Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
En roman om kærlighed og erindring. Om at finde vej gennem steder, tider og skæbner – for måske at finde sig selv.I romanen vender hovedpersonen Kristina tilbage til USA for at gense sin ungdomskæreste, som hun ikke har set i tyve år. Besøget, der ikke varer mere end en lille uge, bringer et hav af minder op om det forhold hun havde til Marlon i 1990’erne, de år de tilbragte sammen i København og i Californien, de begivenheder der fandt sted imellem dem, men også i verden på det tidspunkt. I ’Paradis først’ undersøger Kristina Stoltz, hvordan erindring fungerer. Er det vi husker sandt i forhold til, hvad der virkelig skete, eller forrykker minderne sig hele tiden, så de kommer til at spejle den nutid, vi befinder os i? Og hvordan ændrer kærligheden sig i takt med erindringen – den der var engang, og den der er nu?Kristina Stoltz (f. 1975) går sine egne veje i sit forfatterskab, som rummer poesi, eksperimenterende prosa, og i de senere år også romaner med et selvbiografisk afsæt, som fx romanen ’Som om’ fra 2016, der handler om kærlighed, skilsmisse, kernefamilie og opsplitning.
FRA BLODET er en digtsuite i 28 dele med syv digte i hver del. Det er digte, der arbejder med system og gentagelsesstrukturer, en musikalsk komposition, hvor de tilbagevendende billeder kan give en næsten meditativ læseoplevelse.Billedsproget, med blodet som det centrale billede, er ofte dobbeltbundet, på en gang dystert og livfuldt. Fødsel og død, frugtbarhed og tørke afløser hinanden i en lang kæde, indimellem i nøgterne konstateringer, andre gange i desperate udråb eller sorgfulde, næsten messende strofer. FRA BLODET er en bog om at komme til verden og selv give liv, om nye og gamle mødre, om traumer og angst, om omsorg, lyst og vrede, om økokollaps og krig. Bogen giver stemme til forskellige jeg’er og forskellige vi’er, der alle udgår fra et fælles kvindeligt urskrig, der runger gennem digtene. Om forfatteren: Kristina Stoltz (f. 1975) har udgivet både digte, noveller, romaner og børnebøger. Hun har modtaget flere priser og legater for sit forfatterskab, blandt andet det treårige arbejdslegat fra Statens Kunstfond. Seneste udgivelser er Paradis først, en roman om at erindre kærlighed, og kollektivromanen For evigt.
Som om er en roman om kernefamilien og dens opløsning, om kunstnerliv, og om kampen for sammenhæng og tilhørsforhold i en tid, hvor selv de nærmeste relationer pludselig kan hænge i en tynd tråd. Fanny er gift med en mand, som hun har to børn med, men ægteskabet er i krise. En morgen vågner hun op, vaklende og blind på det ene øje. I undtagelsestilstand og ude af stand til at gøre noget, konfronteres hun med den sårbarhed, der var en fast del af hendes barndom og de gentagelsesmønstre, der plantedes i hende. I tilbageblik spejles den voksne kriseramte Fanny i den 14-årige Fanny, der er mærket af opvæksten i en familie præget af frisind, politisk engagement og kærlighed, men også af psykisk sygdom, misbrug og en konstant overhængende trussel om splittelse og utryghed. Pressen skriver: »Som om rummer den mest elegante prosa, jeg længe har læst … traditionen fra Tove Ditlevsen og Kirsten Thorup er spillevende i denne roman, hvor Stoltz slår sit navn fast som en af tidens vigtigste prosaister.« – Marie Louise Kjølbye, Information »Bogen engagerer og udfordrer; dens nysgerrighed og bekymring fortjener respekt.« – Linea Maja Ernst, Weekendavisen (13. maj 2016) »Teksten virker så stærkt, at man er i det intime autofiktive rum med forfatteren [...] Stoltz holder sin Fanny frem med bævende hjerte, og jeg tager som læser imod hende med en følelse af taknemmelighed. Tak for tilliden. Og tak for niveauet.« ***** – Bjørn Bredal, Politiken »Som om beskriver ikke bare det smertelige sammenbrud eminent, den lader også det udsatte barn i en kaotisk og ustabil voksenverden komme til orde. Fortællingen er følelsesfuld og dybt bevægende uden at tippe over.« **** – Anna Møller, Kristeligt Dagblad (14. maj 2016) »Hvor Knausgård brugte tusinder af sider på at udbasunere sin families liv, bruger Kristina Stoltz blot en knivspids.« **** – Camilla Lærke Mors, Ekstra Bladet (22. maj 2016) »At læse Kristina Stoltz’ gode prosa er godt, også når det gør lidt ondt.« **** – Søren Kassebeer, Berlingske (27. maj 2016) »Det her er realistisk prosa - autofiktion, der kan anbefales.« – Sæby Folkeblad **** – Jon Helt Harder, Jyllands-Posten (15. maj 2016)
Afbrydelser er en antologi med nyskrevne tekster om afbrydelsens væsen, som den opleves af en række skønlitterære forfattere i Danmark netop nu. En vildtvoksende og flerstemmig samling af tanker om og refleksioner over afbrydelsens mange former.Her er blandt andet tekster om kroppens grænser, om kærlighed og venskab, om tilknytning, tab og sorg, om p-piller som fængsel og ikke som frigørelse, om stress, angst og ADHD, om multitasking, transnational adoption, racisme og rumskibe. Og først og fremmest er her tekster om tekst og om det at skrive med og imod sine afbrydelser.Bogens tekster er skrevet af Caroline Albertine Minor, Cecilie Lind, Ditte Holm Bro, Joan Rang Christensen, Johanne Bille, Julie Sten-Knudsen, Kirstine Reffstrup, Kristina Stoltz, Louise Juhl Dalsgaard, Maja Lucas, Puk Qvortrup, Sabitha Söderholm, Sine Bang Nielsen, Tina Frank og Ursula Scavenius og redigeret af Mia Degner.
Ingen har hørt fra Baby i næsten to år, da hun en aften dukker op i sit barnebarns kollektiv. Babys datter Anna kan ikke tilgive hende, mens Cajsa, som altid har været knyttet til sin mormor, føler stor lettelse over, at hun er kommet tilbage. Baby begynder at forstå, at hendes rastløse livsførelse har haft konsekvenser, og alt imens hun flytter ind i kollektivet og hvirvles ind i Cajsas liv og klimaaktivisme, forsøger hun at nærme sig Anna, inden det er for sent. "For evigt" er en roman om kærlighed, omsorgssvigt, forældreskab og venskaber midt i en tid, hvor verden, som vi kender den, er i opbrud. Om forfatteren:Kristina Stoltz (f. 1975) har udgivet digte, noveller, børnebøger og romaner siden debuten i 2000 med digtsamlingen "Seriemordere og andre selvlysende blomsterkranse", senest romanen "Paradis først".
Tænk hvis du kunne flyve!Der er ingen hjemme, når Vega kommer hjem fra skole. Så lægger hun sig og kigger ud af det store loftsvindue, mens hun venter på, at mor kommer hjem. Vega ville ønske, at hun kunne flyve som fuglene, hun kan se på himlen.I lejligheden under mor bor Else. Da hun var ung, var hun en berømt linedanserinde i et omrejsende cirkus. Det var en magisk tid. Men er den fugledragt, som Else har liggende, magisk?Farverig graphic novel/tegneserie om skilsmisse, ensomhed og magi.
Karla har en vildskab, som Emily bliver fanget af. Karla kan udfordre hende som ingen anden. Karla elsker, når man ser på hende, og Emily elsker at se på hende. Men Emilys blik er slet ikke nok for Karla ... Årgang 2022 er en novelleserie for de 13-16 årige. Fem kendte forfattere har skrevet en novelle hver, alle med samme tema, nemlig Hemmeligheder. Historierne er vidt forskellige, men favner på hver deres måde den sårbarhed, der tit følger med, når man har en hemmelighed – om den så er stor eller lille.
’’Som om’’ er en roman om kernefamilien og dens opløsning, om kunstnerliv, og om kampen for sammenhæng og tilhørsforhold i en tid, hvor selv de nærmeste relationer pludselig kan hænge i en tynd tråd.Fanny er gift med en mand, som hun har to børn med, men ægteskabet er i krise. En morgen vågner hun op, vaklende og blind på det ene øje. I undtagelsestilstand og ude af stand til at gøre noget, konfronteres hun med den sårbarhed, der var en fast del af hendes barndom og de gentagelsesmønstre, der plantedes i hende.I tilbageblik spejles den voksne kriseramte Fanny i den 14-årige Fanny, der er mærket af opvæksten i en familie præget af frisind, politisk engagement og kærlighed, men også af psykisk sygdom, misbrug og en konstant overhængende trussel om splittelse og utryghed.’’Som om’’ udkom for første gang i 2016. Om forfatteren Kristina Stoltz (f. 1975) har udgivet både digte, noveller, børnebøger og romaner og modtaget flere priser og legater for sit forfatterskab. Hun bevæger sig frit mellem genrer, og karakteristisk for forfatterskabet er, at hun med hver udgivelse går ad nye litterære veje. Et fællestræk for Kristina Stoltz’ værker er hendes helt særlige sprogtone og nysgerrighed over verden og sprogets muligheder.
De to afghanske teenagebrødre Fahran og Nadeem er på vej til Sverige. Med sig har de erindringen om støvede markeder, gemmelege, slåskampe, appelsinskræller og magiske blå glaskugler – erindringen om en barndom, der gradvis opløses under deres rejse. Som så mange andre afghanere er de tvunget til at forlade deres familie og hjemland, på flugt fra krig, ulykke og en ørkesløs fremtid. ’’Æsel’’ er en poetisk og vedkommende fortælling om flygtningens skæbne; en poetisk og rå roman om tab og afstande, kærlighed og overlevelse. En fortælling om to unge drenge på vej til at blive voksne. Bogen udkom for første gang i 2011. Om forfatteren Kristina Stoltz (f. 1975) har udgivet både digte, noveller, børnebøger og romaner og modtaget flere priser og legater for sit forfatterskab. Hun bevæger sig frit mellem genrer, og karakteristisk for forfatterskabet er, at hun med hver udgivelse går ad nye litterære veje. Et fællestræk for Kristina Stoltz’ værker er hendes helt særlige sprogtone og nysgerrighed over verden og sprogets muligheder.
’’På ryggen af en tyr – en tragedie’’ er en kort fortættet roman om den fjorten årige pige Fanny, som er på ferie sammen med sin mor og morens kæreste i et sommerhus tæt på havet. Fanny er utilpasset og i opposition til sin mor, og hun tilbringer derfor det meste af sin tid alene nede på stranden. Snart lærer hun en yngre dreng at kende, som hun en eftermiddag redder fra at drukne. Og hun indleder et mærkeligt forhold til en ung tjener på det nærliggende badehotel. Et andet sted i fortællingen flygter en mor fra familielivet med mand og barn. En tredje kvinde kæmper for sit liv på et hospital. “På ryggen af en tyr” er en historie om liv, død og flugt fra livets mørke sider, men det er også en fortælling om identitetssøgen og den både betingelsesløse og komplicerede kærlighed mellem mødre og deres børn.Bogen udkom for første gang i 2014. Om forfatteren Kristina Stoltz (f. 1975) har udgivet både digte, noveller, børnebøger og romaner og modtaget flere priser og legater for sit forfatterskab. Hun bevæger sig frit mellem genrer, og karakteristisk for forfatterskabet er, at hun med hver udgivelse går ad nye litterære veje. Et fællestræk for Kristina Stoltz’ værker er hendes helt særlige sprogtone og nysgerrighed over verden og sprogets muligheder.
De to afghanske teenagebrødre Fahran og Nadeem er på vej til Sverige. Med sig har de erindringen om støvede markeder, gemmelege, slåskampe, appelsinskræller og magiske blå glaskugler – erindringen om en barndom, der gradvis opløses under deres rejse. Som så mange andre afghanere er de tvunget til at forlade deres familie og hjemland, på flugt fra krig, ulykke og en ørkesløs fremtid. ’’Æsel’’ er en poetisk og vedkommende fortælling om flygtningens skæbne; en poetisk og rå roman om tab og afstande, kærlighed og overlevelse. En fortælling om to unge drenge på vej til at blive voksne. Bogen udkom for første gang i 2011. Om forfatteren Kristina Stoltz (f. 1975) har udgivet både digte, noveller, børnebøger og romaner og modtaget flere priser og legater for sit forfatterskab. Hun bevæger sig frit mellem genrer, og karakteristisk for forfatterskabet er, at hun med hver udgivelse går ad nye litterære veje. Et fællestræk for Kristina Stoltz’ værker er hendes helt særlige sprogtone og nysgerrighed over verden og sprogets muligheder.
’’På ryggen af en tyr – en tragedie’’ er en kort fortættet roman om den fjorten årige pige Fanny, som er på ferie sammen med sin mor og morens kæreste i et sommerhus tæt på havet. Fanny er utilpasset og i opposition til sin mor, og hun tilbringer derfor det meste af sin tid alene nede på stranden. Snart lærer hun en yngre dreng at kende, som hun en eftermiddag redder fra at drukne. Og hun indleder et mærkeligt forhold til en ung tjener på det nærliggende badehotel. Et andet sted i fortællingen flygter en mor fra familielivet med mand og barn. En tredje kvinde kæmper for sit liv på et hospital. “På ryggen af en tyr” er en historie om liv, død og flugt fra livets mørke sider, men det er også en fortælling om identitetssøgen og den både betingelsesløse og komplicerede kærlighed mellem mødre og deres børn.Bogen udkom for første gang i 2014. Om forfatteren Kristina Stoltz (f. 1975) har udgivet både digte, noveller, børnebøger og romaner og modtaget flere priser og legater for sit forfatterskab. Hun bevæger sig frit mellem genrer, og karakteristisk for forfatterskabet er, at hun med hver udgivelse går ad nye litterære veje. Et fællestræk for Kristina Stoltz’ værker er hendes helt særlige sprogtone og nysgerrighed over verden og sprogets muligheder.
Tænk hvis du kunne flyveDer er ingen hjemme, når VEGA kommer hjem fra skole. Så lægger hun sig og kigger ud af det store loftsvindue, mens hun venter på, at mor kommer hjem.VEGA ville ønske, at hun kunne flyve som fuglene, hun kan se på himlen.I lejligheden nedenunder bor ELSE. Da hun var ung, var hun en berømt linedanserinde i et omrejsende cirkus. Det var en magisk tid. Men har den fugledragt, som ELSE har liggende en magisk kraft?Farverig graphic novel/tegneserie om skilsmisse, ensomhed og magi.Anbefalelsesværdig fortælling af god kvalitet og med relevante temaer.Lektørudtalelsen
Årgang 2022 er en novelleserie for de 13-16 årige. Fem kendte forfattere har skrevet en novelle hver, alle med samme tema, nemlig HEMMELIGHED. Historierne er vidt forskellige, men favner på hver deres måde den sårbarhed, der tit følger med, når man har en hemmelighed - om den så er stor eller lille.Karla har en vildskab, som Emily bliver fanget af. Karla kan udfordre hende som ingen anden. Karla elsker, når man ser på hende, og Emily elsker at se på hende. Men Emilys blik er slet ikke nok for Karla ... Uddrag fra bogenJeg har været alle steder, inde i alle mulige uhumske baggårde, inde i folks private haver. Jeg har tilmed været oppe i flere containere og søgt under presenningerne på bilejeres trailere. Flere steder er bilalarmerne gået i gang, og jeg har været nødt til spæne, så hurtigt jeg kunne. Karla er ingen steder.
Med "Gutkind Essays" lancerer Gutkind en serie essays, hvor forlagets forfattere skriver om emner, der optager dem litterært, politisk og menneskeligt. I "Hvem er du, der tvivler?" skriver Kristina Stoltz om tvivlen som en måde at møde verden på. Med udgangspunkt i et far/datter-forhold undersøger Stoltz, hvordan tvivlen kan skabe både afstand og nærhed i de tætte relationer, samt hvordan den kan belyse vigtige politiske og samfundsmæssige perspektiver.Om forfatteren:Kristina Stoltz (f. 1975) har udgivet digte, noveller, børnebøger og romaner siden debuten i 2000 med digtsamlingen "Seriemordere og andre selvlysende blomsterkranse", senest romanen "Paradis først".
Stemmer fra et nedlukket land.Denne antologi samler teksterne bag Teater Republiques digitale teaterforestilling, Coronamonologerne. Teksterne er skrevet midt under nedlukningen af Danmark i foråret 2020, på et tidspunkt hvor chokket over en pludseligt ændret verden var helt friskt, og de er skrevet med hver forfatters særlige blik for både det groteske og det rørende i en hverdag med coronakarantæne. Sammen står teksterne som et dokument over en tid, som vi på én gang vil få svært ved at huske præcist, og aldrig vil glemme."Glæd dig til Coronamonologernes korte, men dybe blik ind i 14 forskellige universer, som hver især er gennemsyret af en særlig nerve, en sårbarhed der bliver til ømhed eller brutalitet, længsel eller selvironi, rædsel eller diabolsk humor."- Forord af Emmet Feigenberg, direktør for Teater Republique.
Kærligheden taler er skrevet på baggrund af Platons erotiske mesterværk, Symposion. Symposion består af syv taler til Eros, der hver især belyser aspekter af den erotiske kærlighed og erkendelse. Disse taler er afsæt for syv nyskrevne poetiske taler og en hymne af henholdsvis Jokum Rohde, Kristina Stoltz, Ursula Andkjær Olsen, Madame Nielsen, Morten Søndergaard, Bisse, Suzanne Brøgger og Peter Laugesen. Bogen indeholder desuden et rammesættende forord samt essayet Eros iblandt os af filosof Jon Auring Grimm.
Claude Cahun er en kunstnerisk pseudonym, der delvis dækker over Lucy Schwob, født i Nantes i 1894 – død 1954 på øen Jersey, og som blev en af de få kvindelige skikkelser i den franske surrealistiske bevægelse. Efter Første Verdenskrig indgår hun i et kunstnerisk og privat partnerskab med Suzanne Malherbe, som også delvis bliver en del af Cahun-pseudonymet. Kristina Stoltz roman skildrer frit meddigtende og legesygt Cahuns tilværelse som kunster og modstandskvinde op til og under Anden Verdenskrig. Læserne præsenteres for et levende drama, hvor kærlighed, livseksperiment, identitet og politisk modstand indgår i en forunderlig skæbnefortælling – med djævelen og forfatteren selv mellem linjerne. Kristina Stoltz er helt sin egen og fornyer sig fra bog til bog, men skriver sig ofte ind i en international litterær tendens: det autobiografiske i Som om, den politisk engagerede behandling af flygtninges vilkår i Æsel, det grænsesøgende erotiske i Et kød og aktuelt det ”eksobiografiske”, den fiktive behandling af en historisk skikkelse, i romanen Cahun. Kristina Stoltz når i disse år nye kunstneriske højder. Hun kan sammenlignes med Christina Hesselholdt, Merete Pryds Helle og en Josefine Klougart, som i kraft af kunstnerisk kvalitet og integritet høster anerkendelse, møder et publikum og får en vis international interesse. Pressen skriver: »Stoltz styrer showet sikkert… Cahun er ambitiøst altfavnende og vil ikke kun være en historisk roman, men også en historie om krig… den giver et bud på, hvorfor fantasien får kraft, når fascismen gør.« – Information »Kristina Stoltz' nye roman handler om den franske avantgardekunstner Claude Cahun (1894-1954), der legede med identitet og køn og var en af de få kvinder i surrealismen og en tidlig queer-figur. Romanen er langt fra traditionelt fortalt… Der er en forløsende selvironi på spil i fortællerens grublerier...« – Politiken »»Cahun« er meget andet og mere end endnu et feltstudie i queer-biologien… et mesterværk… mest af alt er »Cahun« et rørende velskrevet, velproportioneret og ambitiøst manifest for fantasien og den fri fabulerens tyngdekraft. Det er gisnen, men Claude Cahun ville næppe have ønsket det anderledes.« – Berlingske »At læse " Cahun" er at komme med på en drømmerejse ind i en verden, hvor vi kan være dem, vi gerne vil, og hvor hverdagen og normalitetens evigt kværnende maskine sættes på pause… Kun fantasien bør sætte grænsen, og så bliver der dejligt højt til himlen. Tak for det, Stoltz og Cahun.« ****** – Avisen Danmark
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.