Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Oplev Færøerne med TUREN GÅR TIL Nordisk gourmetkøkken, råt design og trendy torskeskindssko. Fra metropol i miniformat til natur for fuld musik. Grottekoncerter, korsang og kvad. Brænding, der brager mod klipper, fårenes brægen og skrig fra tusindvis af søfugle. Salmesang i småbygder og swingende festivaler på stribe. I den lyse sommernat skrues der helt op for livemusikken. Turen Går Til Færøerne dækker Tórshavn, Streymoy og Eysturoy, Norðoyggjar mod nord, Mykines og Vágar mod vest samt Sandoy og Suðuroy i syd.
Færø Blues Trilogien er historien om livslang passion mellem danske Lisa og færøske Kåre. Som børn bringes de sammen ved den færøske Olajfest, og da hun som ung kommer til Tórshavn for at gå i gymnasiet, indleder de et forhold.Da hun rejser tilbage til Danmark for at læse jura, er han parat til at følge med, men hun tør ikke. Kort efter flytter han til Norge, hvor han bliver cellist. Femogtyve år efter træffes de tilfældigt igen. Mødet bliver skelsættende for Lisa, og selv om hun igen forsøger at glemme ham, lykkes det ikke. Kort før sin halvtredsårs fødselsdag beslutter hun sig for at opsøge ham.Foruden kærlighedshistorien er de tre romaner en unik fortælling om forholdet mellem Danmark og Færøerne før og nu. Og om livet i Norden fra tresserne til nullerne.Færø Blues Trilogien er den samlede, reviderede udgave af Når engle spiller Mozart (2003), Færø Blues (2008) og Møde i mol (2014).
Sonate for sorgfulde hjerter er en hyldest til livet og kærligheden. Syv sammenflettede fortællinger fra Nordatlanten om natur, musik og rejser, der viser sig skelsættende. De væves ind i hinanden, så de ud over at stå stærkt alene kan læses som én fremadskridende fortælling, der emmer af Nordatlanten.Her møder vi skipperen, der lægger til kaj fjernt fra Færøerne og føler sig hjemme. Kvinden, som under en sørejse langs Norges kyst oplever nye sider afsig selv, mens hendes mand forliger sig med den, hun var. To ungdomselskede, der genser hinanden i Lofotens lys. Lægen, som på sit dødsleje tilskynder sin søster til at følge sit hjerte. Guldbrudeparret, der tyr til Island for at nydeautentisk natur og får sig en overraskelse.Lisbeth Nebelong boede tre år i Tórshavn som barn og ung. Hunromandebuterede i 2003 med Når engle spiller Mozart. I 2008 fulgte Færøblues, i 2014 Møde i mol, og i 2016 udkom de tre romaner samlet som Færø Blues Trilogien. Siden 2010 har hun desuden været fast forfatter af rejsebogen Turen går til Færøerne.
Møde i mol er historien om tre mennesker, hvis liv blev forbundet med atten forunderlige øer. Fra de som unge rakte ud efter stjernerne over Nordatlanten, til de som midaldrende må indse, at ikke alt blev, som de havde forestillet sig. Noget er uigenkaldeligt forbi, mens andet endnu kan nås. Romanen er sidste, selvstændige værk i Lisbeth Nebelongs dansk-færøske trilogi. En fortælling om kærlighed og venskab på tværs af tid og grænser. Om rejser, musik og stilhed. Og om udviklingen fra halvfjerdserne til nullerne.I gymnasiet i Tórshavn havde Lisa et intenst og uforløst forhold til færøske Kåre. Han ville gerne med til Danmark. Hun turde ikke satse. Men hendes bror Erik bevarede kontakten. Tredive år senere står de hver især over for store udfordringer: Lisa er blevet ekspert i ytringsfrihed og driver advokatfirma med sin mand i København. Kåre, som satsede på musikken, er blevet cellist i Stavanger, norsk gift og far til to. Og mens Muhammed-krisen ulmer i baggrunden, danner Færøerne ramme om et følelsesfuldt gensyn. Lisbeth Nebelong, f. 1955, forfatter, journalist & MPM, debuterede skønlitterært med Når engle spiller Mozart (2003) og fulgte op med Færøblues (2008). Møde i mol er sidste, selvstændige bind i en trilogi om dansk-færøsk kulturmøde og lidenskaben mellem Lisa og Kåre. Foruden romanerne har hun skrevet økonomibøger og rejsebogen Turen går til Færøerne.
Oprindelig udgivet i 2003, første bind i den store Færø blues trilogien, nu som selvstændig roman og for første gang udgivet på Hovedland. Da Lisa Bjørn Nielsen i februar 2000 kommer til Tórshavn for at holde foredrag, bliver det et gensyn med en fortid og en ungdomskærlighed, hun troede, hun for længst havde lagt bag sig. Som ung boede Lisa på Færøerne et år. Nu vender hun tilbage, men rejsen udvikler sig anderledes, end hun havde forestillet sig. I løbet af tre døgn dukker fortidens længsler og skygger op og tvinger hende til et selvopgør. Når engle spiller Mozart er en roman om en kvindes søgen efter mening i en moderne verden. Om valg og fravalg, kærlighed, musik og politik. Men også en fortælling om det nordiske. Om forholdet mellem Danmark og Færøerne.
Møde i mol er historien om tre mennesker, hvis liv blev forbundet med atten forunderlige øer. Fra de som unge rakte ud efter stjernerne over Nordatlanten, til de som midaldrende må indse, at ikke alt blev, som de havde forestillet sig. Noget er uigenkaldeligt forbi, mens andet endnu kan nås.Romanen er sidste, selvstændige værk i Lisbeth Nebelongs dansk-færøske trilogi. En fortælling om kærlighed og venskab på tværs af tid og grænser. Om rejser, musik og stilhed. Og om udviklingen fra halvfjerdserne til nullerne.I gymnasiet i Tórshavn havde Lisa et intenst og uforløst forhold til færøske Kåre. Han ville gerne med til Danmark. Hun turde ikke satse. Men hendes bror Erik bevarede kontakten. Tredive år senere står de hver især over for store udfordringer: Lisa er blevet ekspert i ytringsfrihed og driver advokatfirma med sin mand i København. Kåre, som satsede på musikken, er blevet cellist i Stavanger, norsk gift og far til to. Og mens Muhammed-krisen ulmer i baggrunden, danner Færøerne ramme om et følelsesfuldt gensyn.
De var sammen på gymnasiet i Tórshavn. Lisa havde et intenst, men mærkeligt uforløst forhold til færøske Kåre. Han ville gerne med til Danmark. Hun ville ikke, turde ikke satse. Men hendes bror Erik bevarede kontakten.Tredive år senere står de hver især over for store udfordringer: Lisa driver et advokatfirma med sin mand og har specialiseret sig i ytringsfrihed. Kåre valgte musikken, blev cellist i Stavanger, norsk gift og far til to. Mens Muhammed-krisen udspiller sig i baggrunden, danner Færøerne rammen om et stormende gensyn.Møde i mol er historien om mennesker, hvis liv blev forbundet med atten forunderlige øer. Fra de som unge rakte ud efter stjernerne over Nordatlanten, til de som midaldrende må indse, at ikke alt blev, som de havde forestillet sig. Noget er uigenkaldeligt forbi, mens andet endnu kan nås.Bogen er sidste, selvstændige værk i Lisbeth Nebelongs dansk-færøske trilogi 2000-2009, Færøerne, kærlighed, musik, familien
Færøerne er en sjælden gæst i dansk litteratur, men nu er forfatteren til Færø Blues Trilogien klar med novellekredsen Sonate for sorgfulde hjerter, der ud over Færøerne kommer helt til Island og Nordnorge.Her møder vi skipperen, der lægger til kaj fjernt fra Færøerne og føler sig hjemme. Kvinden, som under en sørejse langs Norges kyst oplever nye sider af sig selv, mens hendes mand forliger sig med den, hun var. To ungdomselskede, der genser hinanden i Lofotens lys. Lægen, som på sit dødsleje tilskynder sin søster til at følge sit hjerte. Guldbrudeparret, der tyr til Island for at nyde autentisk natur og får sig en overraskelse.Lisbeth Nebelong væver bogens syv historier sammen, så de ud over at stå stærkt alene kan læses som én fremadskridende fortælling, der emmer af Nordatlanten.
Oprindelig udgivet i 2003, første bind i den store Færø blues trilogien, nu som selvstændig roman og for første gang udgivet på Hovedland.Da Lisa Bjørn Nielsen i februar 2000 kommer til Tórshavn for at holde foredrag, bliver det et gensyn med en fortid og en ungdomskærlighed, hun troede, hun for længst havde lagt bag sig.Som ung boede Lisa på Færøerne et år. Nu vender hun tilbage, men rejsen udvikler sig anderledes, end hun havde forestillet sig. I løbet af tre døgn dukker fortidens længsler og skygger op og tvinger hende til et selvopgør. Når engle spiller Mozart er en roman om en kvindes søgen efter mening i en moderne verden. Om valg og fravalg, kærlighed, musik og politik. Men også en fortælling om det nordiske. Om forholdet mellem Danmark og Færøerne.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.