Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Socialt arbejde dækker over et bredt spektrum af arbejdsopgaver, der bl.a. tæller sagsbehandling, opsøgende arbejde, samtaler med udsatte børn og voksne samt socialt behandlingsarbejde. Det sociale arbejde foregår i en lang række forskellige organisationer og institutioner, for eksempel sociale forvaltninger, behandlingsinstitutioner, fængsler og døgnopholdssteder. I alle dele af det sociale arbejde er der krav om en systematiseret indsats, og de forskellige grene af socialt arbejde er båret af en række metoder, der skal sikre en robust professionel indsats.Denne bog giver en indføring i metodiske tilgange i socialt arbejde og er skrevet som grundbog til socialrådgiveruddannelsen og andre uddannelser og faglige sammenhænge, hvor en indsigt i systematisk socialt arbejde er påkrævet. Bogens kapitler præsenterer bredden i det metodiske felt og gennemgår bl.a. metoder i vejledning, sagsbehandling, socialt behandlingsarbejde, forebyggelse og omsorgsarbejde.Bogen er redigeret af lektor i socialt arbejde og ph.d. Kirsten Henriksen, VIA University College.
Det danske beskæftigelsessystem har de senere år været præget af gennemgribende reformer. En fællesnævner for de mange reformer er et øget fokus på en kontinuerlig udvikling af borgernes arbejdsevne. Det er ikke mindst relevant for borgere med problemer ud over ledighed, som fastholder dem uden for arbejdsmarkedet.Beskæftigelsesrettet rehabilitering er en fællesbetegnelse for en række indsatser, der skal hjælpe borgere med at genvinde arbejdsevnen, og fokus kan være på både fysiske, psykiske og sociale forhold. Det stiller nye krav til professionelle på området, hvor etablering af rehabiliteringsteam i kommunerne skaber nye arbejdsformer, og velfungerende tværprofessionelt samarbejde kræver metodeunderstøttelse.Denne bog præsenterer lovgivningen og strukturen på området og giver en række værktøjer, som kan bruges i praksis. Den henvender sig til professionelle på beskæftigelsesområdet og studerende på uddannelser, der kvalificerer til arbejdet med de mest udfordrede ledige.
Denne bog handler om kommunikation med omtanke og bevidst nærvær og henvender sig til studerende på professionsuddannelser, der uddanner sig til at arbejde i menneskeorienterede organisationer. Målet med bogen er at klæde de studerende på, så de i deres praktik og videre arbejde kan påtage sig det ansvar, der følger med rollen som professionel samtalepartner.Socialarbejdere arbejder i forskellige organisationer med forskellige målsætninger. Derfor er bogens kapitler og teoretiske perspektiver forskellige. Man kan sige, at bogen er en buket af bud på, hvilke overvejelser man som professionel må gøre sig i mødet med borgeren.I den første del af bogen er fokus rettet imod forskellige samtalepraksisser, fx digitale professionelle samtaler, narrative samtaler og livshistorier. Det vises også i et kapitel om samarbejdet med borgeren, hvordan der kan arbejdes med menneskers forskelligheder, når målet er det gode liv.I sidste del vises det bl.a. ved hjælp af forskellige cases, hvilken rolle anerkendelse, projektion og empati spiller i den professionelle samtale.
Beskæftigelsespolitik og socialt arbejde – i teori og praksis dækker et felt kendetegnet af interaktion mellem mange forskellige parter, der tilsammen udgør det system, der omsætter den aktive beskæftigelsesindsats i det sociale møde med borgeren. Det er samtidig et felt, som mange af os gennem et livsforløb får personlige erfaringer med, et område med omfattende politisk bevågenhed og tiltag, som hyppigt er genstand for diskussion og vurdering og evaluering i den samfundsmæssige debat. Beskæftigelsespolitik og socialt arbejde – i teori og praksis er en grundbog, der på sammenhængende vis belyser de eksisterende forståelser af arbejdsmarkedspolitik, beskæftigelsesindsatser, juridiske forhold, forståelser af ledige og de metoder, som praktikere (det være sig socialrådgivere, sagsbehandlere, jobkonsulenter, og øvrige praktikere og interessenter og aktører) må forholde sig til i deres daglige arbejde. Bogen er et samlet bidrag til det beskæftigelsesrelaterede sociale arbejde og er redigeret af adjunkt Louise Hansen og phd. og lektor Marco Goli, begge ansat på Institut for Socialt Arbejde, Professionshøjskolen Metropol. Strukturen i bogen samler bidragene, som indskriver sig i følgende dele: Del 1: Arbejdsmarkedet – perspektiver og rammer Del 2: Arbejde – identitet og motivation Del 3: Socialt arbejde – profession og praksis Del 4: Realisering – metoder og indsatser
Socialrådgivning og socialt arbejdeSocialrådgivning og socialt arbejde er redigeret af Rikke Posborg, socialrådgiver og leder af Settlementets Rådgivning, Helle Nørrelykke, cand.scient.soc., lektor i socialt arbejde og socionom, og Helle Antczak, lektor i socialt arbejde og socionom.
Bliver du valgt ind i bestyrelsen i en forening, vil du hurtigt opdage, atbåde foreningen og dennes bestyrelse er underlagt mange regler. Hardu ikke en baggrund som jurist, revisor e.l., kan reglerne og kravenetil arbejdet virke uoverskuelige, og hvor skal du overhovedet begynde?Denne bog samler relevante informationer til frivillige bestyrelsesmedlemmeri foreninger og har til formål at give et klart indblik i deregler og forpligtelser, som en frivillig bestyrelse og dennes medlemmerer omfattet af. Bogen er en praktisk guide til alle, der ønsker at bliveklogere på arbejdet som frivilligt bestyrelsesmedlem i en forening, oghvad det indebærer, så hvervet kan varetages bedst muligt. Bogen erbredt funderet og henvender sig til bestyrelsesmedlemmer i alle typeraf foreninger.Bogen dækker hele foreningens livscyklus fra vugge til grav – lige fra hvordanen forening stiftes, til hvordan en forening opløses. Derimellembehandles emner såsom vedtægter, generalforsamling, bestyrelsensansvar, oprettelse af bankkonto, regnskab, budget, indgåelse af kontrakter,moms, tilskud, indsamlinger m.v.Anders Larsen, cand.jur., cand.merc.aud. og ph.d., er ansat ved AalborgUniversitet som adjunkt og underviser på jura- og revisionsuddannelsen.Louise Hansen, cand.merc.jur., cand.jur. og cand.merc.aud., er vicedirektøri det grønlandske pensionsselskab SISA Pension. Louise har tidligereundervist ved Greenland Business School.
This compelling story is inspired by a true story. Enjoy this intriguing page-turner that entertains the imagination. Dedicated to all who have fought to have the life they desire.
This compelling story will entertain the imagination on a path of unexpected events and excitement. An intriguing page-turner, dedicated to everyone who fought for their freedom.
Træd ind i den søde verden af "Kagekunst", en fortryllende rejse gennem de mest lækre og fantasifulde kager, som du nogensinde har smagt. Skrevet af den erfarne kageelsker Louise Hansen, er denne bog din guide til at mestre kunsten bag bagning og forvandle en simpel kage til et mesterværk."Kagekunst" er mere end bare en samling af opskrifter; det er en dybdegående udforskning af kagebagningens ædle kunst. Louise Hansen deler sin passion for bagning og hendes ekspertise inden for forskellige bageteknikker, smagskombinationer og dekorationer, der vil gøre dine kager til det perfekte midtpunkt for enhver lejlighed.Fra klassiske kageopskrifter til innovative og kreative variationer udforsker "Kagekunst" en bred vifte af smagsoplevelser og teksturer, der vil tilfredsstille selv de mest krævende kageelskere. Louise Hansen guider dig trin for trin gennem hver opskrift, og giver nyttige tips og tricks til at opnå det bedste resultat hver gang.Uanset om du er nybegynder eller erfaren bager, vil "Kagekunst" inspirere dig til at udforske nye smagskombinationer og skabe uforglemmelige kageoplevelser. Lad dig forføre af duften af friskbagt kage og lad "Kagekunst" være din guide til at skabe magi med hver bid.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.