Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Med 5. udgave af Panteret foreligger en ajourført fremstilling af reglerne om sikkerhedsstillelse på grundlag af de aktivtyper, som det efter dansk ret er muligt at belåne.Bogen giver en teoretisk fremstilling af panteretten og har med sine omfattende henvisninger til nyere lovgivning og retspraksis tillige et praktisk sigte som håndbog for advokater, domstole og pengeinstitutter m.v.Herudover vil bogen i kraft af en systematisk opdeling og redegørelse for øvrig litteratur på området være et velegnet grundlag for undervisningen i pante- og kreditretlige fag på de videregående uddannelsesinstitutioner.Bogen gennemgår bl.a.:Det personlige gældsansvarKreditor- og omsætningsbeskyttelseBeskrivelse af pantetOverdragelse af panterettenPanterettens ophørForholdet mellem pantsætteren og panthaverenPantebreve i fast ejendom, herunder ejerpantebreve og skadesløsbreve og den praktiske anvendelse af disse pantedokumenterPanteret i tilbehør og bestanddelePanteret i løsøre, simple fordringer, herunder reglerne om virksomhedspant og fordringspant, negotiable dokumenter og fondsaktiverTilbageholdsret.Nyt i 5. udgaveI forhold til 4. udgave af bogen fra 2012 er der taget hensyn til mellemkommende ændringer af lovgivningen, ligesom ny litteratur og ny retspraksis er omtalt og kommenteret.Om forfatterneForfatterne, der er nuværende eller tidligere professorer ved Juridisk Institut, Aarhus Universitet, har gennem en årrække i bøger og artikler beskæftiget sig indgående med panteretlige og øvrige formueretlige problemstillinger. Bent Iversen har bl.a. skrevet bogen Panteret i fast ejendom og løsøre, Lars Hedegaard Kristensen er forfatter til bl.a. bogen Studier i erhvervsfinansieringsret og Lars Henrik Gam Madsen er forfatter til bl.a. bogen Modregning med uklare krav.
Hovedvægten i bogen er lagt på de to centrale selskabsformer: Interessentskabet og aktieselskabet.Bogens gennemgang af interessentskabet tjener som inspiration for advokater og andre praktikere i forbindelse med udfærdigelse af interessentskabskontrakter. Der gives en desuden en præsentation af de øvrige selskabsformer og deres grundlæggende træk. Fremstillingen anskueliggører således også de selskabsretlige problemstillinger (og grundbegreber) som naturlige konsekvenser af virksomhedens organisatoriske forhold og virkelighed.
Denne 4. udgave af Lærebog i dansk og international køberet indeholder nye domme og ny litteratur siden 3. udgaven. De ændringer af købeloven der er foretaget ved lov nr. 523 af 6. juni 2007 (om forældelse) og lov nr. 718 af 25. juni 2010 (om rekonstruktion) er naturligvis også medtaget.Fremstillingen er en decideret lærebog og er i omfang tilpasset det timetal, der er til rådighed for undervisningen i faget køberet på bacheloruddannelsen i jura på universitetet.
Denne opgavesamling er udarbejdet til brug for undervisningen i faget Dele af formueret på 1. år af den juridiske bacheloruddannelse ved Aarhus Universitet.Opgavesamlingen indeholder – foruden opgavetekster – en vejledning i besvarelse af skriftlige opgaver i faget.IndholdsoversigtForordVejledning i besvarelse af skriftlige opgaver i dele af formueret på 1. år af bacheloruddannelsenAftaleretErstatningsretKøberet
Selskaberne giver en opdateret fremstilling af selskabsretten med særlig fokuspå aktie- og anpartsselskaber og interessentskaber. Reglerne om kommanditselskaber,fonde, andelsselskaber og foreninger præsenteres i særskilte kapitler.Der er tale om en formueretlig fremstilling, som både har fokus på selskabsrettensom specialdisciplin og på samspillet mellem selskabsretten og denalmindelige formueret.Professor, dr.jur. Lars Henrik Gam Madsen og lektor, dr.jur. Lars HedegaardKristensen forsker og underviser i formueret ved Juridisk Institut, Aarhus Universitet.Forfatterne har gennem en årrække i bøger og artikler beskæftigetsig indgående med selskabsretlige og øvrige formueretlige problemstillinger.
FORMUERETLIGE EMNER foreligger hermed i en revideret og ajourført 10. udgave. Bogen rummer et udvalg af specielle formueretlige og formue-retsrelaterede emner og er primært skrevet til brug for undervisningen på ju-rastudiets bacheloruddannelse. Forhåbentlig kan bogen også være til nytte for andre, som ønsker at skaffe sig et hurtigt overblik over et af de behandlede emner.Emnevalget er dikteret af behovet for pensumlitteratur på den juridiske bacheloruddannelse, dels til supplering af pensum i de obligatoriske fag, dels som grundlag for de valgfag, som kan indgå i uddannelsen. De enkelte kapitler er skrevet af jurister ansat på Juridisk Institut ved Aarhus Universitet. Et enkelt kapitel er dog skrevet af en tidligere ansat på instituttet. De respektive forfattere er hver især ansvarlige for deres egne bidrag. I denne 10. udgave er Astrid Millung-Christoffersen indtrådt i forfatter-kredsen.
”Selskaberne” giver en opdateret fremstilling af selskabsretten med særlig fokus på aktie- og anpartsselskaber og interessentskaber. Reglerne om kommanditselskaber, fonde, andelsselskaber og foreninger præsenteres i særskilte kapitler. Der er tale om en formueretlig fremstilling, som både har fokus på selskabsretten som specialdisciplin og på samspillet mellem selskabsretten og den almindelige formueret. Professor, dr.jur. Lars Henrik Gam Madsen og lektor, dr.jur. Lars Hedegaard Kristensen forsker og underviser i formueret ved Juridisk Institut, Aarhus Universitet. Forfatterne har gennem en årrække i bøger og artikler beskæftiget sig indgående med selskabsretlige og øvrige formueretlige problemstillinger.
ForordDen foreliggende bog indeholder en fremstilling af dansk og internationalkøberet, udarbejdet i overensstemmelse med almindeligt anerkendt retsvidenskabeligmetode og praksis. Fremstillingen er opdateret med indarbejdelse afden nyeste retspraksis og litteratur samt med en gennemgang og analyse afkøbelovens nyeste regler om forbrugerkøb, bl.a. hvad angår aftaler vedrørendedigitalt indhold og digitale tjenester.Vi hæfter hver især for vores del af fremstillingen.Materiale, som er fremkommet efter den 1. december 2021, har kun undtagelsesviskunnet medtages.
Den foreliggende bog indeholder en fremstilling af dansk og international køberet, udarbejdet i overensstemmelse med almindeligt anerkendt retsvidenskabelig metode og praksis. Fremstillingen er opdateret med indarbejdelse af den nyeste retspraksis og litteratur samt med en gennemgang og analyse af købelovens nyeste regler om forbrugerkøb, bl.a. hvad angår aftaler vedrørende digitalt indhold og digitale tjenester.
Denne reviderede og ajourførte 7. udgave rummer et udvalg af specielle formueretlige og formueretsrelaterede emner og er primært skrevet til brug for undervisningen på jurastudiets bacheloruddannelse. Men bogen kan ligeledes anvendes af andre, der ønsker at skaffe sig et hurtigt overblik over et af de behandlede emner.
Bogen er skrevet med henblik på undervisningen i disciplinen "Erhvervsjura" ved den i september 2003 påbegyndte Akademiuddannelse i finansiel rådgivning. Fremstillingen henvender sig primært til medarbejdere i den finansielle sektor, men den beskrevne kreds af emner af såvel obligationsretlig som tingsretlig karakter mv. er dog så omfattende og dybtgående, at den med fordel tillige vil kunne indgå i undervisningen i erhvervsjura på bl.a. handelshøjskolerne og andre uddannelsesinstitutioner. Til den trykte udgave: http://www.djoef-forlag.dk/vare/8757410534
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.