Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bogen henvender sig særligt til dig, som er studerende på specialiseringsdelen ”Dagtilbudspædagogik” på pædagoguddannelsen. Udgivelsen er komponeret omkring bekendtgørelsens kompetencemål for netop denne specialisering.Du introduceres således til de temaer, der er centrale for denne del af pædagoguddannelsen, og udgivelsens 30 kapitler giver et grundigt og inspirerende afsæt for arbejdet med pædagogik i dagtilbud.Alle bogens kapitler indledes med et abstract, hvor kapitlets hovedpointer skitseres, og de afsluttes med en række refleksionsspørgsmål samt forslag til videre læsning. Ofte vil teorien desuden blive uddybet via eksempler fra praksis, illustrationer og modeller. Med udgivelsen får du et spændende grundlag for at udvikle din faglighed i forhold til dagtilbudspædagogik samt rig mulighed for at studere den evigt relevante forbindelse mellem teori og praksis.
Pædagogik i skole og fritid henvender sig særligt til studerende, der har valgt specialiseringsdelen ”Skole- og fritidspædagogik” på pædagoguddannelsen, og udgivelsen er komponeret omkring bekendtgørelsens kompetencemål for netop denne specialisering.Bogen introducerer til de faglige temaer, der er centrale for denne del af pædagoguddannelsen, og dens 27 kapitler giver et grundigt og inspirerende afsæt for pædagogens arbejde i skole- og fritidsinstitutioner.Alle kapitler indledes med et abstract, hvori kapitlets hoverpointer skitseres. Sidst i kapitlerne er der en række refleksionsspørgsmål og forslag til videre læsning. Flere kapitler indeholder billedmateriale, links, modeller, illustrationer og cases, der bidrager til en alsidig og varieret læseoplevelse. Stikordsregisteret bagest i bogen gør det let at finde frem til centrale teoretikere og vigtige pædagogiske begreber i de forskellige kapitler.De 37 bidragende forfattere har alle fingeren på den pædagogiske puls, enten som undervisere og forskere på landets pædagoguddannelser, som forskere og professorer på danske og nordiske universiteter eller som konsulenter i relevante pædagogiske sammenhænge. Så med denne bog får du som studerende et godt grundlag for at udvikle sin professionelle faglighed inden for det skole- og fritidspædagogiske område.
At leg er et helt centralt omdrejningspunkt i børns liv, er almindelig viden hos alle, der beskæftiger sig med børn. I Legens flertydighed tager Maria Øksnes imidlertid begrebet leg under behandling på flere niveauer. Hun afdækker og problematiserer den i dag mest almindelige diskurs, hvor legen primært betragtes som en vej til udvikling og læring, og hvor den ofte opfattes som en udelukkende positiv, ja nærmest idyllisk aktivitet hos barnet. Heroverfor inddrager hun i nogle af bogens kapitler et historisk og filosofisk perspektiv. Med henvisning til bl.a. Michel Foucaults, Jean-François Lyotards, Hans-Georg Gadamers og Mikhail Bakhtins opfattelser af leg betones det, at legen også kan have en mere karnevalistisk og flertydig karakter, hvor ”urkræfter” som sensualitet, destruktivitet og grusomhed indgår. Endelig spørger Maria Øksnes til børnenes egen oplevelse af deres leg og fritid i SFO og fritidshjem. Hun viser derigennem, hvor vigtigt det er, at børn noget af tiden får lov til bare at være børn og lege uden voksnes forventninger om, at legen skal resultere i en eller anden form for læring. Legens flertydighed henvender sig til bachelorstuderende, der forbereder sig til arbejdet med børn i børnehave, indskoling og fritidsordning, til det faglige personale i de pædagogiske institutioner samt til andre, der interesserer sig for børns leg. Maria Øksnes er pædagog samt ph.d. i pædagogik og er i dag beskæftiget som forsker. Hun underviser desuden kommende børnehavepædagoger på Dronning Mauds Minne, Högskolan för förskollärarutbildning i Trondheim i Norge.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.