Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Lennart Lynge Andersen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Med kommentarer
    af Lennart Lynge Andersen & Svend Danielsen
    877,95 kr.

    En fremtidsfuldmagt er ifølge loven et dokument, som skal træde i kraft, hvis udstederen på et senere tidspunkt som følge af sygdom, svækket mental funktion eller helbred el.lign. ikke længere har evne til at varetage sine forhold inden for de områder, som er omfattet af fuldmagten. Nærværende værk indeholder kommentarer til den nye lov, der trådte i kraft i eftersommeren 2017.Loven omhandler dermed et nyt retsinstitut. Der er kun et lovforslag samt høringssvar med ministerielle kommentarer at holde sig til, og inspiration til uddybning heraf må i vidt omfang hentes udenlands. De kan findes i (nyligt gennemførte) norske og svenske love samt i en Europarådsrekommendation fra 2009 med en forklarende rapport. Bidrag fra disse kilder er derfor medtaget i et vist omfang.Om forfatterneLennart Lynge Andersens legitimation til at arbejde med fremtidsfuldmagter er bl.a. funderet i en stor interesse for aftale- og obligationsretten såvel i lærebøger som håndbøger.Svend Danielsen har i mange år beskæftiget sig med området, bl.a. som formand for værgemålsudvalget, der afgav betænkning i 1993, og som medforfatter af 2. udgave af værgemålslovskommentaren i 2017.IndholdsoversigtForordLov om fremtidsfuldmagterKommentarer til lov om fremtidsfuldmagters enkelte bestemmelserIndledning – almindelige bemærkningerIndledning – særlige emnerKapitel 1. Oprettelse og indhold af fremtidsfuldmagterKapitel 2. Fremtidsfuldmagtens ikrafttrædelseKapitel 3. Fremtidsfuldmagtens retsvirkningerKapitel 4. Fremtidsfuldmægtigens pligter m.v.Kapitel 5. Forholdet til andre fuldmagterKapitel 6. TilsynKapitel 7. Tilbagekaldelse, ændring og ophør af en fremtidsfuldmagtKapitel 8. Påklage og gebyrBekendtgørelse om fremtidsfuldmagterVejledning om fremtidsfuldmagterKilder og forkortelserStikordsregister

  • af Lennart Lynge Andersen & Svend Danielsen
    828,95 kr.

    En fremtidsfuldmagt er ifølge loven et dokument, som skal træde i kraft, hvis udstederen på et senere tidspunkt som følge af sygdom, svækket mental funktion eller helbred el.lign. ikke længere har evne til at varetage sine forhold inden for de områder, som er omfattet af fuldmagten. Nærværende værk indeholder kommentarer til den nye lov, der trådte i kraft i eftersommeren 2017.Loven omhandler dermed et nyt retsinstitut. Der er kun et lovforslag samt høringssvar med ministerielle kommentarer at holde sig til, og inspiration til uddybning heraf må i vidt omfang hentes udenlands. De kan findes i (nyligt gennemførte) norske og svenske love samt i en Europarådsrekommendation fra 2009 med en forklarende rapport. Bidrag fra disse kilder er derfor medtaget i et vist omfang.

  • - og nogle udvalgte emner
    af Lennart Lynge Andersen, Henrik Juul & Henrik Gam
    397,95 kr.

    Bogen forener to tidligere bøger, der begge anvendes i undervisningen i faget kreditret.Der er tale om 3. udgave af ”Introduktion til kreditretten”, som indeholder en indføring i det kreditretlige område, fagets metoder og terminologi samt de centrale love. Bogen suppleres med 3 ajourførte kapitler fra bogen ”Kreditretlige emner” (3. udg. 2010), idet navnlig nedskæringen af pensum har nødvendiggjort én samlet udgave.Bogen supplerer ”Kreditretten”, der i 2014 udkom i 6. udgave.Bogens forfattere er Lennart Lynge Andersen, Henrik Gam og Henrik Juul. De tre forfattere har udgivet en række bøger hos Karnov Group.

  • af Lennart Lynge Andersen
    889,95 kr.

    Bogen er 7. udg. af forfatterens bog ”Fonde og Foreninger I”, der udkom i 6. udg. i 2009. Siden da er der sket ændringer i fondsloven, og i 2015 træder en ny lov om erhvervsdrivende fonde i kraft.Titlen ”Almindelige fonde og faglige foreninger” signalerer, at forfatteren denne gang har valgt at koncentrere lovkommentaren om de ikke-erhvervsdrivende fonde og de faglige foreninger. I lighed med tidligere har forfatteren foretaget en undersøgelse af administrativ praksis siden den forrige udgave, og undersøgelsen danner med lovændringerne i 2014 grundstammen i bogen.Om forfatterenBogen er skrevet af professor, lic.jur. Lennart Lynge Andersen, tidligere CBS. Han har skrevet en række bøger og artikler inden for området.

  • - med kommentarer
    af Lennart Lynge Andersen
    1.051,95 kr.

    På aftalelovens område er der kommet en række domme og afgørelser siden femte udgave. Denne sjette udgave af kommentaren til aftaleloven er både en ájourføring og en revision, hvori ny teori og praksis er reflekteret. Aftaleloven er opdateret med materiale tilgængeligt frem til den 1. april 2014. Senere materiale er undtagelsesvis medtaget.IndholdsoversigtForord til 6. udgaveLov om aftaler og andre retshandler på formuerettens områdeKommentarKapitel 1. Om afslutning af aftalerKapitel 2. Om fuldmagtKapitel 3. Om ugyldige viljeserklæringerKapitel 4. Særlige bestemmelser om forbrugeraftalerKapitel 5. Almindelige bestemmelserBilag 1ForkortelseslisteLitteraturlisteDomsregisterStikordsregister

  • - - samspillet mellem familieret og aftaleret
    af Lennart Lynge Andersen & Svend Danielsen
    897,95 kr.

    Der indgås mange ægtepagter og aftaler mellem ægtefæller med henblik på separation og skilsmisse og som ægtepagter. Da der er tale om økonomiske forhold, har dispositionerne betydning mange år fremover.Det overordnede tema i bogen er, hvordan familieretten og aftaleretten mødes, når det gælder ændring eller tilsidesættelse af ægtepagter samt bodelings- og bidragsaftaler. Fremstillingen er centreret om begrebet ”urimelig”, et nøgleord om sådanne muligheder. Også urimelige virkninger af legale delingsregler behandles. De familieretlige og aftaleretlige lovregler og deres anvendelse gennemgås udførligt. Forfatterne giver desuden et billede af de mange reformer på familierettens område, og deres betydning for bedømmelsen af ægtefælleaftaler. Der afsluttes med retspolitiske overvejelser.

  • af Lennart Lynge Andersen
    349,95 kr.

    Boliglån og realkredit fylder mere og mere inden for kreditretten.Bogen er en antologi, hvor forfatterne drøfter aktuelle spørgsmål og fremtiden for realkreditten. Initiativet er taget inden for rammerne af arbejdet på Center for kreditret og kapitalmarkedsret, og bogen udkommer i centerets løbende serie.Forfatterkredsen består af praktikere og forskere, og emnerne viser, hvad der diskuteres p.t., eksempelvis:Hvilke informationer skal en kunde have i forbindelse med optagelse af boliglån?Hvorledes fungerer rådgivningen i praksis?Der er flere artikler om rentetilpasningslån – set fra forskellige synsvinkler. Flere artikler beskæftiger sig med det kommende EU-direktiv om forbrugerbeskyttelse ved realkredit.RedaktørBogen er redigeret af Lennart Lynge Andersen, professor, lic.jur. og leder af Center for kreditret og kapitalmarkedsret, CBS.

  • - Lov om visse civilretslige forhold m.v. ved pensionsopsparing i pengeinstitutter. Forsikringsaftalelovens §§ 102-118
    af Lennart Lynge Andersen & Lisbeth Faurdal
    167,95 kr.

    Siden Forsikringsaftalelovens gennemførelse i 1930 har denne lov reguleret en række spørgsmål om begunstigelsesindsættelse i livsforsikringsvirksomheder. I 1996 blev der gennemført en tilsvarende lovgivning for pengeinstitutter, ved » lov om visse civilretlige forhold m.v. ved pensionsopsparing i pengeinstitutter.« Disse ord dækker først og fremmest over, at der blev givet regler om pensionskontohaveres indsættelse af begunstigede på en pensionskonto, kontohavers råden over kontoen samt om kreditorernes retsstilling.Professor Lennart Lynge Andersen, Center for kreditret og kapitalmarkedsret ved Handelshøjskolen i København, har tidligere udarbejdet en kortfattet kommentar til 1996-loven (1. udg. 1996 og 2. udg. 1999). Medlemschef, cand.jur. Lisbeth Faurdal fra Finanssektorens Pensionskasse, er nu indtrådt som medforfatter, og bogens titel er ændret. Det sker for at tilkendegive, at bogen nu i videre omfang sammenholder de tilsvarende bestemmelser i forsikringsaftaleloven med bestemmelserne i 1996-loven. Desuden behandler bogen flere steder pensionsinstitutternes rådgivningsforpligtelse i relation til begunstigelser, ligesom skattereglernes indflydelse på begunstigelsesindsættelse gennemgås.

  • af Lennart Lynge Andersen & Palle Bo Madsen
    1.078,95 kr.

    Aftaler og mellemmænd udkommer nu i 6. reviderede udgave. Bogen anvendes som lærebog, men den er også hyppigt anvendt af praktikere, herunder advokater og domstolene. Bogen fungerer samtidig som et billede af aftaleretten i dag. Det er – ikke mindst blandt forskere – populært at antage, at aftaleloven er på vej til at have udspillet sin rolle. Bogen dokumenterer, at der er forhold, der bør ændres, ikke mindst vedrørende fuldmagt, men at loven er i stand til at løse de fleste af de konflikter, der opstår på dens område. Om forfatterne Bogens forfattere er professorer ved Copenhagen Business School og Aarhus Universitet.

  • - se eventuelt ISBN 9788761927927
    af Peer Schaumburg-Müller & Lennart Lynge Andersen
    527,95 kr.

  • af Lennart Lynge Andersen & Svend Danielsen
    286,95 kr.

    Efter at vi i 2018 udgav en kommentar til lov om fremtidsfuldmagter,er dialogen fortsat, bl.a. fordi en lovkommentarsætter visse begrænsninger i forhold til større undersøgelser.Dette var også baggrunden for Lennart Lynge Andersensbog om emnet tidligere i 2021.Vi har fundet, at lovens § 10, der omhandler fremtidsfuldmagti personlige forhold, er meget vanskelig at håndtere,og det er der kommet en lille bog ud af.Bogen afsluttes med en »tilstandsrapport«, der indeholdervort bud på en række forhold, der bør tages i betragtningved den bebudede lovevaluering i 2022.

  • - Nye synsvinkler
    af Lennart Lynge Andersen
    389,95 kr.

    En fremtidsfuldmagt er et dokument, der skal træde i kraft, hvis udsteder på et senere tidspunkt som følge af sygdom eller lignende ikke længere har evnen til at varetage sine forhold inden for de områder, som er omfattet af fuldmagten. I ‘Fuldmagt og fremtidsfuldmagt’ analyserer professor, lic. jur. Lennart Lynge Andersen fremtidsfuldmagten ud fra en række nye synsvinkler. Det gælder bl.a., hvorledes disse fuldmagter forankres i den almindelige fuldmagtsret. Forfatteren konkluderer bl.a., at en fremtidsfuldmagt vedrørende økonomiske forhold må kategoriseres som en fuldmagtstype sui generis, mens han afviser, at en fremtidsfuldmagt vedrørende personlige forhold kan karakteriseres som en fuldmagt.Bogen henvender sig primært til advokater, domstole, kommuner og interesseorganisationer, der beskæftiger sig med ældres retsforhold, herunder særligt værgemål og anvendelsen af fremtidsfuldmagter.

  • af Peter Møgelvang-Hansen, Lennart Lynge Andersen & Anders Ørgaard
    897,95 kr.

    Gældsbrevsloven er en af de klassiske, formueretlige love på line med aftaleloven og købeloven. Den har betydning for en række juridiske dispositioner, og loven har bestået sin prøve ved, at den kun er ændret få gange siden 1935.Forfatterne er professor Lennart Lynge Andersen, professor Peter Møgelvang-Hansen samt professor Anders Ørgaard.

  • - udvalgte emner
    af Lennart Lynge Andersen
    427,95 kr.

    Bogen er sidste bind i den serie, som Center for kreditret og kapitalmarkedsret, Copenhagen Business School, har udgivet i løbet af de seneste 10 år.Antologien er skrevet af en række forfattere, der har været medarbejdere på centeret og er redigeret af Lennart Lynge Andersen, professor, lic.jur. Forfatterne afslutter serien med en emnekreds, der har præget centerets forskning og givet anledning til mange interne diskussioner, nemlig håndteringen af den finansielle krise. Forskningen herom fortsætter, og nogle af resultaterne er optaget i bogen. Dette gælder eksempelvis analysen af ændringen af regnskabsreglerne for banker i 2005, udvidelsen af hæderlighedskravene i lov om finansiel virksomhed samt en artikel om samme lovs § 75 om bankledelsens indberetningspligt. Også de økonomiske perspektiver i den danske krisehåndtering behandles. Der er en artikel om udviklingen i bidragsændringer inden for realkreditten, og endelig forklares nogle mentale og psykologiske forhold i forbindelse med krisen.

  • - 5. reviderede udgave
    af Lennart Lynge Andersen
    337,95 kr.

    Lærebog i Fondsret udkommer nu i 5. udgave. Bogen dækker såvel almindelige som erhvervsdrivende fonde. Den behandler efter en historisk redegørelse i tematisk form de forskellige hovedspørgsmål i fondsretten, fra stiftelse af en fond til vedtægtsændringer og opløsningen af fonde.Endvidere indeholder bogen en redegørelse for reglerne om faglige foreninger, idet denne organisationsform også er omfattet af fondsloven.

  • af Lennart Lynge Andersen
    1.073,95 kr.

    På aftalelovens område er der kommet en række domme og afgørelser siden femte udgave. Denne sjette udgave af kommentaren til aftaleloven er både en ájourføring og en revision, hvori ny teori og praksis er reflekteret. Aftaleloven er opdateret med materiale tilgængeligt frem til den 1. april 2014. Senere materiale er undtagelsesvis medtaget.

  • af Lennart Lynge Andersen & Svend Danielsen
    682,95 kr.

    Titlen er en ajourførende undersøgelse af praksis om tilkendelse af ægtefællebidrag, dvs. pligten til at betale bidrag, dels for første gang en undersøgelse af bidragsudmålingen i Familieretsafdelingens klagesager i perioden 2009-2013.Bidragsretten danner udgangspunkt for udførlig analyse i ”Fra forsørgelse til omstilling – underholdsbidrag til ægtefælle.”

  • af Lennart Lynge Andersen
    276,95 kr.

    Afhandlingen Fra stiftelse til fond behandler en række fondsretlige problemstillinger og er samtidig et bidrag til debatten om den retlige indretning af den offentlige forvaltning. Bogen er skrevet af Lennart Lynge Andersen, der er professor ved Handelshøjskolen i København. Forfatteren undersøger, hvorfor regeringen i 1978 nedsatte et Fondsudvalg, og hvorfor lovgivningen i 1984 fik den udformning, som det er tilfældet. Undersøgelsen af dette tema er central for forståelsen af de øvrige (hoved)temaer, og det er samtidig første gang, der knyttes nogle kommentarer til udvalgets historie og baggrund. Det påpeges bl.a., at det var embedsmændene i udvalget, der fik størst indflydelse på regelsættet. Fondslovene blev herved i hovedsagen en kodifikation af den legatpraksis, der eksisterede for de kongeligt konfirmerede fonde. Derimod var medlemmerne ikke særlig informative med hensyn til, hvorledes de øvrige fonde fungerede. Forfatteren foretager med udgangspunkt i en historisk gennemgang af fondsbegrebet og af forarbejderne til fondslovene af 1984 en intensiv analyse af de karakteristika, der kendetegner fonde i fondslovenes forstand. Endelig foretages der i afhandlingens 3. del en intensiv analyse af det offentliges engagement på fondsområdet, dvs. de tilfælde, hvor det offentlige står som kapitalindskyder, (større) tilskudsgiver, deltager i ledelsen eller har forbeholdt sig såkaldt hjemfaldsret til institutionens midler ved dennes opløsning. Forfatteren har foretaget en detailleret undersøgelse af fonde, der er stiftet ved lov, aktstykke e.l. og selvejende institutioner, hvis eksistens er forudsat i lovgivningen. Analysen omfatter institutionernes stiftelsesgrundlag, navn, hvorfor man valgte denne form, vedtægter, formål, kapitalforhold, ledelsen, tilsyn og godkendelse, regnskab og revision samt stillingen ved ophør. Af overbliksgrunde er nogle ministerområder udskilt til særlig behandling. Det gælder bl.a. Undervisningsministeriets område, hvor undersøgelsen dokumenterer, at man arbejder med en begrebsdannelse, der ikke er sprogligt eller retligt funderet. Det påvises, at man har arbejdet så meget med at skabe uafhængighed i forhold til tredjemand, at man har overset, at der tillige er spørgsmål om uafhængighed i forhold til staten. Den statslige styring og regulering har antaget et sådant omfang og er så intensiv, at mange skoler m.v. reelt ikke er selvstændige juridiske personer, men i dag er statslige eller kommunale filialer. En nøje gennemgang af loven om Danmarks Tekniske Universitet dokumenterer, at der ikke er tale om en selvejende institution, og at universitetet er forblevet en statsinstitution. Der sættes spørgsmålstegn ved den slags lovgivning. Forfatteren konkluderer, at næsten alle offentlige fonde savner et eller flere væsentlige fondskarakteristika. Brugen af fonde har været øget i 1990'erne, og først fra 1998 er det offentlige for alvor blevet klar over, at brugen ikke er uproblematisk. Dette ses dog typisk ud fra en samfundsøkonomisk synsvinkel, hvor afhandlingen i særligt grad fokuserer på, om der retligt foreligger fonde, og på en række retlige konsekvenser af den hyppige brug af offentlige fonde, herunder hvornår institutionerne er en del af den offentlige forvaltning. I den sidstnævnte henseende peges der på, at en række institutioner ikke er selvstændige juridiske personer. Det retligt og sprogligt selvmodsigende i begrebet statslig selvejende institution, der står centralt i den verserende retssag mellem Københavns Havn og staten, påvises. Endvidere giver undersøgelsen belæg for, at man inden for den offentlige ret bør nytænke det udgangspunkt (den organisatoriske afgrænsning), eksempelvis forvaltningsloven og offentlighedsloven, hviler på.

  • af Lennart Lynge Andersen
    107,95 kr.

    Denne bog er den første i en lille serie, som udgives som en af aktiviteterne i Kreditretsprojektet 2002-2004. Kreditretten vil igennem de næste tre år foregå på Juridisk Institut på Handelshøjskolen i København, og her foreligger denne første bog om Pengeforsyning og betalingsformidling. Ansvarlig for dette projekt er professor Lennart Lynge Andersen, som sammen med en række kolleger og en gruppe på 25 personer med en omfattende baggrund og viden om dette aktuelle juridiske område, vil foretage en række undersøgelser inden for kreditretten. Resultaterne af denne forskning vil, i projektets løbetid, udmønte sig i en serie af udgivelser inden for kreditretten. Pengeforsyning og betalingsformidling omhandler følgende tre kreditretlige emner: 1. Nationalbanken - i kreditretlig belysning. Afhandlingen er udarbejdet af Andreas Tamasauskas, der er ph.d-studerende på Juridisk Institut, og omhandler en række af Nationalbankens funktioner, der har betydning for den enkelte borger, for erhvervslivet og for samfundet som helhed. 2. Retlig regulering af pengeoverførsler af Peter Møgelvang-Hansen, professor på Juridisk Institut. Artiklen foretager en sammenligning af dansk og norsk ret om pengeoverførsler, herunder implementeringen af direktivet om grænseoverskridende pengeoverførsler, og belyser spørgsmålet om, hvorvidt det, set fra et dansk synspunkt, er en god idé at lovgive om pengeoverførsler ad modum den norske finansavtalelov og de i henhold hertil udstedte forskrifter. 3. Betalingskort - fra en praktisk vinkel af Henrik Juul og Birgitte Drewes. Artiklen focuserer på, hvorledes et betalingskort fungerer og afsluttes med nogle legislative overvejelser. Forfatterne er henholdsvis vicedirektør og juridisk chef i Lån & Spar Bank. Henrik Juul er tillige ph.d-studerende på Juridisk Institut.Forfatteren, Lennart Lynge Andersen, er professor på Handelshøjskolen, Center for kreditret og kapitalmarkedsret.

  • af Lennart Lynge Andersen
    157,95 kr.

    Denne bog er den fjerde i Kreditretsprojektet 2002-2004. Projektet - der nu er forankret i Center for kreditret og kapitalmarkedsret på Hanelshøjskolen i København - tager sigte på over den nævnte periode at undersøge en række kreditretlige spørgsmål såvel på struktursiden som på adfærdssiden (forholdet mellem institutionerne og kunderne). Projektet vil have interesse for en bred kreds, herunder navnlig rådgivere i kreditretlige spørgsmål, og den finansielle sektor i vid forstand. Undersøgelserne vil være forskningsmæssigt baserede, men det tilstræbes fra starten, at resultaterne skal kunne anvendes i det praktiske liv.Bogen indeholder følgende artikler:1. Center for kreditret og kapitalmarkedsret- introduktion og perspektivaf Lennart Lynge Andersen, der er professor på Handelshøjskolen i København og leder af det nye Center for kreditret og kapitalmarkedsret.2. Betydningen af en god relation mellem långiver og låntager af Søren Buhl, der er forskningsassistent på centeret og har netop færdiggjort sit cand.merc.(jur.)-studium.3. Cashpooling og Koncernkonti af Bernhard Gomard, der er adjungeret professor ved Center for kreditret og kapitalmarkedsret.4. Varför skall man lita på banker? - Några synpunkter på tillit och intressekonflikter af Lars Gorton, der er professor i bankret ved Lunds Universitet.5. Kapitalmarkedsrettens grænser og udfordringer af Jesper Lau Hansen, der er professor i kapitalmarkedsret ved Københavns Universitet.6. Offentligrättslig normgivnings påverkan på banks privaträttsliga förpliktelser af Lennart Johanson, der er doktorandstuderende ved Lunds Universitet.7. Egen (særlig) interesse- Fra P.A: Alberti til god-skik for finansielle virksomheder af Henrik Juul, der er vicedirektør i Lån & Spar Bank og samtidig ph.d-studerende på Handelshøjskolen.8. Legal protection of databases af Mette Winther Nielsen, der er kandidatstipendiat på Center for kreditret og kapitalmarkedsret.

  • - - samspillet mellem selskabsret og kapitalmarkedsret
    af Peer Schaumburg-Müller & Lennart Lynge Andersen
    438,95 kr.

    Bogen omhandler finansselskabsretten, der angår de særlige selskabsretlige regler, som er bygget oven på eller ved siden af den almindelige selskabsret, der gælder for alle aktieselskaber. Finansselskabsretten kan bl.a. findes i den nye selskabslov, men den findes først og fremmest i den lovgivning, som regulerer kapitalmarkedsretten (dvs. lov om finansiel virksomhed, værdipapirhandelsloven og firmapensions-kasseloven).Finansselskabsretten er i de senere år vokset dramatisk i omfang og kompleksitet, hvilket medfører et behov for at afdække de spørgsmål, denne disciplin rejser. Frem for at behandle hele finansselskabsretten har bogens forfattere udvalgt centrale områder fra selskabs- og finansselskabsretten og behandlet disse områder mere dybde- og tværgående.

  • af Lennart Lynge Andersen
    127,95 kr.

    Denne bog er den niende i en serie fra Center for kreditret og kapitalmarkedsret på Handelshøjskolen i København, som udgives som en af aktiviteterne i Kreditretsprojektet 2002-2007. Projektet tager sigte på over den nævnte periode at undersøge en række kreditretlige spørgsmål såvel på struktursiden som på adfærdssiden (forholdet mellem institutionerne og kunderne). Projektet har vist sig at have interesse for en bred kreds. Undersøgelserne vil være forskningsmæssigt baserede, men det tilstræbes, at resultaterne skal kunne anvendes i det praktiske liv. Kreditretsprojektet udføres inden for rammerne af forskningen på Center for kreditret og kapitalmarkedsret. Bestyrelsen for Margot og Thorvald Dreyers Fond har i 2005 støttet Kreditretsprojektet med endnu en 3-årig bevilling, der dækker 2005-2007.   Forfatteren, Lennart Lynge Andersen, er professor på Handelshøjskolen, Center for kreditret og kapitalmarkedsret.

  • af Lennart Lynge Andersen
    127,95 kr.

    Kreditretsprojektets 7. bog fra Center i kreditret og kapitalmarkedsret på Handelshøjskolen i København focuserer på de erhvervskreditretlige emner. Følgende forfattere har bidraget:Niels Christian Andersen fra Danmarks Nationalbank skriver om clearing og afvikling i et retligt perspektiv.Lektor ved Århus Universitet Lasse Højlund Christensen skriver om behovet for at ændre konkurslovens § 70. Endelig bidrager ph.d.-stipendiat Andreas Tamasauskas på Center for kreditret og kapitalmarkedsret og advokat Vibeke Krag med en række formueretlige og tilsynsmæssige problemstillinger i forbindelse med gennemførelsen af securitisation transaktioner i Danmark. Kreditretsprojektet ledes af professor Lennart Lynge Andersen, Center for kreditret og kapitalmarkedsret ved Handelshøjskolen i København.

  • af Lennart Lynge Andersen & Michael Gregersen
    107,95 kr.

    Bogen behandler og analyserer en række aktuelle spørgsmål i forbrugerkreditkøb. Dette område er bl.a. præget af, at der i de senere år har været en række sager ved ankenævn og siden 1995 mere end 100 sager ved domstolene, selv om man fraregner de mere trivelle tilbagetagelser i fogedretten, når køber har misligholdt aftalen. Bogen er hverken en forbruger eller kreditgiverguide, der giver et hurtigt svar, idet forfatterne sigter på at kunne give et lødigt bidrag til forståelsen af kreditaftalelovens aktuelle spørgsmål. Dette sker ved, at der som indledning til hvert kapitel i kort form redegøres for regelsættet, men hvor fremstillingen i øvrigt koncentrerer sig om, hvor der har vist sig problemer. Dette sker i afsnittet "problematisering". Der ofres ikke meget plads på de spørgsmål, hvor der er (opnået) enighed, medmindre disse spørgsmål har betydning for de dunkle punkter i lovgivningen.Bogen er disponeret således:Kapitel 1. Temaet. Kort historisk indføring Kapitel 2. Kreditaftale/kreditkøb Kapitel 3. Oplysningsreglerne Kapitel 4. Misligholdelsesprocessen Kapitel 5. Forholdet mellem flere rettighedshavere, herunder betydningen af henstand og kreditudvidelse Kapitel 6. Forhandlerregres Kapitel 7. Panthaverdeklarationer - Finansieringsdeklaration F Blandt de mange emner, der tages op, kan nævnes anvendelsesområdet for trepartsforhold i kreditaftalelovens forstand, forholdet mellem forhandleren (sælgeren) og tredjemand, hvor der er afgivet svigagtige oplysninger, og bogen indeholder den første gennemgang af den nye panthaverdeklaration. I kapitlet om fogedprocessen er der en særlig gennemgang af de sager om "økonomisk spekulation og kreditaftalelovens § 41", hvor forbrugere blot afleverer bilen for at få afsluttet retsforholdet til kreditgiver. Det pointeres, at loven er en forbrugerbeskyttelseslov men ikke en social beskyttelseslov.

  • af Lennart Lynge Andersen
    157,95 kr.

    Kreditrettens udvikling er en samling af artikler med det fælles sigte at illustrere nogle væsentlige temaer i den løbende udvikling inden for kreditretten. Bogen indeholder tre artikler om forbrugerkredit. Nina Dietz Legind, adjunkt på Syddansk Universitet, skriver om udviklingen inden for privat kaution, medens Henrik Juul, vicedirektør i Lån & Spar Bank, skriver om udkastet til bekendtgørelse om god skik, særligt med henblik på forholdene i pengeinstitutsektoren. Der er tale om en særdeles konstruktiv kritik af udkastet, der, hvis det gennemføres, vil give en uklar retstilstand på et område, hvor antallet af tvister ikke er for nedadgående. Lennart Lynge Andersen har skrevet om Europa-Kommissionens forslag fra september 2002 om et nyt forbrugerkreditdirektiv. Emnerne virksomhedspant og behovet for fleksible panteregler, der er aktuelle i den legislative debat, præsenteres fra to synsvinkler. Lasse Højlund Christensen, lektor på Århus Universitet, skriver om virksomhedspant ud fra en insolvensretlig synsvinkel, medens Erik Werlauff, professor på Aalborg Universitet, konkluderer, at det er på tide at smidiggøre og liberalisere den danske pantelovgivning som sådan, og at indførelse af virksomhedspant kun er et af elementerne. Endelig skriver Peer Schaumburg-Müller, underdirektør i TDC, om kapitalmarkedsrettens og selskabsrettens grundlæggende formål, medens Andreas Tamasauskas, der er ph.d.-studerende på Handelshøjskolen i København, behandler emnet securisation. Det er den tredje bog i en serie, der udgives som en af aktiviteterne i Kreditretsprojektet 2002-2004 på Handelshøjskolen i København.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.