Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Det onde er ikke først og fremmest et teoretisk, men et praktisk problem. Ondskaben hører ikke primært hjemme i teologien, knap nok i filosofien, men i et konkret moralsk og politisk felt. Vi kan ikke forstå og bekæmpe ondskaben så længe, vi opfatter den som abstrakt og fremmed i forhold til os selv.
Ensomheden siger os noget vigtigt om os selv og vores plads i verden. Denne bog behandler både den dårlige og den gode ensomhed. Den dårlige har store konsekvenser for mange menneskers livskvalitet og sundhed, den gode ensomhed har vi måske for lidt af? Supermans tilflugtssted hedder ‘Ensomhedens fæstning’, og det er det eneste sted, hvor han virkelig kan være sig selv, uden at forstille sig. Også vi, som ikke er superhelte, har brug for sådan et sted.Ensomhedens filosofi giver en bred indføring i hvad ensomhed er, hvem der rammes af ensomhed, hvorfor ensomhedsfølelsen opstår, vedvarer og forsvinder, og hvordan man kan forholde sig til ensomheden som individ og som samfund. Er der træk ved vores moderne samfund, som skaber ensomhed?
Denne bog er en systematisk indføring i filosofi. Som undertitlen antyder, falder bogen i tre dele svarende til den traditionelle tredeling af filosofien i erkendelsesteori, etik og æstetik. Bogens første del - ´det sande´ - gennemgår forskellige syn på viden, videnskab, forståelse og sprog. Under titlen ´det gode´ undersøger forfatterne forskellige normative, etiske teorier, spørgsmålet om hvorvidt mennesket har en fri vilje samt hvad der kendetegner det menneskelige selv. I bogens sidste del - ´det skønne´ - præsenteres centrale æstetiske teorier samt forholdet mellem kunst, moral og erkendelse.
‘At forstå dyr’ er en bog om kæledyr. Det er en filosofisk bog, men den kan læses af folk uden filosofiske forkundskaber! Den er til kæledyrsejere, som faktisk forstår de dyr, de dagligt omgås, og som de ved, er intelligente og følsomme væsner – uanset hvor meget filosofien og videnskaben har omtalt dyrene som mekaniske og sprogløse instinktvæsner. ‘At forstå dyr’ er skrevet af filosofiprofessoren, men først og fremmest kæledyrsejeren Lars Fr. H. Svendsen. Han inddrager sin hund og sine to katte som eksempler, så de filosofiske tanker, om hvad dyr er, og hvordan man kommunikerer med dem, bliver konkrete og genkendelige.
Bogen handler både om selvrefleksion og om vores egne tankevaner og måder at se tingene på. Den gør læseren opmærksom på ikke kun andres dumhed, men også påvores egen hang til lette konklusioner, snæversynethed og stædighed.Og nedenunder ligger der en alvor. For hvad sker der, når vi ikke er i stand til at skelne klare argumenter fra dumhed og idioti? Så mister vi fodfæstet i virkeligheden, og døren åbnes ikke bare til ukloge beslutninger i vores eget liv, men også til politisk dumhed og farlige beslutninger.Lars Fr. H. Svendsen har gennem sit forfatterskab formidlet filosofi til en bred læserskare. Med bøger som Kedsomhedens filosofi og Ondskabens filosofi nåede han læsere, der ikke troede filosofi var noget for dem. Nu er han tilbage i den populære genre og har skrevet sin hidtil største bestseller.
Hvad er filosofi? er et engagerende essay om den vesterlandske filosofis væsen, dens formål og muligheder. Forfatteren præsenterer de vigtigste filosofiske discipliner og positioner og diskuterer filosofiens forhold til videnskab, litteratur og historie.Bogen munder ud i en kritik af dagens akademiske filosofi: Den har mistet kontakten med den almenmenneskelige dimension, der ellers er dens grundlag og giver den betydning. Kun en filosofi, der sætter vor selvforståelse på spil, er relevant.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.