Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Grundbog om hjælpemidler er den første danske bog, der giver en samlet præsentation af de mange hjælpemidler, som er tilgængelige for mennesker med funktionsnedsættelser. Bogen er skrevet af en række forfattere, der til dagligt beskæftiger sig med hjælpemidler.Den primære målgruppe er ergoterapeut- og fysioterapeutstuderende samt færdiguddannede terapeuter og andre faggrupper inden for social- og sundhedssektoren, fx socialrådgivere, pædagoger, sygeplejersker, SOSU-assistenter og læger.Grundbog om hjælpemidler er opdelt i en generel og en specifik del. Den generelle del definerer, afgrænser og beskriver hjælpemiddelområdet og relaterer det til samfundsmæssige forhold. Den specifikke del præsenterer de hjælpemidler, som alle terapeuter skal have et godt kendskab til, og deres egenskaber i forhold til konkrete brugergrupper.Bogen er rigt illustreret og giver mange konkrete eksempler på brug af hjælpemidler inden for forskellige hverdagsaktiviteter.
Kravene øges til ergoterapeuter i kommunerne om at arbejde systematisk og effektivt, at kunne dokumentere alle faser i et sagsforløb fra start til slut og at synliggøre den faglige vurdering, der ligger til grund for bevilling eller afslag.Denne 2. udgave af Metodebog i hjælpemiddelformidling har derfor fokus på at beskrive praksis ud fra en bredere vifte af metoder og modeller. Ønsket er at fremlægge en faglig palet af modeller i stedet for en enkelt model, således at læseren kan finde inspiration til systematisk sagsarbejde, uanset hvor man arbejder inden for hjælpemiddelområdet og uanset erfaringsgrundlag.
Bogens formål er at sætte fokus på, at lige værdighed er et ideal, som i praksis kan tilstræbes og praktiseres, hvis begge parter går ind til mødet med en klar bevidsthed om betingelserne. Bogen skaber klarhed over, hvad ligeværdigt samarbejde i vort samfund vil sige, og den giver også en karakteristik af ligeværdigt samarbejde, så det teoretisk og praktisk bliver mere forståeligt og brugbart for de professionelle inden for den offentlige sektor. Bogens målgruppe er de faggrupper, der hver dag står ansigt til ansigt med borgere, der er i gang med en sygehusbehandling, en rehabiliterings- eller udviklingsproces.
En i-bog er en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer, fx oplæsning, søge- og notefunktion.I-bogen kan læses på pc og tablets.Rehabilitering ved demenssygdom beskriver, hvordan en sådan rehabilitering kan planlægges og gennemføres i en dansk kontekst, og der er fokus på sociale, omgivelses- og sundhedsmæssige indsatser.Bogens første kapitler beskriver og definerer rehabiliteringsbegrebet og sundhedsforståelsen inden for ICF. Endvidere gives der en kort gennemgang af den historiske udvikling af behandlingen af demenssygdomme og den relevante danske lovgivning inden for demensområdet.De næste kapitler ser på, hvordan rehabilitering kan foregå ved demenssygdom, hvorefter rehabiliteringsindsatser inden for kommunikation, omgivelsesmæssige forhold, kropsfunktioner, aktiviteter og deltagelse beskrives. Bogen afsluttes med et kort kapitel om fremtidsperspektiver.Ergoterapeut- og fysioterapeutstuderende er bogens hovedmålgruppe, men færdiguddannede terapeuter og andre faggrupper kan bestemt også have stor gavn af at læse bogen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.