukke ham ind i sin lejlighed, hvor de bl.a. danser, og Thorsteina oplever en glæde, som hun ikke har mærket i sit bryst, siden hun var ung og ansvarsløs. Kort efter at have forladt Thorsteina bliver den unge lærervikar overfaldet og mishandlet, så han svæver mellem liv og død. Mistanken falder på en hårdkogt klike i en af de større klasser på skolen, og da to piger fra gruppen netop den fredag, bryder ind i Thorsteinas kælder, låser hun dem inde i et vaskerum og slukker for vandtilførslen ...Baldursdóttir har et fast greb om stoffet i denne komprimerede og effektfulde roman, som på en og samme tid er en realistisk og symbolsk roman med et strejf af satire og thriller over sig.
Mågelatter foregår i en lille flække på Island, hvor alt pludselig forandres den dag, den unge enke Freyja vender hjem fra USA. Hun vækker opsigt og sætter alt på den anden ende. Kun Freyjas 12-årige niece Agga lader sig ikke imponere. Som den eneste ser hun det, som ingen andre kan se.
En morgen vågner Gunnur og opdager, at indbrudstyve har raseret hendes hus, mens hun lå at sov. Oprevet beslutter hun at søge tryghed i sit sommerhus på øens sydkyst, men hun tvinges i sidste øjeblik til at tage en besværlig gæst med. Hvad kan en kendt psykiater og en skrupforvirret teenagepige finde på for at få tiden til at gå på et afsidesliggende sted i frost og sne? De kan for eksempel besøge mindernes hus og bruge deres fantasi, den mekanisme, der siden tidernes morgen har adskilt mennesket fra dyrene.Historien spænder kun over tre døgn, men den kommer vidt omkring i tid og rum og kaster et overraskende lys over både den menneskelige natur og konsekvenserne af opdragelse. De mange læsere der var betaget af Krístín Marja Baldursdóttirs historie om kvinden Karitas, vil også her lære uforglemmelige personer og deres livshistorier at kende.Lydbogen er indlæst af Karin Rørbech.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.