Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Leif Tøfting Kongsgaard

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Leif Tøfting Kongsgaard & Morten Hulvej Rod
    62,95 kr.

    Hvis New Public Management er kommet til kort, og evidensbølgen er på retur, hvad kommer så nu? Bedre begrundet praksis stiller sig på kanten af denne udvikling og giver en række opbyggelige bud på, hvordan velfærdsprofessionelle kan arbejde med udvikling og forbedringer af kvalitet i praksis uden at forfalde til tavs viden eller kontekstløse manualiseringer. I en række kapitler præsenteres modeller, greb og metoder, der kan bruges, når socialrådgivere, lærere, beskæftigelseskonsulenter, pædagoger, sundhedspersonale m.fl. skal bedømme og forbedre hinandens arbejde i en lokalt forankret praksis.Bogen henvender sig dels til praktikere, ledere og fagkoordinatorer med ansvar for daglig kvalitetssikring i ovennævnte felter, og dels til studerende og forskere inden for samme områder.

  • af Dorit Ibsen Vedtofte & Leif Tøfting Kongsgaard
    340,95 kr.

    Sundhedsprofessionelle møder ofte situationer, der fordrer et mere omfattende kommunikationsforløb med borgeren eller patienten, men hvor problemstillingerne er så komplekse, at det ikke kan løses med én metode eller en simpel manual. De har brug for at kunne foretage perspektivskift i forståelsen af patienten eller borgerens situation og afstemme teori og metoder i samarbejdet med denne. Sundhedsprofessionelle har brug for at kunne arbejde med forskellige teorier, altså multiteoretisk.Denne bog præsenterer et katalog over forskellige metodiske tilgange til arbejdet med relationer, kommunikation, og mulige forandringsprocesser inden for alle områder af de sundhedsprofessionelles arbejdsfelt. De multiteoretiske perspektiver kan anvendes i både primær og sekundær sektor og såvel inden for somatiske områder som inden for det psykiatriske.De tilgange, der præsenteres i bogen, stammer fra beslægtede felter som pædagogik, psykologi samt organisations- og ledelsesteori. Bogen giver dels en introduktion til centrale begreber og perspektiver fra de valgte tilgange og dels en lang række eksempler på, hvordan disse kan omsættes til konkret praksis. Bogen behandler desuden begreber som magt, roller og refleksiv praksis i forhold til de valgte tilgange.Bogen henvender sig til sundhedsprofessionelle og studerende, der har fokus på samarbejde og kommunikation med patienter og borgere på vegne af velfærdsstaten.

  • af Leif Tøfting Kongsgaard & Birgit Raundahl Koldsø
    397,95 kr.

    Professionelle, der arbejder med børn og unge i udsatte positioner, møder ofte problemer, der ikke kan løses med én metode eller en simpel manual. De har brug for at kunne foretage perspektivskift i forståelsen af barnets, den unges eller familiens situation og afstemme teori og metoder i forhold til den respons, de møder. De har behov for at kunne arbejde multiteoretisk.Denne bog præsenterer et bredt repertoire af tilgange til arbejdet med relationer, kommunikation og forandringsprocesser, inden for det sociale og pædagogiske arbejde samt beslægtede felter. Bogen giver dels en introduktion til centrale begreber og perspektiver fra de valgte tilgange og dels en lang række eksempler på, hvordan disse kan omsættes til konkret praksis. Bogen har et gennemgående inddragelsesperspektiv, hvor børn og unge ses som aktører i egen ret.Bogen henvender sig til fagprofessionelle og studerende, der på tværs af professionsskel arbejder med børn, unge og familier i udsatte positioner, fx socialrådgivere, pædagoger, lærere, psykologer, sundhedsplejersker og lignende.

  • af Leif Tøfting Kongsgaard
    377,95 kr.

    Professionelle praktikere i socialt arbejde møder ofte problemer, der ikke kan løses med én metode eller en simpel manual. De har brug for at kunne foretage perspektivskift i forståelsen af borgerens situation og afstemme teori og metoder i forhold til den respons, de møder. De har behov for at kunne arbejde multiteoretisk.Denne bog præsenterer et katalog over forskellige metodiske tilgange til arbejdet med forandringsprocesser, relationer og kommunikation inden for bl.a. social- og beskæftigelsesindsatser, socialpsykiatri og misbrugsbehandling.De tilgange, der præsenteres i bogen, stammer fra beslægtede felter som pædagogik, psykologi samt organisations- og ledelsesteori. Bogen giver dels en introduktion til centrale begreber og perspektiver fra de valgte tilgange og dels en lang række eksempler på, hvordan disse kan omsættes til konkret praksis. Bogen behandler desuden begreber som magt, roller og refleksiv praksis i forhold til de valgte tilgange.Bogen henvender sig til fagprofessionelle og studerende, der har fokus på arbejdet med forandringsprocesser for borgere på vegne af velfærdsstaten, fx i jobcentre, socialpsykiatrien, socialcentre og andre specialiserede indsatser.Denne 3. udgave er gennemgående opdateret med nye referencer, mindre ændringer m.m. samt et nyt kapitel om mentaliserende tilgang (med Søren Vinther Fjærestad som hovedforfatter) samt et om ACT-tilgang (med Dorte Lunderskov som hovedforfatter).

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.