Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Som præst har Lise Trap mødt mennesker, der stod i dyb sorg efter et dødsfald. Selv mistede hun for to år siden ganske uventet en voksen søn. Disse faglige og personlige erfaringer har Lise Trap formået at sætte ord på i en bog, der usentimentalt og ærligt fortæller, hvordan et menneske i sorg bedst mødes og rummes af sine omgivelser. Bogen vil være en kærkommen og konkret hjælp for pårørende til mennesker i sorg, og samtidig vil den sørgende selv kunne spejle sig i de erfaringer af sorgens verden, som Lise Trap beskriver.»Bogen anbefales varmt til den, som tabet har ramt, og som gerne vil genkende sig selv i andres tilsvarende oplevelser. Og den anbefales varmt til de venner og pårørende, som så gerne vil hjælpe, men ikke aner deres levende råd om, hvordan det kan lade sig gøre eller i det mindste ikke gøre ondt værre.« Bent Falk, cand. theol., psykoterapeut MPF
Sognepræst Lise Trap øser af egen og andre sørgendes erfaringer, når hun tør pege på, at der midt i et liv med tab og sorg tillige kan spire lys og glæde frem.Når Lise Trap skildrer erfaringer af, at der af kampen med at leve videre efter et tab, kan erfares en ny glæde og en dybere livsforståelse, er det virkeligheden, der er omdrejningspunktet.Den virkelighed, der hverken skal insisteres frem eller instrumentaliseres, men som bare er. Der er hverken tale om et program eller en ideologi eller om en underminering af den konstante sorg og smerte, det kan afføde at miste etelsket menneske. Der er derimod tale om et blik på og en analyse af det faktum, at mennesker efter et stort tab ikke sjældent kan pege på værdifulde forandringer i tilværelsen. Forandringer,der kommer af den hårde kamp med at leve videre i en tilværelse, der ikke blev, som man håbede og troede.Forfatteren dykker ned i den skyld og skam, der kan være forbundet med at erkende, at livet har noget godt at byde på, selv når det værste er sket. Og måske netop fordi det er sket. Hun udfolder de indsigter, der kan følge af kampen med at leve videre efter et dødsfald. Trap trækker på de mange mennesker, hun har talt med gennem sjælesorg og sorggrupper, når hun inviterer os indenfor i den svære, livgivende og livslange samtale, der tør fastholde glæden side om side med sorgen.
Ny forskning: Sorg i flere spor Traditionel sorgterapi arbejder med forestillingen om en række faser den sørgende skal igennem. Nyeste forskning viser imidlertid, at det er værdifuldt at forstå sorgen – ikke som en række kronologiske faser, der skal føre frem til en afsluttet, afklaret sindstilstand – men som et forløb der kører i flere spor med varierende intensitet. Sorgen skal ikke overstås, men accepteres som en integreret del af resten af livet. Lise Trap præsenterer den nyeste sorgteori og bringer en række eksempler på, hvordan mennesker lever videre med deres døde. Vi får fortællinger fra efterladte og ser deres minde illustreret via fotos af Finn Irs. Om forfatteren Cand. theol. Lise Trap (f. 1958) er sognepræst i Soderup-Kr. Eskilstrup. Hun har tidligere arbejdet som fængselspræst og virksomhedspræst i Roskilde Stift og har efteruddannet sig i psykoterapi og eksistentiel samtale. Har skrevet den anmelderroste bog Sorg – Den dybeste ære glæden kan få.
Når Lise Trap skildrer erfaringer af, at der af kampen med at leve videre efter et tab, kan erfares en ny glæde og en dybere livsforståelse, er det virkeligheden, der er omdrejningspunktet.Den virkelighed, der hverken skal insisteres frem eller instrumentaliseres, men som bare er. Der er hverken tale om et program eller en ideologi eller om en underminering af den konstante sorg og smerte, det kan afføde at miste et elsket menneske. Der er derimod tale om et blik på og en analyse af det faktum, at mennesker efter et stort tab ikke sjældent kan pege på værdifulde forandringer i tilværelsen. Forandringer, der kommer af den hårde kamp med at leve videre i en tilværelse, der ikke blev, som man håbede og troede.Forfatteren dykker ned i den skyld og skam, der kan være forbundet med at erkende, at livet har noget godt at byde på, selv når det værste er sket. Og måske netop fordi det er sket. Hun udfolder de indsigter, der kan følge af kampen med at leve videre efter et dødsfald. Trap trækker på de mange mennesker, hun har talt med gennem sjælesorg og sorggrupper, når hun inviterer os indenfor i den svære, livgivende og livslange samtale, der tør fastholde glæden side om side med sorgen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.