Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Sygeplejens superhelte handler om sygeplejeteori og hædrer en række af de teoretikere, der står bag fagets vigtigste tankegods. Bogen viser, hvordan sygeplejens egne teorier kan forbedre klinisk sygeplejepraksis og styrke sygeplejerskers fagidentitet.Bogen består af ti kapitler, som kaster lys over sygeplejeteoriens rødder og fortsatte relevans i klinisk sammenhæng. Bogens hoveddel består af syv kapitler, som med udgangspunkt i hver deres case demonstrerer, hvordan sygeplejeteori kan tænkes med, når sygepleje planlægges og udføres. De indledende og afsluttende kapitler diskuterer, hvad der kendetegner sygeplejeteori,hvordan viden udvikles til teori, og hvilket behov der vil være for sygeplejeteori i fremtidens sundhedsvæsen.Sygeplejens superhelte henvender sig til alle sygeplejestuderende i grunduddannelsen samt deres undervisere i den teoretiske undervisning og deres vejledere i klinisk praksis. Med sit forskningsbaserede afsæt er bogen også relevant for studerende på de sygeplejefaglige efter- og videreuddannelser samt i andre uddannelser, hvor sygeplejeteori er relevant.
Inaktivitet & immobilitet er en udvidet og opdateret 3. udgave, der beskriver de generelle fysiologiske og psykologiske konsekvenser af at være fysisk inaktiv og immobil. Der er i 3. udgave sket en opdatering og i nogle tilfælde en mere gennemgribende revision af de eksisterende kapitler, så hele bogen nu fremstår i en mere aktuel udgave. Der er stadig fokus på de vigtigste områder, hvor aktivitet og mobilitet har betydning for forebyggelse, sygdomsforløb og rehabilitering i både primær og sekundær sektor. Samtidig er der blevet tilføjet to helt nye kapitler, der handler om omgivelsernes betydning for aktivitet og mobilitet samt om det stigende problem med overvægt blandt børn og unge.Den primære målgruppe er sygeplejestuderende. Men der er tilstræbt en tværfaglig vinkling, som også gør bogen meget relevant for især ergoterapeut- og fysioterapeutstuderende. Studerende inden for andre sundhedsprofessionelle uddannelser kan også have god gavn af bogen. Det samme gælder færdiguddannet sundhedsprofessionelt personale, som bl.a. kan bruge bogen som opslagsværk.Inaktivitet & immobilitet angiver anbefalede forebyggende tiltag inden for udvalgte områder såsom lungekomplikationer, obstipation, urininkontinens, tromboser, tryksår og knogletab. Der er ligeledes et kapitel om motivation, og der stilles skarpt på betydningen af ernæring generelt samt træning til henholdsvis kirurgiske og ældre medicinske patienter.
Dette er 2. udgave af Ernæring – Hånden på hjertet, som er en lærebog i ernæring målrettet til sygeplejestuderende. Bogen har i 2. udgave gennemgået en generel opdatering og er blevet skærpet både sprogligt og fagligt. Især brugen af fagsprog og definitioner er blevet mere konsekvent, og bogens strukturelle opbygning er desuden ændret markant – dels ved sammenlægninger af kapitler, dels ved ændring af rækkefølgen af kapitlerne og dels ved tilføjelse af nye kapitler. Den nye kapitelstruktur i 2. udgave er motiveret af dagligdagen på mange uddannelsessteder, hvor man typisk starter med basal viden om ernæring, hvorefter det er naturligt at bygge på med viden om mere praksisorienteret og klinisk ernæring. De sidste kapitler i bogen har fokus på ernæring i forhold til livsstil og sygdomme.Alle kapitler er rigt illustrerede, og layoutet er indbydende og pædagogisk opbygget, så teksten undervejs suppleres med tre typer af bokse, der uddyber faglige detaljer, kobler stoffet til den kliniske praksis og opsummerer væsentlige hovedpointer og definitioner.Ernæring – Hånden på hjertet er en lærebog til sygeplejestuderende, og den dækker de nødvendige basiskundskaber indenfor ernæring i hele uddannelsen. Men andre studerende til fx fysioterapeut, ergoterapeut, jordemoder samt studerende på ernæring og sundhed vil også have stor gavn af den.Hånden på hjertetDenne bog er en del af Hånden på hjertet, som er en lærebogsserie om Anatomi og fysiologi, Sygdomslære, Farmakologi, Mikrobiologi og Ernæring. På sigt udvides med Biokemi og genetik. Alle bøger i serien udgives både som fysiske bøger og som i-bøger, der kan tilgås fra tablet, smartphone eller pc. Her kan læseren tage egne noter, søge på nøgleord osv.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.