Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Forlænget returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Lennart Gottlieb

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • Spar 17%
    - Skrifter om kunst og kultur
    af Lennart Gottlieb
    288,95 kr.

    Edvard Weie (1879-1943) er en af de store kolorister i dansk maleri i første halvde af det 20. århundrede. Det er mindre kendt, at Weie også udfoldede sig som særdeles passioneret skribent. Kunsthistoriker Lennart Gottlieb har samlet og kommenteret Weies skrifter om kunst og kultur, der også er smukt illustreret.

  • - Modernismebegrebet, modernismeforskningen og det modernistiske i dansk maleri omkring 1910-30
    af Lennart Gottlieb
    288,95 kr.

  • - om identitetsproblemer og det særligt privilegerede i tidens kunstkultur
    af Lennart Gottlieb
    188,95 kr.

    IDENTITET er en provokerende hudfletning af kritisable forhold i kunstkulturen, på museer og blandt kunstnere og universitetsfolk, der er særligt optaget af tidens privilegerede emner: kvindelige kunstnere, identitetssøgen og dansk kolonihistorie og antiracisme.Forfatteren ser i bogen nærmere på tre værker, der har skabt debat: Bertha Wegmanns maleri 'En ung pige' fra 1885, der i december 2020 blev erhvervet af Den Hirschsprungske Samling, det projekterede monument 'I Am Queen Mary' (2018) ved Vestindisk Pakhus og Busteaktionen på Det Konge­lige Danske Kunstakademi i november 2020.Bogen er en på samme tid let humoristisk og alvorligt undersøgende fortælling om kunst og særbehandling, om historieløshed og fortrængning og om populisme og magtbegær blandt de særligt privilegerede. Ligesom forfatteren kritiserer de identitetsløse museer og et stadig tættere forhold mellem institutionsledelser og de skattebegunstigede fonde, der støtter tiltagene.Lennart Gottlieb (f. 1953) er kunsthistoriker og dr.phil. Han har bl.a. været inspektør og overinspektør ved Aarhus Kunstmuseum, Glyptoteket og Statens Museum for Kunst, underviser og forsker ved universiteterne i Aarhus og København, censor ved universiteterne og ved Det Kongelige Danske Kunstakademi og kunstkritiker ved Weekendavisen.

  • - raderinger og kunstnerliv
    af Lennart Gottlieb
    288,95 kr.

    Olivia Holm-Møller (1875-1970) hører til de kendte danske kunstnere. Alligevel er bogen Olivia Holm-Møller – raderinger og kunstnerliv den første mere dybtgående fortælling om hendes kunst og kunst­nerliv.Bogens fokus er på Holm-Møllers godt 200 raderinger, hvoraf hovedparten fra omkring 1934 er et veritabelt højdepunkt i det 20. århundredes danske kunst. Med deres poetisk forenklede streger står Holm-Møllers ridsede landskaber, portrætter, dyr, badende og arbejdende mennesker som et monument over det jordbundne liv på landet og glæden ved tilværelsen under solen.Kunsthistoriker Lennart Gottlieb beskriver og fortolker raderingerne i sammenhæng med forandringerne i Olivia Holm-Møllers tilgang til menneskene og verden gennem et ekstraordinært langt liv som kunstner. Først som billedhugger og siden især som maler – alt sammen akkompagneret af et væld af aldrig før sete fotografier fra Holm-Møllers og hendes nærmeste families fotoalbum.Lennart Gottlieb (f. 1953) er dr.phil. og har et omfattende kunsthistorisk og kunstkritisk forfatterskab bag sig. Han har desuden stået for tilrettelæggelsen af et stort antal udstillinger på bl.a. ARoS Aarhus Kunstmuseum, Kunstforeningen Gl Strand, Ny Carlsberg Glyptotek og Statens Museum for Kunst.

  • - – om identitetsproblemer og det særligt privilegerede i tidens kunstkultur
    af Lennart Gottlieb
    208,95 kr.

    Identitet er en provokerende hudfletning af kritisable forhold på museer, i kunstkulturen og blandt universitetsfolk og kunstnere, der er særligt optaget af tidens privilegerede emner: identitetssøgen, antiracisme og dansk kolonihistorie samt kvindelige kunstnere. I bogen ser kunsthistoriker Lennart Gottlieb nærmere på tre værker, der har sat gang i debatten: det projekterede monument I Am Queen Mary (2018) ved Vestindisk Pakhus, Bertha Wegmanns maleri En Ung Pige fra 1885 og Busteaktionen på Det Kongelige Danske Kunstakademi i november 2020.Bogen er både en alvorligt undersøgende og let humoristisk fortælling om fortrængning og historieløshed, om særbehandling og kunst og om populisme og magtbegær blandt de ekstra privilegerede. Forfatteren kritiserer desuden de identitetsløse museer samt et stadig tættere forhold mellem institutonsledelser og de skattebegunstigede fonde, der støtter tiltagene.Lennart Gottlieb (f. 1953) er dr.phil. og har et omfattende kunsthistorisk forfatterskab bag sig. Han har været inspektør og overinspektør ved Aarhus Kunstmuseum, Glyptoteket og Statens Museum for Kunst, underviser og forsker ved universiteterne i Aarhus og København, censor ved universiteterne og ved Det Kongelige Danske Kunstakademi samt kunstkritiker ved Weekendavisen.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.