Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I denne bog kan man læse om de vigtigste regler for beskæring af alle typer af træer og buske. Redskaber og metoder gennemgås på en let forståelig måde sammen med velvalgte billeder og tegninger.
NY UDGAVE UNDER FORBEREDELSE, FORVENTES KLAR FORÅR 2025Sunde frugter og bær fra egen haveDenne bog giver dig inspiration og viden til at dyrke dine egne frugter og bær på økologisk, naturlig vis. Bogen beskriver over 60 arter af frugt og bær, som kan dyrkes i haven. Nogle kræver megen plads, mens andre kan gro i en krukke på altanen. Succesen bliver størst med gode, robuste sorter, og her omtales over 250 sorter, så der er noget at vælge imellem. De sygdomme og skadedyr, der kan ramme frugterne eller træerne, bliver beskrevet, og her er vejledning til, hvordan du kan undgå dem eller bekæmpe dem med økologiske metoder.Bogen er skrevet af hortonom Maren Korsgaard, der selv er økologisk frugtavler med over 30 års erfaring som rådgiver for økologiske frugtavlere. Hun har desuden 12 års erfaring med frugtforskning på Københavns Universitet, hvor hun især har arbejdet med frugt- og bærsorterne på Pometet, vores nationale genbank.Frugtsorterne er illustrereret med de smukkeste akvareller, malet af Kirsten Tind samt en række fine fotos.
Der er mange æblesorter at vælge imellem, når du skal købe æbletræ. Nogle sorter passer netop til din have og din smag, men hvilke? Forfatteren Maren Korsgaard, der er frugtforsker ved KU-Life, har i sit arbejde på Pometet smagt på og vurderet robustheden af mere end 300 æblesorter. De 24 mest velsmagende og robuste æblesorter er beskrevet i denne bog.Her er gode tip om æbletræer og deres egenskaber i haven og i køkkenet. Hvilke æbler holder formen, når de bages? Hvilke der er nemmest at koge til mos? Hvilke sorter egner sig specielt godt til salater? Hvilke er gode at gemme? Hvor meget fylder æbletræer i haven? Hvordan får man et smagfuldt udvalg af æbler fra august til maj? Osv.Desuden er der opskrifter på æbletærter, æblechutney, æble-græskarsuppe, æblelakrids og mange andre.Bogen er illustreret med nye, i høj grad spiselige akvareller af Kirsten Tind.
Hvert eneste øjeblik året rundt, plukkes et jordbær et sted i verden. Det fristende bær er elsket af alle og dyrkes fra Grønland til Tasmanien og fra Colombia til Japan. Alligevel synes vi, at intet er mere dansk end jordbær med fløde.Denne bog handler om jordbær - om historien, botanikken, jordbær i kunst og kultur, jordbær i haven, dyrkning, beskrivelse af de bedste og mest berømte sorter samt jordbærs gode smag og indholdsstoffer. Og her er opskrifter med jordbær til både desserter og i det salte køkken.De fem jordbærplanter, der er begyndelsen til det nutidige havejordbær blev i 1714 bragt til Frankrig fra Chile af den franske spion, løjtnant Amédée François Frézier, der også var interesseret i planter og her krydsede de med skarlagen jordbær, og havejordbærret var født. Inden da var det de vilde jordbær, der blev spist med stor nydelse.Forfatteren, cand. hort. Maren Korsgaard, er økologisk dyrker samt rådgiver og akademisk medarbejder på Pometet, Københavns Universitet. Hun har også skrevet bøgerne Smagen af græskar, Bær, Æbler, Frugt og bær samt Politikens bog om beskæring samt en lang række artikler til magasiner og aviser.
Forfatteren Maren Korsgaard arbejder med frugtforskning på Pometet. Her i denne veltirettelagte lille bog fortæller hun om 21 bær-arter, der ud over at være blandt naturens og havens mest velsmagende frugter, indeholder så store mængder af vitaminer, fibre og antioxidanter, at hver en mundfuld bliver til sundhed. Her er både gammelkendte og helt nye bærplanter med (fx aronia, blåfrugtet gedeblad, ellebladet bærmispel, minikiwi og morbær), og forfatteren anbefaler de bedste og mest resistente sorter. Desuden er der nye bær-opskrifter på marmelade, smoothies, is, fool, gelé, kager og meget andet.Bogen er illustreret med i høj grad spiselige akvareller af Kirsten Tind.
Maren Korsgaard, ekspert i frugt og bær og forsker på Pometet, gennemgår de mange græskar-sorter, der kan dyrkes i Danmark. Græskar og squash udmærker sig ikke blot ved deres varierende former, men også ved deres forskelligartede smag, tekstur, næringsindhold, vitaminer og sundhedsfremmende stoffer. Som de andre af Koustrups have-mad-bøger er cirka halvdelen af bogen opskrifter. Her anvendes græskar til supper, hovedretter, tilbehør, desserter, bagværk og syltning.Bogen er illustreret med nye, i høj grad spiselige akvareller af Kirsten Tind og med lækre madfotos af Bjarni Jacobsen.En oplagt værtindegave til Halloween - og alle andre tidspunkter. Som bekendt er græskar køkkenhavens frodigste plante, som man altid mangler ideer til at anvende frugten af.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.