Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Voldtægt er blandt de mest alvorlige lovovertrædelser, som retsvæsenet behandler. Samtidig er det en sagskategori, som er kendetegnet ved en høj grad af kompleksitet. Det er veldokumenteret, at retsvæsenet generelt er udfordret i forhold til håndteringen af voldtægtssager på en lang række parametre. Voldtægtssagen – retssystemets akilleshæl bidrager med ny viden og refleksion over, hvordan retsvæsenet kan professionalisere behandlingen af disse komplekse sager yderligere. Antologien er den første bog i en dansk kontekst, der samler en række bidrag med fokus på retssystemets behandling af sagen, og den behandler en række forskellige emner relateret til voldtægtssagen. Dels traditionelle kriminologiske, politividenskabelige og strafferetlige temaer, såsom motiv, retsmedicin, afhøring, efterforskning og lovgrundlag, dels andre perspektiver og fænomener, som har indvirkning på håndteringen af voldtægtssagen i retsvæsenet, såsom samtykke og voldtægtsmyter. Antologien er bygget op med udgangspunkt i sagens behandling i retsvæsenet, og kapitlerne følger dermed de spor, sagen betræder på sin vej her igennem.Antologien henvender sig til professionelle i retsvæsenet og studerende inden for politi, jura, kriminologi, retspsykologi, sociologi samt andre professioner, der kommer i kontakt med parterne i en voldtægtssag. Men antologien er også for den interesserede læser, der gerne vil vide mere om voldtægtssagens mange aspekter.
Denne bog omhandler indsattes socialiseringsproces til fængselssamfundet eller med andre ord - prisoniseringsprocessen. Undersøgelsen er designet som en kvalitativ og kvantitativ undersøgelse. Undersøgelsens metodiske grundlag er viet en særlig opmærksomhed i bogen.Bogens indledende afsnit består af en litteraturstudie samt undersøgelsens teoretiske ramme. Derpå følger en gennemgang af det straffuldbyrdende system og en beskrivelse af Statsfængslet i Vridsløselille. Studiet af fængslets indre liv indledes på tidspunktet for indsættelse i det lukkede fængsel indtil tiden for løsladelse.Beskrivelsen af fængslets indre liv har fokus på indsattes socialisering til det lukkede fængsel, relationer, gruppedannelser, konflikter, roller, positioner, selvbillede og selvopfattelse. Frihedsberøvelsens øvrige belastninger har fokus på indsattes soning, sociale konsekvenser af frihedsberøvelsen, diskontinuitet og brud. Hypotesen om, hvorvidt prisoniseringsniveauet ændrer sig i løbet af tiden tilbragt i fængslet undersøges ligeledes. Endelig undersøges hvilke faktorer der har størst indflydelse på prisoniseringsniveauet. I bogens appendiks findes en karakteristik af de deltagende interviewpersoner.Bogen er en revideret version af ph.d. afhandlingen Fængslets indre liv, Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet. Den henvender sig til alle, der interesserer sig for fængselskultur og fængselsforhold.
Hvis partnervold og partnerdrab skal forebygges, kræver det en samfundsmæssigerkendelse af, at både partnervold og partnerdrab er kompleksekriminalitetsfænomener. De kan sjældent forstås som enkeltståendehandlinger eller voldsformer, og i mange tilfælde afspejler kriminalitetenomfattende problematikker, der trækker tråde til både kultur, køn, parforholdog magt. Vold, også psykisk vold, opleves og erfares fysisk, mensamfundets opfattelse af vold vil altid være kulturelt forankret. Vi fortolkermed andre ord vold ud fra den samtid og de normer, vi er en del af.Partnervold og partnerdrab – Samfundets blinde vinkel bidrager med nyviden og refleksion over, hvordan retsvæsnets aktører kan behandle dissesager med en faglig, kritisk og analytisk tilgang. Antologien behandlerdels traditionelle politividenskabelige, kriminologiske og strafferetligetemaer, som forebyggelse, efterforskning og lovgivning, dels andreperspektiver og fænomener, som påvirker retssystemets håndtering afsager om partnervold og partnerdrab. Første og anden del af antologienbeskæftiger sig med, hvordan partnervold og partnerdrab kan forståsbåde retligt og begrebsmæssigt. Tredje del fokuserer på forskelligeudtryk af partnervold og partnerdrab såsom de psykiske mekanismerved volden, stalking, seksualiseret vold, æresrelaterede aspekter, samtkrise- og traumereaktioner hos personer udsat for gentagen vold. Fjerdedel er centreret omkring politiets arbejde med efterforskning og forebyggelseaf partnerdrab og partnervold.Antologien henvender sig primært til fagprofessionelle og studerende,f.eks. inden for politi, jura, kriminologi, sociologi, psykologi og sundhedsvidenskab,men kan læses af alle med interesse for området.
Hvis partnervold og partnerdrab skal forebygges, kræver det en samfundsmæssig erkendelse af, at både partnervold og partnerdrab er komplekse kriminalitetsfænomener. De kan sjældent forstås som enkeltstående handlinger eller voldsformer, og i mange tilfælde afspejler kriminaliteten omfattende problematikker, der trækker tråde til både kultur, køn, parforhold og magt. Vold, også psykisk vold, opleves og erfares fysisk, men samfundets opfattelse af vold vil altid være kulturelt forankret. Vi fortolker med andre ord vold ud fra den samtid og de normer, vi er en del af.Partnervold og partnerdrab – Samfundets blinde vinkel bidrager med ny viden og refleksion over, hvordan retsvæsnets aktører kan behandle disse sager med en faglig, kritisk og analytisk tilgang. Antologien behandler dels traditionelle politividenskabelige, kriminologiske og strafferetlige temaer, som forebyggelse, efterforskning og lovgivning, dels andre perspektiver og fænomener, som påvirker retssystemets håndtering af sager om partnervold og partnerdrab. Første og anden del af antologien beskæftiger sig med, hvordan partnervold og partnerdrab kan forstås både retligt og begrebsmæssigt. Tredje del fokuserer på forskellige udtryk af partnervold og partnerdrab såsom de psykiske mekanismer ved volden, stalking, seksualiseret vold, æresrelaterede aspekter, samt krise- og traumereaktioner hos personer udsat for gentagen vold. Fjerde del er centreret omkring politiets arbejde med efterforskning og forebyggelse af partnerdrab og partnervold.Antologien henvender sig primært til fagprofessionelle og studerende, f.eks. inden for politi, jura, kriminologi, sociologi, psykologi og sundhedsvidenskab, men kan læses af alle med interesse for området.
Voldtægt er blandt de mest alvorlige lovovertrædelser, som retsvæsenet behandler. Samtidig er det en sagskategori, som er kendetegnet ved en høj grad af kompleksitet. Det er veldokumenteret, at retsvæsenet generelt er udfordret i forhold til håndteringen af voldtægtssager på en lang række parametre.Voldtægtssagen – retssystemets akilleshæl bidrager med ny viden og refleksion over, hvordan retsvæsenet kan professionalisere behandlingen af disse komplekse sager yderligere. Antologien er den første bog i en dansk kontekst, der samler en række bidrag med fokus på retssystemets behandling af sagen, og den behandler en række forskellige emner relateret til voldtægtssagen. Dels traditionelle kriminologiske, politividenskabelige og strafferetlige temaer, såsom motiv, retsmedicin, afhøring, efterforskning og lovgrundlag, dels andre perspektiver og fænomener, som har indvirkning på håndteringen af voldtægtssagen i retsvæsenet, såsom samtykke og voldtægtsmyter. Antologien er bygget op med udgangspunkt i sagens behandling i retsvæsenet, og kapitlerne følger dermed de spor, sagen betræder på sin vej her igennem.Antologien henvender sig til professionelle i retsvæsenet og studerende inden for politi, jura, kriminologi, retspsykologi, sociologi samt andre professioner, der kommer i kontakt med parterne i en voldtægtssag. Men antologien er også for den interesserede læser, der gerne vil vide mere om voldtægtssagens mange aspekter.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.