Udvidet returret til d. 31. januar 2024

Bøger af Kurt Lundskov

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Kurt Lundskov
    173,94 kr.

    "Slægtsbog om Det danske Kongehus" omfatter hele anelinjen for den nuværende kronprins Frederik til Gorm den Gamle, og dermed alle kongehusets slægter. Prins Henriks og kronprinsesse Marys slægter er også medtaget.Bogen gennemgår godt 2700 personer fra blandt andre svenske, engelske, russiske og tyske fyrste- og adelsslægter, som har slægtsmæssige relationer til kongehuset. Slægtstavler viser slægtslinjerne tilbage til Gorm, samt slægtsforbindelser mellem de nuværende europæiske fyrstehuse og det danske Kongehus.Det er en håndbog, som på en kort og præcis måde beskriver alle faktuelle forhold om fødsler, vielser, børn, titler samt kongernes regentperioder.Et omfattende register kan hjælpe med at finde rundt i de mange navne.

  • - Historier fra byen. Byens historie
    af Kurt Lundskov
    157,95 kr.

    Bogen, der er rigt illustreret, fortæller om nogle af byens begivenheder, steder, lokaliteter, forlystelser og personer frem til midten af 1900-tallet. Den kommer bag om lokaliteternes historier, eksempelvis Moesgård Herregård, Marselisborg Slot, Varna, skovmøllerne, rådhuset og banegårdene. Kronprindsens Klub, Restaurant Maritza, Thorups Bodega, Paradisgades isvafler og Marie Christensens Konditori får også ord med på vejen. Af byens personligheder fortælles blandt mange andre om den 143-årige Drakenberg, M.P. Bruun, Søren Frich, baronerne Güldencrone, Uglemanden og Hans Hartvig Seedorff. Samt om dengang H.C. Andersen og Søren Kierkegaard besøgte Århus. Der er beretninger om mordene i Marselisborg-skovene, byens skarprettere og galger på Lille Torv. Der gives et overblik over Århus bys historie fra 1100-tallet frem til 1800-tallet, ligesom alle byens borgmestre bliver omtalt.

  • af Kurt Lundskov
    87,95 kr.

    Vores drømme har ofte et billedsprog, som umiddelbart kan være svært at forstå. De indeholder almindelige situationer fra dagligdagen, som har en eller anden mening. Nogle gange kan de også have mere generelle symboler, som ikke umiddelbart synes at have noget med hverdagslivet af gøre.Til belysning af psykens univers gennemgås C.G. Jungs teorier om de ubevidste lag, arketyperne, Selvet og arbejdet hermed gennem individuationsprocessen.Der er også kort gennemgang af den østlige personlighedsmodel med auraer og chakraer, Wilhelm Reichs kropspansringer samt Stanislav Grofs fødselsmatricer.Med udgangspunkt heri beskrives drømmes univers, hvordan de er opbygget og forstås. Der afsluttes med et leksikon over emner og symboler, som kan forekomme i drømme, med forslag til tolkningsmuligheder.

  • af Kurt Lundskov
    117,95 kr.

    Kongehuset er ud af meget gammel slægt med rødder til Gorm den Gamle. Med sig har det medtaget mange gamle og historiske traditioner. Nogle baseret på gamle love og regler, andre på titler, tiltaleformer og etiketteregler.Bogen giver et overblik over Dronning Margrethes nærmeste familie samt kongerækkens slægtstavler fra Gorm den Gamle til i dag. Den fortæller også om mange af de gamle traditioner, som hører kongehuset til, og om nogle love som særligt gælder for de kongelige.Blandt artiklerne kan nævnes:• Kongeloven, tronfølgeloven og loven om kongehusets økonomi• Fyrste- og adelstitler samt titlerne ved hoffet• Konger af Guds Nåde og rangfølgen• Ordner og Hofleverandører• Historien bag Dannebrog og Kongesangen• Takt og tone ved hoffet• Nytårstalernes historie• Forlovelse og uægteskabelige kongebørn• Franskmanden der blev hertug af Glücksbierg• Adelens historie• Marselisborg slot

  • - Et kongeslot med historier
    af Kurt Lundskov
    207,95 kr.

    Først kaldtes det Prinseslottet i Jylland. Det blev så til kongeslottet i Aarhus - Marselisborg Slot, der ligger syd for byen i en meget smuk natur med udsigt til Aarhus-bugten. Slottet var en bryllupsgave til prins Christian, senere kong Christian 10., og hans hustru Alexandrine, der blev viet i Cannes i 1898. De fik et stykke jord foræret af Aarhus Købstad, jord der havde hørt under det store Marselisborggaard gods. Hack Kampmann fik opgaven at tegne slottet. Der blev lavet en landsindsamling, da slottet skulle være en folkegave til prinseparret. Byggeriet strakte sig over et par år. I 1902 var slottet klar med forskellige tilbygninger som forvalterbolig og vagthus til Livgarden. Indretning og møblering blev vist frem for publikum og journalister, inden prinseparret flyttede ind. Slotsparken er blevet udvidet flere gange ved opkøb af mere jord. I dag findes der mange moderne skulpturer i parken, der siden 1974 har været åben for publikum. Gennem årene har de kongelige familier haft mange besøgende på slottet, både familiemedlemmer fra nær og fjern, og flere kendte danske og udenlandske personligheder. Om livet ved slottet hører også beretninger om feriebørns ophold, en bådulykke, indbrud, tyveri, brand og reklamernes brug af slottet. Dette er historien om Marselisborg Slot gennem de seneste 100 år, rigt illustreret med gamle og nye billeder.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.