Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Giv sorgen ord kaster med et tværfagligt perspektiv lys over nogle af de forandringer, der er sket med sorgkulturen i Danmark i de senere år; både i forhold til professionel praksis, videnskabelige tilgange og den måde, som almindelige mennesker opfatter, oplever og praktiserer sorgen på i deres hverdagsliv. Bogen opsummerer den eksisterende viden om sorg i Danmark på det kulturelle og faglige område, og den giver et indblik i forskernes arbejde, praktikernes klinik og de efterladtes vigtige budskaber.Bogen er organiseret i tre overordnede temaer: Kulturelle sorgforståelser indkredser en række historiske og samfundsmæssige facetter af døden og sorgen og ritualer i forbindelse hermed. Sorgforståelser i faggrupper indeholder bidrag fra psykologer, sygeplejersker, læger og teologer og viser forskellige faglige vinkler på sorg. Sorgforståelser baseret på fagligt, fænomenologisk og personligt sorgarbejde har fokus på tabet for dem, der mister enten en nær person eller livet selv.Giv sorgen ord henvender sig til fagpersoner og studerende, som i deres faglige og private liv møder sørgende, fx sygeplejersker, læger, fysioterapeuter og ergoterapeuter, psykologer, socialrådgivere, præster og kirkelige medarbejdere, terapeuter og frivillige, der arbejder med netværk for efterlevende.
Hvad kan præsten og lægen fortælle os om livet, når de sætter sig sammen og udveksler tanker?Bogen udfolder og sætter ord på livets tunge emner: sygdom, sårbarhed, stress,angst, aldring, død, sorg, skyld og tilgivelse. Ingen går igennem tilværelsenuden at støde ind i disse livstemaer, og de vil i kortere eller længere periodersætte deres præg på os; enten fordi vi selv er ramt, eller fordi vores nærmesteer ramt.Hvordan vi forholder os til bølgerne i tilværelsen, er i høj grad med til atpræge vores oplevelse af livet og vores udfoldelse af livet. Vores tilgang og denprisme, vi ser verden igennem, påvirker livsmodet og vores evne til at leve medog acceptere livets skrøbelighed.Det skrøbelige menneskeliv er blevet til i et inspirerende samarbejde mellemen læge og en præst. Fra hver deres ståsted sætter de ord på det svære, og ikrydsfeltet mellem dem åbner der sig perspektiver og indsigter: om kroppenog ånden, naturvidenskaben og troen, om statistikker og salmevers.
Find kræfterne til modgang gennem troen og kristendommens verden.Robusthed er en eftertragtet egenskab, og hyldemeter af selvhjælpslitteratur kan hjælpe os til at blive mere robuste, få robuste børn, robuste familier, robuste medarbejdere og arbejdspladser. Vi coaches og vejledes til at træffe gode valg, til at få en bedre søvn, sundere kost, større overskud, bedre overblik og til en hverdag med plads til stilhed og refleksion.Men hvad gør vi, når overskuddet til at handle ikke er der? Når vi oplever modgang, og handling forekommer helt meningsløst? Hvor vender vi os så hen? Og hvor kommer kræfterne fra, når vi er i magtesløsheden? Det er det, denne bog handler om. Robust er en eksistentiel-kristen gennemtænkning af begrebet robusthed, hvor magtesløshed, åndelig virkelighed og tro tænkes med. Det handler om de kræfter, der er at hente i den kristne tros virkelighed.
Nedenom og hjem handler om det livsvilkår, som vi alle deler; at sygdom og død er en realitet. Den handler om og sætter ord på, hvad det vil sige at miste kontrollen med tilværelsen, fordi sygdom og tab pludselig overtager dagsordenen og erstatter den velkendte hverdag med frygt, ængstelig ventetid, mismod og sorg.Og den handler om at finde mod og håb midt i det hele. Bogen henvender sig til mennesker, der er ramt af livstruende sygdom, som f.eks. kræft, deres pårørende og andre, der står eller har stået ved livets yderpunkter.Bogen er illustreret med billeder fra både klassisk og moderne kunst og rummer adskilte afsnit med oplæg til meditation."Sognepræst Lone Vesterdal har skrevet en rørende og opbyggelig bog om tab og tro."Doris Ottesen, Kristeligt Dagblad"Bogen er værdiladet for den troende, lindrende for den bange, trøst for den søgende og vejledning for den usikre."Bertel Thomsen, Bornholms Tidende
Bogen handler om traumer i et sjælesørgerisk perspektiv og henvender sig til alle med interesse for dette felt: præster, læger, psykologer, pædagoger og andre, der arbejder med omsorg for mennesker.Traumer forsvinder ikke af sig selv. De er som uvelkomne gæster. De fylder og larmer og tager opmærksomheden. De holder os vågne om natten, stjæler tankerne om dagen og styrer kroppens reaktioner. De holder glæde og frimodighed nede og gør os utrygge. Og traumer spærrer for udsigten til det gode.Derfor er der behov for medfølende vidner. Når mennesker med traumer bliver mødt af et medfølende blik, kan der opstå livfuldhed og selvstændighed, som netop er det, der er blevet frataget et traumatiseret menneske.Bogen formidler sjælesørgerisk viden og erfaringer med traumer. Forfatterne skildrer sjælesorgssamtaler med mennesker med traumer og præsenterer nyere teoretisk viden om traumer fra teologiens, filosofiens og sociologiens tradition.Vi håber, at vores skildring af mødet med et traumatiseret menneske i sjælesorgssamtalen kan give læseren inspiration til at tale med mennesker med traumer af den ene eller anden slags.Hanne Pahuus, uddannet inden for teologi og kristendomskundskab, underviser og supervisor og tidligere sognepræst.Lone Vesterdal, uddannet cand. mag. og cand. theol., master i sjælesorg og sognepræst.Omtale"Det er interessant, vedkommende og lærerig læsning (...) Jeg kan godt lide denne type bøger, som uden at give køb på fagligheden – nærmere tværtimod! – sætter teologien i spil med den faglige praksis (...) ”Det medfølende vidne” er en god bog, som kan hjælpe os alle til at gå ind i mødet med egne og andres traumer. Jeg har lært meget af den og vil varmt anbefale den til alle, der arbejder med omsorg for mennesker. Mig bekendt findes der ikke en tilsvarende udgivelse på dansk. I den forstand er der tale om et originalt bidrag. Alene af den grund fortjener den at blive læst."- Kirke.dk"Lone Vesterdal og Hanne Pahuus er to kompetente forfattere med årelang erfaring som sjælesørgere, og bogen emmer af overskud og viden om teori fra både indland og udland (...) Der er ingen tvivl om, at begge forfattere har personlige erfaringer med sorg og lidelse, som de trækker på. Og netop dette gør bogen levende og nærværende (...) Alle, der er interesserede i sjælesorg som fag, må nødvendigvis læse denne bog. Og alle, der har samtaler om død og krise og sorg, burde læse den, om ikke for andet så for at få fornyet kraft og tro på, at samtale og sjælesorg er uendelig vigtigt i vores arbejde."- Præsteforeningens Blad
Sjælesorgen har undergået en vældig udvikling i Danmark de seneste godt 40 år. Det er denne bevægelse – både dens historiske og aktuelle sider og dens teori og praksis – der er emnet for denne bog. Bogens kapitler er skrevet af erfarne fagfolk, der gennem flere år har beskæftiget sig med vidt forskellige grene af sjælesorgens praksis, og deres bidrag danner tilsammen et billede af et forsknings- og praksisfelt i vækst. Bogen er til inspiration, og den er en invitation til yngre og kommende sjælesørgere om at gå ind i et arbejdsfelt, der hele tiden må være i bevægelse, fordi der i dag er et stort behov for sjælesorg på så mange områder. Særligt sigter bogen mod teologistuderende, som måske endnu ikke har fundet deres egen indgang til præstearbejdet, og mod alle andre, som er optaget af området. Sjælesorg er en god indgang til både menneskekundskab og teologisk refleksion.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.