Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Elefanten i rummet handler om det vi mærker og ikke handler på. Vi kender det alle sammen. Vi sidder i en gruppe eller til et møde og diskuterer et emne eller en problematik. Men neden under diskussionen kører en undertekst, som ingen af de tilstedeværende sætter ord på. Dette fænomen er et eksempel på 'elefanten i rummet': Den mærkes af de fleste, den går i vejen og bliver svær at arbejde med, hvis ingen peger på den og siger: 'Dér er den. Lad os kigge på den og se, hvordan vi kan få den til at fylde mindre.'? I Elefanten i rummet viser Lotte Svalgaard gennem eksempler og spørgsmål til refleksion, hvordan elefanten bør behandles, til gavn for både arbejdsglæde, kreativitet og produktivitet.
Et redskab til meningsfulde samtaler om gruppers trivsel og den fælles opgaveløsning.Denne æskes 40 samtalekort sætter gang i meningsfulde samtaler om det, der kan være svært at tage fat i, og som kommer i vejen for gruppens trivsel og den fælles opgaveløsning. Formålet er at begynde at tale om elefanterne – fremfor at gå rundt om dem.Samtalekortene sætter fokus på ti svære udfordringer:1. Hvad gør jeg, når jeg ikke ser signalerne?2. Hvad gør jeg, når jeg undgår det, jeg er utryg ved?3. Hvad er næste skridt, når jeg træder ind i det uvisse og ståri det svære?4. Hvordan får jeg sagt det svære?5. Hvad gør jeg, når der ikke er psykologisk tryghed?6. Hvad gør jeg, når der er magt i rummet?7. Hvordan møder jeg selviscenesættelse og forstillelse?8. Hvad gør jeg, når det altid er mig, der ”er den”?9. Hvordan tager jeg fat i de store elefanter, der har levet altfor længe?10. Hvad er den rette timing og dosering, når jeg skal adressereelefanter?I vælger selv, hvor I vil starte jeres samtale. Vigtigst er, at I kommer i gang! Se samtalerne som en øvelse i sammen at arbejde på at skabe en psykologisk tryg kultur.
MED ELEFANTEN PÅ ARBEJDE er en arbejdsbog, der handler om den svære bevægelse fra undgåelse til handling. Den guider med hjælp, støtte og tips til at sætte i gang netop dér, hvor det vil gøre en forskel for den enkelte, gruppen og den samlede organisation.MED ELEFANTEN PÅ ARBEJDE tager fat i ti svære udfordringer i arbejdet med elefanter i grupper og organisationer:1. Hvad gør jeg, når jeg ikke ser signalerne?2. Hvad gør jeg, når jeg undgår det, jeg er utryg ved?3. Hvad er næste skridt, når jeg træder ind i det uvisse og står i det svære?4. Hvordan får jeg sagt det svære?5. Hvad gør jeg, når der ikke er psykologisk tryghed?6. Hvad gør jeg, når der er magt i rummet?7. Hvordan møder jeg selviscenesættelse og forstillelse?8. Hvad gør jeg, når det altid er mig, der ”er den”?9. Hvordan tager jeg fat i de store elefanter, der har levet alt for længe?10. Hvad er den rette timing og dosering, når jeg skal adressere elefanter?MED ELEFANTEN PÅ ARBEJDE henvender sig til alle, der gerne vil turde mere, vove mere og engagere sig mere i at tale om det svære og bidrage til at skabe psykologisk trygge grupper og organisationer.
"Elefanten i rummet" handler om det, vi mærker og ikke handler på.Vi kender det alle sammen. Vi sidder i en gruppe eller til et møde og diskuterer et emne eller en problematik. Men neden under diskussionen kører en undertekst, som ingen af de tilstedeværende sætter ord på.Dette fænomen er et eksempel på ’elefanten i rummet’: Den mærkes af de fleste, den går i vejen og bliver svær at arbejde med, hvis ingen peger på den og siger: ’Dér er den. Lad os kigge på den og se, hvordan vi kan få den til at fylde mindre.’I "Elefanten i rummet" viser Lotte Svalgaard gennem eksempler og spørgsmål til refleksion, hvordan elefanten bør behandles, til gavn for både arbejdsglæde, kreativitet og produktivitet.Lotte Svalgaard er ph.d. og selvstændig organisationspsykolog. Desuden lederudviklingskonsulent på INSEAD samt seniorpartner i Action Lab, hvor fokus er forretningsdrevet aktionslæring.Lotte Svalgaard er post.doc. på Center for Organisationspsykologi ved Roskilde Universitet og en del af staben på MPO (Master i Organisationspsykologi). Hun har mange års erfaring med udvikling af top og mellemledere, læring i og udvikling af organisationer.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.