Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Johanne er en klog, men kaotisk alenemor. Det er svært for hende at aflevere Tore i børnehave til tiden, svært at huske at hente ham. Hun glemmer madpakken, glemmer at han skal i bad, får ikke købt ind, tager ikke telefonen, glemmer at læse mails. Børnehaven truer med at kontakte kommunen, men hun undviger, hælder vodka på sin drikkedunk, reciterer digte, klarer endnu en dag. Indtil hun lukker den illegale indvandrer Dima indenfor, og deres udsatte liv spindes sammen. Gennem natten og vinden er en rå og tyst fortælling om at være kvinde og mor – og om at være desperat på flugt fra normaliteten.
"Måden du rører mig på" er en vildtvoksende hybridbog om sex. Her veksler skønlitterære tekster med virkelige samtaler om emnet, hvor 28 mennesker fortæller om deres erfaringer med sex, krop, intimitet, kærlighed og begær. De skønlitterære tekster består af både poesi, kortprosa, noveller og refleksioner over emnet.Om "Måden du rører mig på" siger Maja Lucas: "Min bog er skrevet til dem, der begærer de forkerte. Til dem med de skramlende hjerter. Til alle dem, der hader deres kroppe, men ikke vil finde sig i det længere. Min bog er skrevet til alle de mænd, kvinder og nonbinære, jeg har begæret. Min bog er skrevet til min ekskæreste, som jeg stadig hader. Min bog er skrevet til min mand, som jeg stadig elsker. Min bog er i særdeleshed skrevet til dem, der ikke kan komme ud over rampen med deres begær, ligesom mig. Det er derfor, jeg har talt med en række andre mennesker om deres. Men mest af alt er min bog skrevet til dig, og det ved du godt”.
En samling noveller og kortprosa, alle fortalt i første person. Teksterne kredser om en ung kvindes længsel efter nærvær og mening og hendes desperation over ikke at vide, hvordan hun kan opnå den. Mange af teksterne skildrer akavede møder. Bogen slutter med teksten “Jeg”, en slags croquis med ord."Jegfortællinger" er Maja Lucas' debutbog og udkom i 2007.
Bogen er til enhver med lyst til at udtrykke sig kunstnerisk på skrift. Den formidler en forståelse for skrivningens kunst. Unge og ældre hjælpes til at danne en egen ’stemme’. Erkendelsesmotivet er væsentligt. Bogens formål er at bidrage til at styrke dansk litteratur ’nedefra’. Alle med et håb om at blive bedre til at skrive får her et løft fra særdeles talentfulde og erfarne forfattere."... den befriende oplevelse af at finde en fortællestemme, der kan bære, var ganske særlig. Det gav en ny erfaring af, hvad litteraturen som kunstart kan, og hvordan sproget træder til, når man lytter og finder noget i ordenes univers, ligegyldigt hvilken tekst og genre, man arbejder med." Om forfatterneKarin Esmann Knudsen, Anne-Marie Mai, Maja Lucas, Jørgen Aabenhus, Anita Nell Bech Albertsen, Ulrik Lehrmann og Trisse Gejl er alle engageret i disciplinen skrivekunst.
Genudgivelse.Mor - En historie om blodet af Maja Lucas er en roman, der skildrer en relation mellem en mor og hendes lille datter, der på tragisk vis havarerer. Man følger forholdet over et par år, fra pigen fødes, til hun er godt tre år gammel. I scener fra hverdagslivet med et barn beskrives morens fortvivlelse og ambivalens over for moderskabet og hendes tiltagende vrede. Romanen skildrer også, hvordan forældreskabet tærer på morens og farens parforhold og gør dem fremmede for hinanden. I et lavmælt sprog fortæller Mor. En historie om blodet en uafrystelig historie om en moderne kvindes kamp for at komme overens med rollen som mor.
Afbrydelser er en antologi med nyskrevne tekster om afbrydelsens væsen, som den opleves af en række skønlitterære forfattere i Danmark netop nu. En vildtvoksende og flerstemmig samling af tanker om og refleksioner over afbrydelsens mange former.Her er blandt andet tekster om kroppens grænser, om kærlighed og venskab, om tilknytning, tab og sorg, om p-piller som fængsel og ikke som frigørelse, om stress, angst og ADHD, om multitasking, transnational adoption, racisme og rumskibe. Og først og fremmest er her tekster om tekst og om det at skrive med og imod sine afbrydelser.Bogens tekster er skrevet af Caroline Albertine Minor, Cecilie Lind, Ditte Holm Bro, Joan Rang Christensen, Johanne Bille, Julie Sten-Knudsen, Kirstine Reffstrup, Kristina Stoltz, Louise Juhl Dalsgaard, Maja Lucas, Puk Qvortrup, Sabitha Söderholm, Sine Bang Nielsen, Tina Frank og Ursula Scavenius og redigeret af Mia Degner.
Hvad der kan siges, skrives og males, men også hvem der har lov til at gøre det, er under hastig forandring.Er det i orden, at en kvindelig hvid maler lader sig inspirere af sort lidelseshistorie i sin kunst? At en mandlig forfatter, der selv stammer fra den hvide, heteronormative middelklasse, skriver indlevende om seksuelle eller etniske minoriteters undertrykkelse, når det ligger uden for hans egen erfaringshorisont? Og hvad gør vi med kunst- og litteraturhistoriens mange kompromitterede skikkelser? Kan vi stadig med god samvittighed udgive og læse forfattere som Louis-Ferdinand Céline, der var notorisk antisemit? Skal vi tillade udstillinger af Emil Noldes værker, efter at det er kommet frem, at han ikke skyede noget middel for at indynde sig hos nazisterne?Det er nogle af de spørgsmål, der granskes her. Bidragene er skrevet af forfattere og forskere fra en lang række forskellige humanistiske fag og institutioner. De behandler de vigtigste emner i de seneste års diskussioner om identitetspolitik, litteratur og kunsten udfordrede frihed.
Min far kan lide fugle er en lyrisk, fragmenteret og koncentreret fortælling om en skilsmisse og om et barns vanskelige forhold til sine forældre. Gennem 72 små prosastykker fortælles der om en families opløsning, og bogen fremstiller den ensomhed og det savn, der følger i kølvandet på komplicerede og brudte familierelationer. Situationen ses fra en skiftevis voksen og barnlig synsvinkel, og der fortælles med en stemme, som er både distanceret og følsom. Bogen blev nomineret til EU's litteraturpris."Maja Lucas formår virkelig at samle dette komplekse og oprivende stof på en bemærkelsesværdig måde. Hendes stemme er original, hendes billeder præcise – så slående og ubesværede, at man flyver gennem bogen og bliver ved med at interessere sig for den for hver ny gennemlæsning. Forfatteren mestrer kunsten at skrive let om det tungeste." – May Schack, Politiken"Om man skal have lignende erfaringer som Maja Lucas med forældre og skilsmisse for at blive dybt grebet, ved jeg ikke. Denne anmelder havde i hvert fald våde øjne under læsningen, og det sker ikke ofte. Min far kan lide fugle er en stor oplevelse: Læs den!" – Peter Stein Larsen, Kristeligt Dagblad"… Sådan bliver man som læser aktiveret af Maja Lucas' fuglebog, der er kompakt som det vaskepulver, lægemoren begynder at bruge lige inden skilsmissen, klar, gennemført og så fuld af drømmelogik og barnlig logik, at det er til at blive helt svimmel og klog af." – Kamilla Löfström, Information
Den midaldrende Katrine får en alvorlig kræftdiagnose og kæmper med en desperat livskraft og galgenhumor imod døden. Bogen skildrer hendes sidste måneder og den virkning, sygdommen har på hendes store, sammenbragte familie. For hvordan ser de eviggyldige temaer som sygdom og død ud, når de slår ned i det moderne følelsesmæssige landskab som den opløste kernefamilie udgør? Historien fortælles af steddatteren Sarah, hvis forhold til Katrine ændrer sig i takt med at sygdommen skrider frem.
Min far kan lide fugle er en lyrisk, fragmenteret og koncentreret fortælling om en skilsmisse set fra et barns synsvinkel.Gennem 72 små prosastykker fortælles der om en families opløsning og om datterens forhold til forældrene: Hun er tæt på faren og har et distanceret forhold til moren. Da faren finder en anden og forlader familien, bryder hendes verden sammen.Forfatteren fremstiller den ensomhed og det savn der følger i kølvandet på komplicerede og brudte familierelationer - med en stemme der er både barnlig og reflekteret, distanceret og følsom.Maja Lucas (f. 1978) er cand.mag. i litteraturvidenskab og uddannet fra Forfatterskolen. Hun debuterede i 2007 med novellesamlingen Jegfortællinger.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.