Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Da Gartnerforeningen havde sin udstilling i Tivoli i 1894, stod Louise Nimbs restaurant for en stor del af maden. I dagens anledning fokuserede menuen på grøntsager, og hun skabte en masse lækre og opfindsomme vegetarretter. Her bringer hun opskrifter fra middagene blandt andet kartoffelpuffer med agurkesalat, blomkålssuppe, kål med kastanjer og frugtpie med makron.Louise Nimb (1842-1903) var dansk restauratør og forfatter, som skrev en lang række toneangivende og populære kogebøger i slutningen af 1800-tallet. Sammen med sin mand drev hun restauranter blandt andet på Nytorv, i Erichsens Palæ og i Tivoli. Louise Nimb er særligt kendt for "Fru Nimbs Kogebog" fra 1888, hvor hun præsenterer tidens internationale køkken for første gang på dansk.
Louise Nimbs bog om syltning indeholder en lang række klassiske opskrifter på syltning. Samtidig bringer den erfarne restauratør og kogebogsforfatter en vejledning i, hvordan de råprodukter, der anvendes, kan udnyttes fuldt ud, så intet går til spilde.Louise Nimb (1842-1903) var dansk restauratør og forfatter, som skrev en lang række toneangivende og populære kogebøger i slutningen af 1800-tallet. Sammen med sin mand drev hun restauranter blandt andet på Nytorv, i Erichsens Palæ og i Tivoli. Louise Nimb er særligt kendt for "Fru Nimbs Kogebog" fra 1888, hvor hun præsenterer tidens internationale køkken for første gang på dansk.
Louise Nimb (1842-1903) var borgerskabets svar på Frøken Jensen. Fru Nimbs Kogebog udkom første gang i 1888. Denne bog er et fotografisk optryk. Louise Nimb drev sammen med sin mand mange københavnske restauranter, bl.a. restauranten Divan 2 i Tivoli og sammen tilførte de det københavnske restaurationsliv kvalitet og stil. Deres to døtre Henriette og Zerina Emilie overtog i 1909 restauranten i Tivolis bazarbygning. Denne restaurant er den dag i dag kendt som Restaurant Nimb. Kogebogen præsenterer tidens internationale, franskudviklede køkken for første gang på dansk i en version, der omfattede hele det klassiske repertoire, men også træk fra Tyskland, England og ikke mindst Danmark. De danske retter blev hermed indplaceret i det internationale køkken. Fru Nimbs Kogebog var til fest, men så sandelig også til hverdag. Der var opskrifter på stege, men også på fornuftig anvendelse af resterne. Store fiskeretter og plukfisk blev anført side om side. Hors d’oeuvre kunne være østers, men også sild. Hun angav, hvilken kaviar og hvilke trøfler der var bedst, men skrev med lige så stor seriøsitet om kartofler og makrel. Det var ikke råvarernes pris, det handlede om, men deres kvalitet og rette brug. Det var gastronomien, hun førte ind i husholdningerne. Else Marie Boyhus om Fru Nimbs Kogebog i Dansk Kvindebiografisk Leksikon.Bogen indeholder en omregningstabel mellem de moderne mål og de gamle, danske mål som kvint, potter og pægl, der anvendes i opskrifterne.
Karen er ganske ung, da hun går ud af kommuneskolen. Lige efter konfirmationen må hun ud at tjene som tjenestepige, men hun har aldrig lært, hvordan man udfører de mange huslige gerninger, og der vanker skældud fra herskabets side."Karen" er ikke historien om én pige, men om en hel befolkningsgruppe af piger, der, fra de er helt unge, bliver kastet ud i et hårdt og opslidende arbejde, som de ofte overhovedet ikke er rustet til. Bogen giver et rørende indblik i denne ofte oversete befolkningsgruppes vilkår i slutningen af 1800-tallet.Louise Nimb (1842-1903) var dansk restauratør og forfatter, som skrev en lang række toneangivende og populære kogebøger i slutningen af 1800-tallet. Sammen med sin mand drev hun restauranter blandt andet på Nytorv, i Erichsens Palæ og i Tivoli. Louise Nimb er særligt kendt for "Fru Nimbs Kogebog" fra 1888, hvor hun præsenterer tidens internationale køkken for første gang på dansk.
Louise Nimb var en af 1800-tallets mest toneangivende kogebogsforfattere. Da hun selv fik konstateret sukkersyge, gav hun sig til at undersøge, hvordan man bedst håndterede sygdommen ernæringsmæssigt. I samarbejde med læge Knud Faber udgav hun bogen "Kogebog og menuer for sukkersygepatienter", der var en håndsrækning til folk, der led af samme sygdom som hende selv.Louise Nimb (1842-1903) var dansk restauratør og forfatter, som skrev en lang række toneangivende og populære kogebøger i slutningen af 1800-tallet. Sammen med sin mand drev hun restauranter blandt andet på Nytorv, i Erichsens Palæ og i Tivoli. Louise Nimb er særligt kendt for "Fru Nimbs Kogebog" fra 1888, hvor hun præsenterer tidens internationale køkken for første gang på dansk.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.