Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
”Hillary Clinton var i København i forbindelse med FN’s sociale topmøde i Bella Center, og enten hun selv eller en kvik person på ambassaden havde fået den idé at markere Kvindernes Internationale Kampdag med at invitere tyve danske kvinder til Rydhave. Det siger sig selv, at vi alle tyve var højt oppe, da vi ankom i vores bedste brunchtøj. Trods alt havde amerikanerne kunnet vælge mellem alle kvinder i Danmark, og de havde valgt os! Det var Nationalbankdirektør Bodil Nyboe Andersen, jorddrotten og lensgrevinde Irene Wedell-Wedellsborg, som hele tiden sagde: ”Jeg fatter ikke, hvad jeg laver her”, kulturpersonligheder som Suzanne Brøgger og Susse Wold, formanden for det daværende Kvindeligt Arbejderforbund Lillian Knudsen og flere politikere, herunder Marianne Jelved og Mimi Jakobsen. Hillary Clinton bragede igennem som en varm, begavet og vittig kvinde. (…) ”Man er så synlig som kvindelig politiker,” sagde Mimi. ”Hver gang, man stikker snuden frem, så kommer der én og hugger den af.” Der blev nikket indforstået rundt om bordet. Den kendte vi godt. Men ikke Hillary. Hun lænede sig frem mod Mimi, og uden at blinke sagde hun opmuntrende: ”Herregud. Den vokser jo altid ud igen.” Jeg faldt for hende lige dér.” (Uddrag fra bogen)
Aldringsforskeren Henning Kirk og bestsellerforfatteren og debatøren Lone Kühlmann gør op med vores forældede syn på alder. Man går ikke i stå af at blive gammel; man bliver gammel af at gå i stå. Man bliver heller ikke automatisk syg af at blive gammel. Bogen opfordrer og inspirerer til at blive i de voksnes rækker uanset alder og til at holde fast i ansvaret for sit eget liv.
Lone Kühlmann er ud af en slægt af snarrådige mænd og især kvinder. I denne erindringsbog om sine barne- og ungdomsår fortæller hun med sit velkendte vid om de generationer, der kom før hende, og om at vokse op i en kærlig, københavnsk familie med en mor, der var telefonistinde ved KTAS, og en far, der var smed ved Sporvejene. Det er også historien om en tid med stor social mobilitet og om driftige, hårdtarbejdende mennesker, som greb tidens sociale, økonomiske og kulturelle muligheder for at sikre sig selv og deres børn en bedre tilværelse.Så snart hun kunne rejste Lone Kühlmann ud i verden, fra internationale ungdomsmøder over husholdningen på et dansk slot med kongelige forbindelser til 1960’ernes Mad Men-USA, som var fuld af overraskelser for en ung dansk au pair-pige. Hjemme igen besluttede hun sig for at blive journalist efter en lærerig tid i DR’s tekniske afdeling omkring starten af TV-Avisen.I medgang og medgang er en underholdende og livsbekræftende fortælling om en fascinerende tid, en farverig familie og en ung pige, der vil erobre verden.
Lone Kühlmann har kastet et skarpt blik på sine jævnaldrende og observeret en udbredt fornægtelse af, at det er menneskets lod at blive ældre og ældre. Derfor har hun skrevet en fyndig og inspirerende bog til de generationer, der måske skal til at vænne sig til tanken om, at det ikke er ALT, man selv bestemmer.Bogen behandler underholdende og åbenhjertigt emner som: Kirurgi eller terapi Når man bliver usynlig Respekt Alderdommens port
Den nyuddannede journalist Hanne Dahl begynder på Radioavisen i en vild brydningstid: januar 1972. Kong Frederik den niende ligger på sit yderste, og Danmark skal have en dronning – midt i ligestillingsdebatten: Skal kvinder tages alvorligt? Skal kvinder tage sig selv alvorligt?Hanne dækker tidens store diskussioner om fri abort og medlemskab af EF og drømmer om at nærme sig de internationale begivenheder: krigen i Vietnam, uroen i Mellemøsten og terroren i Europa, som hendes veninde pludselig kommer alt for tæt på.Hurtigt opdager Hanne, at hun må vælge sine kampe og sine allierede for at slå igennem, men journalistikken er også under forandring, og det kan ikke gå stærkt nok for Hanne og hendes kvindelige kolleger. De vil ikke vælge mellem karriere og kærlighed. De vil have det hele.Men det får man ikke gratis.Med Dronningens tid er journalist og forfatter Lone Kühlmann aktuel med sin første roman.
"Der er ikke nogen veldokumenteret gennemgang af plat i vor tid. For at skrive sådan én skulle jeg have haft et forskningsstipendium på et par år – mindst. Det er snarere et hurtigt gennemløb af nogle af mine personlige idiosynkrasier.Jeg definerer plat som det, man kan slippe af sted med. Det mest interessante er efter min mening det, der er lovligt. Jeg ved, at der findes talrige flere og sikkert også værre eksempler, end dem jeg nævner. Lad være med at sende dem til mig. Jeg bliver bare i så dårligt humør."Journalist og forfatter Lone Kühlmann gør op med nogle af sin tids værste eksempler på plat, blær og facaderæs. Hun beskriver blandt andet laissez faire-politikken under Ronald Reagan og dens eftervirkninger i Danmark, den endeløse besættelse af den ydre skønhed og kurser i de mærkeligste og mest ligegyldige ting.Lone Kühlmann (f. 1945) er en dansk journalist og forfatter. Hun står blandt andet bag biografier om den danske forfatter og digter Edith Rode og om pioneren inden for afspændingspædagogikken Bodil Müller.
"Den dag to hære kan udslette hinanden på et sekund, vil alle civiliserede nationer vige tilbage fra krig i rædsel." – Sådan sagde den svenske våbenfabrikant Alfred Nobel til en fredskongres i 1892.Det skulle vise sig, at han fik ret, for op gennem det 20. århundrede bredte rædslen sig i stigende tempo blandt verdens befolkning. Statsledere i både øst og vest erkendte, at en atomkrig ikke ville kunne vindes. Alligevel fortsatte oprustningen, for det er en dybt rodfæstet tanke blandt supermagternes ledere, at man er nødt til at forberede krigen for at sikre freden.I denne bog kan du læse om atombomben og dens historie, om atomkrig, våbenkapløb, fredsbevægelser og nedrustningsaftaler.Lone Kühlmann (f. 1945) er journalist, forfatter, debattør og foredragsholder. Hun har blandt andet været ansat som journalist og studievært på DR, været chefredaktør på "Alt for Damerne" og bestredet flere tillids- og bestyrelsesposter. Lone Kühlmann er forfatter til en lang række biografier og debatbøger.
Bodil Müller levede et traditionelt liv som selvopofrende husmor i mange år, indtil hun som 50-årig fik mulighed for at udleve en drøm, der kom til at ændre livet for utallige mennesker. Det lykkedes hende at sammenstykke sin egen uddannelse til afspændingspædagog, et felt, der var ganske ukendt dengang. Bodil Müller var et naturtalent og begyndte at holde kurser i fødselsforberedelse på fødeafdelinger. Som 63-årig startede hun Afspændingspædagogisk Seminarium og trak sig først tilbage som 85-årig, da hun havde nået målet: statsanerkendelse af uddannelsen, så de studerende blev berettiget til SU."Jeg vil og jeg kan!" er en inspirerende bog om en kvinde, der havde en særlig drøm om at udleve sit store talent, og som satte alt ind på at få drømmen til at gå i opfyldelse.Lone Kühlmann (f. 1945) er en dansk journalist og forfatter. Hun står blandt andet bag biografier om den danske forfatter og digter Edith Rode og om pioneren inden for afspændingspædagogikken, Bodil Müller.
Hun var forud for sin tid, smuk, vittig, utraditionel. Toogtyve år gammel udgav hun i 1901 den første af flere romaner, der bl.a. handlede om kvinders forventninger og mænds vanskeligheder ved at opfylde dem. På sin bryllupsrejse forelskede hun sig i forfatteren Helge Rode, stak af med ham og fik sit første barn på den italienske ø Capri.Edith Rode blev født i 1879 som ældste datter af hofmedicus C.H.H. Nebelong. Som forfatter, skribent og brevkasseredaktør blev hun beundret for sin kløgt og frygtet for sit vide. Hun deltog aktivt i debatten om børns liv, kvinders seksualitet og kampen mellem kønnene. Hun blev mor til fire og var desuden midtpunktet i en udadvendt og aktiv familie. Alligevel havde hun modet og viljen til også at være kvinde og bidrage til skabelsen af en ny tid – vor tid.Lone Kühlmann (f. 1945) er journalist, forfatter, debattør og foredragsholder. Hun har blandt andet været ansat som journalist og studievært på DR, været chefredaktør på "Alt for Damerne" og bestredet flere tillids- og bestyrelsesposter. Lone Kühlmann er forfatter til en lang række biografier og debatbøger.
Hun blev berømt for sin ynde og den sprængfarlige cocktail af uskyld og erotisk udstråling.Fra hun var 14 år dansede hun solo for udsolgte huse over hele Europa og USA. Som 19-årig iscenesatte hun sine egne balletter på Det Kongelige Teater. Hun dansede for Max Reinhardt, indspillede film i Hollywood og var ballerina hos Ballet Russe de Monte Carlo.Under den glitrende overflade gemte sig et ulykkeligt, ensomt og forvirret barn. Et offer for en altdominerende seksualforskrækket mors sociale og kunstneriske ambitioner. Prisen blev følelsesmæssig og seksuel umodenhed, brudte forhold, utroskab og en følelse af utilstrækkelighed i forhold til sine egne børn. Kun i dansen følte hun sig fri.En dansk verdenskunstner fortæller ærligt sin utrolige historie.
"Lone Kühlmann har kastet et skarpt blik på sine jævnaldrende og observeret en udbredt fornægtelse af, at det er menneskets lod at blive ældre og ældre. Derfor har hun skrevet en fyndig og inspirerende bog til de generationer, der måske skal til at vænne sig til tanken om, at det ikke er ALT, man selv bestemmer. Lone Kühlmann skriver underholdende og åbenhjertigt. Bogen er en munter opsang til alle os, der vakler mellem kirurgi og terapi for at håndtere alderstegnene.Lydbogen er indlæst af Lone Kühlmann selv.";;;
Rammende, provokerende og med en charmerende blanding af personlige erfaringer og letgenkendelige eksempler, tager Lone Kühlmann livtag med både virkelige og selvskabte myter og fælder i kvinders tilværelse.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.