Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Axel Salto – på papir er den første bog nogensinde om billedkunstneren og kunsthåndværkeren Axel Saltos vidtspændende arbejde med papiret som medium.Den danske kunstner Axel Salto (1889-1961) er verdensberømt for sin keramik i den riflede, knoppede stil. Hans værk oplever netop nu en velfortjent revival med store udstillinger rundt om i landet, senest den retrospektive Stentøjsmesteren, som lige nu vises på Øregaard Museum.Bogen rummer både gengivelser af Saltos mange ’færdige’ papirværker, såsom litografier til bøger og kunstnertidsskriftet Klingen og en stor mængde helt unikke Salto-skitser til keramiske værker og dekorationsopgaver – hvoraf kun en meget begrænset del er kendt og har været publiceret tidligere.Axel Salto – på papir skrives af Danmarks førende designhistoriker Lars Dybdahl, som står bag utallige publikationer om design og kunsthåndværk, senest Det danske møbelboom 1945-1975 og Dansk design nu.
‘Dansk designhistorie 1+2‘ er den ultimative designbibel. For første gang præsenteres et samlet overblik over dansk designs udvikling fra oldtidens jægerkultur til i dag: fra flinteøkser og vikingeskibe over mode, møbler, legetøj og grafik til smykker, kunsthåndværk, bæredygtigt design og meget mere.Værket er redigeret af designforskeren og forfatteren Lars Dybdahl, som også har skrevet bind 1, der er en kronologisk fortælling om design gennem 15.000 år. Bind 2 indeholder 30 tematiske nedslag i dansk design fra 1850 til i dag skrevet af 28 af Danmarks fremmeste designskribenter.Værket præsenterer på mere end 900 sider og med 1.100 billeder den nyeste viden om dansk design.
101 danske designikoner samler de mest betydningsfulde eksempler på dansk design, når det er bedst: fra PH-lampen og Post Danmarks røde postkasser over Margretheskålen og Arne Jacobsens Ægget til Nørgaards ribstrikkede T-shirt og de gule Nettoposer med skottehunden. Alle har de fået status af ikoner, fordi de er blevet kendt, købt, brugt og elsket gennem generationer – både i Danmark og i udlandet.101 danske designikoner er en højaktuel designbibel, skrevet af 32 af Danmarks bedste designforskere og -formidlere og redigeret af designforskeren Lars Dybdahl. I 101 veloplagte og rigt illustrerede tekster præsenteres ikoner, som vi møder overalt i vores dagligdag – porcelæn og bestik, møbelklassikere, tøj og sko, telefoner og vindmøller. 101 danske designikoner fortæller historien om unikt design, som har indskrevet dansk formgivningskultur i den globale designhistorie.Bogen, der første gang udkom i 2014, er trykt i talrige oplag i dansk og engelsk udgave.
I årene 1945-1975 oplever dansk møbeldesign et veritabelt boom. Efter 2. verdenskrigs afslutning er der fremgang i både økonomi, produktionsapparat og efterspørgsel fra forbrugerne, og de danske møbeldesignere og -producenter er klar til at levere. I 10 omfattende kapitler kommer bogen rundt om alle de store danske designpersonligheder – Wegner, Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Kjærholm, Panton og mange ere – og beskriver alle de nye tendenser og fremstillings- mæssige muligheder inden for møbeldesign: laminering, formbøjning og støbning, etværk og sammenklappelige ”nomade”- møbler, byggemøbler og opbevaringssystemer, cool stålmøbler og farvestrålende hippie- ydemøbler, børnemøbler og funktionelle kontormøbler. Introduktionen opridser de historiske forudsætninger – især den engelske Windsorstol, shakermøblerne, den kinesiske stol og den hjemlige Klint-skole – og i epilogen trækkes tråde op til i dag: De danske møbelklassi- keres genkomst som vintage-objekter og deres status inden for retrobølgen og designtendensen New Nordic beskrives, ligesom møbelklassikernes betydning, identitet og gyldighed ifht. den globaliserede verden vurderes.
Karen Bennicke – Special Destabilization er den engelsksprogede udgave af Karen Bennicke – Rumlig destabilisering fortællingen om en af Danmarks mest eksperimenterende og radikale keramiskekunstnere. Bennicke har siden 1980 været et omdrejningspunkt i denavantgardistiske keramiske elite i Danmark – den keramiske udvikling,som vi ser omkring os i dag.Bennicke har en lang karriere bag sig og er internationalt kendt forsin store produktion af keramisk unika. Denne bog er den første, derbeskriver hendes værker i en samlet monografi. Bogen bæres af et rigtbilledmateriale af Karen Bennickes farverige og smukke keramiskeskulpturer. Fire forfattere beskriver fra hver deres synsvinkel KarenBennickes værker og bidrager dermed til en dyb indsigt i hendes univers.
DANSK DESIGNS GULDALDERSelv om bogen i sit sigte er en videnskabelig afhandling, vil den appellere til et stort design-, kunst- og kulturhistorisk interesseret dansk publikum af flere generationer. Fra de ældre, der stiftede hjem i den pågældende periode, til dagens unge, der både efterstræber halvtredsernes danske møbelklassikere og fascineres af 1960´ernes ungdomskultur.Blandt emnerne er: møbler, belysning, tekstil, keramik, glas, sølv, grafisk design og ikke mindst industriel design i plastic, aluminium, m.m. Bogen udforsker også industrielt designede produkter og emner som kommunikationsdesign, f.eks. formgivning af telefoner, radio, tv, grammofoner, m.m.Lars Dybdahl har skrevet DEN DANSKE PLAKAT og tilrettelagde i 2004 udstillingen De industrielle ikoner: Design Danmark på Kunstindustrimuseet. Udstillingen var en stor publikumssucces.
Gitte Jungersen (b. 1967) has gained much attention for her innovative work with ceramic glazes. She experiments with extremely active glazes that melt and run during firing.
Som arnested for Carlsberg og i dag domicil for Ny Carlsbergfondet, udgør Bryggergården i Brolæggerstræde i det indre København et lille stykke levende danmarkshistorie. Hvad færre ved er, at matriklen og ikke mindst Ny Carlsbergfondets lokaler tilbyder et slags geologisk snit ned i dansk arkitektur og design.I sommeren 2018 afsluttede Ny Carlsbergfondet en radikal forandring af det indre i sit domicil i J.C. Jacobsens gamle Bryggergård fra 1790’erne. Fornyelsesprocessen, som har taget fire år, har i sine greb udfoldet en nutidig, differentieret tilgang til ombygning og restaurering. De rumlige transformationer, der skaber nye forløb og sammenhænge i tre af kompleksets bygninger, er varetaget af arkitektfirmaet Elgaard Architecture. Og med transit, opbevaring og display som indretningsopgavens tre felter har designfirmaet Salto & Sigsgaard, som bl.a. stod for nyindretningen af Finn Juhl-salen i FN-bygningen i New York, skabt nye rumoplevelser med deres design af faste og flytbare elementer.Bogen præsenterer den nyeste transformation på baggrund af Bryggergårdens historiske karakter og udvikling. Bryggergårdens kompleks af forskelligartede bygninger, beboelsesejendomme og pakhuse er opført efter Københavns brand i 1795. Vel at mærke i den enkle nyklassicistiske stil, der efter branden satte sit harmoniske præg på de nyopførte kvarterers borgerhuse og gadebillede. Bogen gennemgår ligeledes den række ombygninger og restaureringer af Bryggergården fra midten af 1900-tallet, som alle har forenet bevarelse af kompleksets kulturværdier med radikale transformationer til nye funktionsbehov.Rum i transformationer indledes med et forord ved Ny Carlsbergfondets formand Karsten Ohrt. Bogens forfatter, kunsthistoriker og tidl. biblioteks- og forskningschef ved Designmuseum Danmark, Lars Dybdahl, har sammen med fotograf Anders Sune Berg fulgt ombygningen af Ny Carlsbergfondet på nærmeste hold. Bogen går således tæt på såvel processen som resultatet samt tankerne bag forvandlingen.Bogen er udgivet i samarbejde med Ny Carlsbergfondet.
Karen Bennicke er fortællingen om en af Danmarks mest eksperimenterende og radikale keramiske kunstnere. Bennicke har siden 1980 været et omdrejningspunkt i den avantgardistiske keramiske udvikling i Danmark.Bennicke har en lang karriere bag sig og er internationalt kendt for sin store produktion af keramisk unika. Bogen er den første, der beskriver hendes værker i en samlet monografi. Bogen bæres af et rigt billedmateriale af Karen Bennickes farverige og smukke keramiske skulpturer.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.