Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Digtsamlingen OG TIDEN I VILD TILSTAND MOD MIN HUD er som Marianne Larsens forrige udgivelser præcise portrætter af øjeblikke i virkeligheden – altid forankret i det konkrete, men med et let og ubesværet svæv. Det er et forsøg på at vise virkeligheden, som den virkelig er: helt uudgrundelig.
den morgen jeg tilfældigvis ikke var et insekt i september udkom i 2021 på Asger Schnacks Forlag og har modtaget Kritikerprisen 2021 og Frit Flet-prisen 2021. Marianne Larsen modtog Det Danske Akademis Store Pris i 2022. Marianne Larsen er født i 1951. Hun debuterede i 1971 med tekst- og digtsamlingen Koncentrationer. Siden er udkommet en lang række digtsamlinger, romaner, børnebøger m.m. I 2016 udkom Fællessprogstrilogien, en samlet udgave af tre digtsamlinger fra 1970’erne: Cinderella (1974), Fællessprog (1975) og Det må siges enkelt (1976). Hendes seneste digtsamling er Sviml ud fra 2018.Pressen skrev: ”Marianne Larsens poesi bliver i sandhed ved med at være et sted, der er større end næsten alle andre lyriske steder, jeg kender!” - Mikkel Krause Frantzen, PolitikenHendes ”nye, seriøst skønne samling”- Lars Bukdahl, Weekendavisen ”Det er digte til at blive glad af. Det utrolige er, at det lykkes.” - Tue Andersen Nexø, Information ”Den eneste lektie, I, kære læsere, har for resten af året er at læse Marianne Larsens betagende, skønne og livskloge digte. Det er unyttig adfærd, der belønner sig.” - Martin Rohr Gregersen, Kristeligt Dagblad.
SVIML UD er finurlige og smertelige, præcise og ubesværede digte, der kredser om computerteknologiens modstridende muligheder: det store fællesskab og den store ensomhed. Sci-fi-åndelighed, kalder Marianne Larsen det selv.
Teksterne i denne samling er både indgange i klassisk forstand og linksamlinger i den moderne internetbetydning af “portal”. Teksterne er indgange til små verdener, der er konstrueret af sprog, ofte sprog, der er helt umuligt, skønt digteren får det til at klinge med en sær og smuk selvfølgelighed. Det, der siges, er som regel ganske ubestemt, men det betyder ikke, at det er vagt. Der er tale om unikke ’engangslys’, der giver glimt ukendte steder i læserens hjerne.
Vinge ved vinge - Nordens Allerbedste Pensumløse Poesi 2021Nr. 2 i rækken af den årlige nordiske poesi-antologi med Nordens Allerbedste Pensumløse Poesi NAPP 21Vinge ved vingeÅrlig nordisk lyrik antologi:I Danmark, Sverige og Island har redaktioner af unge poesi-entusiaster læst alle de digtsamlinger, der er udkommet i et givent kaldender år, hér 2021, og valgt de digte ud, der berørte dem og lyste klarest for dem.Det er blevet til denne anden udgave af den årlige antologi med Nordens Allerbedste Pensumløse Poesi. Alle digte er trykt på originalsprog samt i engelsk oversættelse. Nordens Allerbedste Pensumløse Poesi antologierne udgives i tæt samarbejde med Poesiens Hus. Bogen udkommer i Danmark på verdens poesidag den 21. marts 2023 på det tværnordiske nonprofitforlag Ordskælv (DK) / Ordskalv (SE) / Ordskjelv (NO) / Orðskjálfti (IS) .De unge redaktioner har læst, diskuteret, lyttet og delt, og fundet de digte, de følte stærkest for.I bogen finder du digte udgivet i 2021 af:DANMARKAnna Malan Jógvandottir (DK)Marie Louise Tüxen (DK)Deniz Kiy (DK)Jens Kæmpe (DK)Bjørn Rasmussen (DK)Jessie Kleemann (DK)Julie Sten-Knudsen (DK)Birgitte Krogsbøll (DK)Liv Ea (DK)Marianne Larsen (DK)Marie Trier Schleidt (DK)Sebastian Nathan (DK)Lasse Raagaard Jønsson (DK)Henrik Nordbrandt (DK)Aaiún Nin (DK)SVERIGEAya Kinbar (SE)Lina Hagelbäck (SE)Daniel Taube (SE)Ellen Nordmark (SE)Marie Länne Persson (SE)Axel Winquist (SE)Lisa Zetterdahl (SE)Eva Lindström (SE)Malte Persson(SE)Mariam Naraghi (SE)Lina Arvidsson (S)Charlotta Jonasson (S)Lina Hagelbäck(S)Sofia Dahlén(S)ISLANDEwa Marcinek (IS)Ragnar Helgi Ólafsson (IS)Haukur Ingvarsson (IS)Sölvi Halldórsson (IS)Björk Þorgrímsdóttir (IS)Eydis Blöndal (IS)Möheiður Hlif Geirlaugsdóttir (IS)Jon Kalman Stéfansson (IS)Hlif Anna Dagfinnsdóttir (IS)Brynja Hjálmsdóttir (IS)Þordís Helgadóttir (IS)Tómas Ævar Ólafsson (IS)Francesca Cricelli (IS)Jón Hjartarson (IS)Eyrún Úa Þorbjörnsdóttir (IS)Hvorfor udgiver vi den her antologi? Poesi er en genre, der får mange til at tænke på dansktimer og eksamenspensum og forsøg på at gætte betydningen af tilfældige ord spredt med løs hånd på siderne i tynde bøger. Nordens Allerbedste Pensumløse Poesi er en fristende og appetitvækkende introduktion til nogle af nordens bedste digtere og til poesiens verden. Bogen er en oplagt gave til konfirmander, studenter og unge i alle aldre, der enten allerede har eller endnu har til gode at læse smuk, vigtig og aktuel poesi – udvalgt af nordiske unge.
Tre år efter udgivelsen af den prisvindende digtsamling den morgen jeg tilfældigvis ikke var et insekt i september kommer Marianne Larsen med en ny digtsamling med en lige så inciterende titel: på en skala fra havblik til forestillinger om lettelsens suk. Digtene er ”virvarsbeskrivelser” og undersøger mennesket som et sted mellem natur og data. Digtsamlingen er befolket af alt fra sindssyersker over barnevognskørelærere til en kvasmester, midt blandt teknologi og kronhjorte, himle og have og nydannelser som fx “grønme” og ”stjernestrikning”. Alt i alt 100 siders ægte Marianne Larsensk poesi. PRESSEN SKREV OM DEN MORGEN JEG TILFÆLDIGVIS IKKE VAR ET INSEKT I SEPTEMBER:♥♥♥♥♥ “Marianne Larsen er … en af dette lands bedste digtere” – Politiken★★★★★ “Betagende, skønne og livskloge digte” – Kristeligt Dagblad“Enestående … seriøst skøn samling” – Weekendavisen“Digte til at blive glad af” – Information“en af landets allerbedste digtere” – LitteratursidenMarianne Larsen er født i 1951. Hun debuterede i 1971 med tekst- og digtsamlingen Koncentrationer. Siden er udkommet en lang række digtsamlinger, romaner, børnebøger m.m. Hendes seneste digtsamling er den morgen jeg tilfældigvis ikke var et insekt i september, som modtog Kritikerprisen 2021 og Frit Flet-prisen 2021. Marianne Larsen modtog Det Danske Akademis Store Pris i 2022.
Marianne Larsens digtsamling "den morgen jeg tilfældigvis ikke var et insekt i september" bevæger sig ind i kroppen, ind i sproget og ud i naturen og skaber forbindelse mellem det allermindste og det allerstørste.Marianne Larsen (f. 1951) er en dansk digter og forfatter. Hun debuterede med digtsamlingen "Koncentrationer" i 1971, og siden har hun udgivet en lang række bøger – bl.a. digtsamlinger, romaner og børnebøger.
"Et usædvanligt skarpt svævende udvalg af hendes indlysende utrolige poesi." – Lars Bukdahl, Weekendavisen 70 digte består af højdepunkter fra hele Marianne Larsens lyriske forfatterskab. Udvalget viser mangfoldigheden og præsenterer udviklingen fra den tidlige begyndelses søgende surrealisme over en analyserende udadvendthed til en ny tids forbløffende sammensathed og fortsatte tilblivelse, idet udvalget samtidig er tænkt som en selvstændig helhed. 70 digte markerer Marianne Larsens 50-års forfatterjubilæum.
En skønne dag består af korte prosalyriske stykker, som fortæller om en 30-årig arbejdsløs enlig kvindes golde hverdag
Malurt indeholder 15 nye tekster om jalousi af danske forfattere. Forfattere: Carl Bang; Inge Krog; Knud Holst; Marianne Larsen; Henning Ipsen; Erik Skøtt Andersen; Per Holm Knudsen; Jannick Storm; Bjarne Reuter; Eiler Jensen; Benny Andersen; Ulla Dahlerup; Michaela Brüel; John Nehm; Martin Elmer
Investigates the European debate on culture and identity by pointing to those uses of language that shape the image and perception of migrants in host societies.
Marianne Larsen debuterede i 1969 i tidsskriftet Hvedekorn. Hendes første bog, Koncentrationer, udkom i 1971. Siden er udkommet en lang række digt- og prosasamlinger fra Marianne Larsens hånd.Dette udvalg udkom første gang i 1983 og forsøger at vise, hvordan hendes poesi fra den tidligste start i 1969 udviklede sig frem til 1982. Det er kronologisk, samling for samling er repræsenteret med de bedste og mest markante digte. Alle sider af Marianne Larsens talent er at finde i bogen; den nervøst abstrakt-surrealistiske digter, den sprogligt præcise, den dialektisk kritiske, den engagerede og den suggestivt bevægende.Marianne Larsens poesi op igennem halvfjerdserne hører til periodens vigtigste, og hendes digtning ind i firserne viser en stadig vækst, en udvidelse i farverigdom og en tæt sanselighed i det sproglige og i det politiske.
Gæt hvem der elsker dig følger pigen Bodil lige fra hendes tidlige barndom til puberteten. Hun vokser op i et sjællandsk landsbysamfund i 1950’erne og 60’erne – en tid præget af store forandringer.Nye fabrikker dukker op i landskabet, Bodils mor begynder at arbejde ude, forældrene får flere penge mellem hænderne, ændrer deres krav til tilværelsen og moderniserer hjemmet mere og mere.Midt i alt dette forsøger Bodil at finde sit eget ståsted og ser fra sin selvstændige og fantasifulde barneverden med et skarpt blik på sine omgivelser. Hun er familiens følsomme iagttager, går sine egne veje og drages mod dem, der bryder normerne.Historien om Bodil og hendes nærmeste er en livsnær, varm og loyal skildring af en lille gruppe mennesker og deres hverdag i en tid, hvor hele det danske samfund var i stærk udvikling.
Digte, nogle af dem i dialogform, som med ordspil og overraskende begrebssammenstillinger giver en ironisk kommentar til hverdagen.
Novellesamlingen, der udkom første gang i 1986, indeholder disse noveller:Så længe der er lørdag ; Privatpersoner ; Den fremmede ; Den umoralske ensomhed ; I det skarpkantede samfund ; En varm skulder ; Udstillingsbillede ; Først i oktober ; De andre, den anden ; I naturen ; Et sted ; Til kaffe ; Blå skygger ; I denne tid ; Fosteret
Marianne Larsen (f. 1951) debuterede i 1971 med digtsamlingen KONCENTRATIONER og har siden udgivet mere end 40 digtsamlinger, romaner og børne- og ungdomsbøger, senest digtsmlingen PAR I DISEDE HAVER, 2004.
Marianne Larsen debuterede i 1968 med en kortprosatekst i tidsskriftet Hvedekorn. Hendes første digtsamling hed Koncentrationer og udkom på Borgens Forlag 1971.I 1972 udkom Overstregslyd på samme forlag, og her udgives værket nu som e-bog.
En samling af digte hvor de lange titler er lige så vigtige som de korte digte, der tematiserer modsætninger mellem mennesker, drømme og utopier.
Marianne Larsen er født 1951 i Kalundborgs omegn. Efter studentereksamen læste hun nogle år litteraturvidenskab og kinesisk ved Københavns Universitet. Hun debuterede i 1971 med tekstsamlingen KONCENTRATIONER og har siden skrevet en lang række tekst- og digtsamlinger. GALLERI VIRKELIGHEDEN er en selvstændig fortsættelse af GÆT HVEM DER ELSKER DIG (1989) og FREMMED LYKKE (1990).GALLERI VIRKELIGHEDEN viderefører historien om Bodil fra Stenhuset, hendes familie, venner og danske samtid. Romanens handling strækker sig fra 70’erne til 80’erne – en tid, som i åremål nok ligger tæt på vor egen, men som med de store samfundsmæssige og ideologiske omvæltninger in mente kan forekomme temmelig fjern.Romanen fortæller ikke blot en udviklingshistorie om Bodils modning og vækst i mødet med kunsten og kærligheden. Gennem beskrivelsen af kunstnerkollektivet »Kærlighedsholdet« tegner den også et tids- og generationsbillede af den unge 70’er-generations idealer og håb – og de vanskeligheder, de støder ind i. Sidst men ikke mindst fortæller romanen en række livshistorier med et helt galleri af personer, der på tværs af alder og køn har ensomheden og forholdet til virkeligheden som fælles problem.GALLERI VIRKELIGHEDEN er en roman om en tidsalder, dens mennesker, dens idealer, dens sejre og nederlag.
Marianne Larsens roman FREMMED LYKKE fra 1990 som Ebog.Marianne Larsens roman FREMMED LYKKE handler om provinspigen Bodils tre år på et gammelt sjællandsk gymnasium. Romanen foregår i den bevægende tid omkring 1970 med ungdomsoprør og kvindefrigørelse.
"Digtene er (...) stilsikre og har vidunderlige drømmeagtige billeder med nyopfundne ord."- Bibliotekernes materialevurdering Marianne Larsens tre digtsamlinger Cinderella (1974), Fællessprog (1975) og Det må siges enkelt (1976) genudgives hermed i ét bind under titlen Fællessprogstrilogien.
Digtsamlingen fra 1981 indeholder:"Så meget i dagen""Eftermiddagen er ny""Så meget som ikke kan siges på røversprog""Venskabsdigte""Så meget der bevæger sig"
Med en helt særlig sproglig bevidsthed har Marianne Larsen skrevet over fyrre digtsamlinger. Marianne Larsens digte er blevet oversat og trykt i adskillige udenlandske tidsskrifter. Hun har også skrevet børnebøger selv og sammen med andre.
Bodil, 37 år, er kunstmaler, avisbud og garderobedame. Hun bor i København og er barnløs. Indimellem prøver hun at holde et lunkent forhold til den midaldrende dansk-canadier Jeff, bosat i Canada, ved lige. Bodil er en stille og spekulativ kvinde, der tvivler på sig selv. Energien til at søge afklaring og nye former for liv henter hun dels i kunstnergruppen »Figuration«, der blev dannet under Nørrebro-urolighederne i ‘93, dels hos familie og venner i den provinsby, hvor hun voksede op. Her tilbringer hun meget tid sammen med forældrene i barndomshjemmet, og med ægteparret Emmy og Berndt, som hun er ægdonor for. Donor-indgrebet er foretaget på en privatklinik i Rom, og trekløveret ser frem til fødslen med en blanding af glæde og ængstelse. Mens flere af romanens andre personer jævnligt segner under tidens diffuse frihedsbegreber og tilsyneladende endeløse valgmuligheder, opnår Bodil i nogen grad en større selvforståelse ved at lytte til familiens erfaringer og ved at springe de nemmeste løsninger i sit eget liv over.
Hovedpersonen i Marianne Larsens roman DEN FORELSKEDE UNGE fra 2007 er en 5 ½ år gammel pige. Hun fortæller om en enkelt sommerdag med sin helt egen indlevelse og barnlige, sansemættede tilgang til en verden. Gennem pigens flakkende og svævende tankerække hører læseren om hendes families liv i Bomhuset i en lille by.DEN FORELSKEDE UNGE er en barndomsskildring, der foregår i landlige omgivelser et sted på Sjælland i slutningen af 1950’erne.
I Marianne Larsens nye digtsamling “Hændelser i stresset melankoli” optræder titler som “Skæv samvittighed” side om side med “Taltilstanden 0” og “Rummets lyd”. Sære/almindelige konstellationer.Digtene er pulserende hændelser med sproget og bevidstheden i det dagligdags, det politiske, det ensomme, det sociale. Mystiske, eventyrlige, kritiske, uvisse hændelser. Energiladede billedstrømme, der besidder en stor portion humor, af det ligetil og anderledes.
En ung dansk pige og en irakisk desertør mødes tilfældigt på en togrejse. Trods forskellige kulturelle baggrunde nærmer deres drømme og deres virkelighed sig hinanden
Titlen ”Med skyer under fødderne” henviser til et perspektivskift. Dels er vi ”højt oppe” og har et overblik, som er abstrakt og langt ”hjemmefra”. Og dels er der ikke ligefrem et fast ståsted, overfladen er ustabil og blød, billedlig talt, og man skal være i fortsat bevægelse for ikke at synke igennem. Fra første færd sker der også perspektivskift og sammenstød, som lader sproget pege på nye, glemte og uvante sammenhænge.Især i samlingens begyndelse foldes et rejsetema ud, der er bl.a. rulletrapper, lufthavn, perron, og museumsbesøg.Marianne Larsen skriver på et ”mærkelighedssprog”, der indeholder hendes specialiteter såsom nysammensatte ord. Disse ord rummer ofte centrale tematiske modsætninger i sig selv.Marianne Larsens digtning er paradokssøgende og humoristisk på måder, der vokser ud af en helt særlig sproglig sensibilitet. Det er ikke, som i megen poesi, metaforikken som spiller hovedrollen, men en hel række sprogmekanismer.
Marianne Larsen udforsker velkendte temaer på nye måder i sin nye bog, der er formet som ét langt digt.Det er grænsefladerne mellem drøm og virkelighed, sprog og eksistens, som Marianne Larsen udvikler og undersøger i bogen med den bevidst paradoksale titel, SIG MIG ET UNDERJORDISK TRÆ MED VINDENS UDTALE. Digteren bruger sproget til at udforske verden med. Hvad er et underjordisk træ, og hvordan lyder vindens udtale? Alt kan virke nyt for digtets jeg, der ”vågner som atomer”, ”udklædt som foster” og ser alting med nye øjne. Men jeget er også gammelt og erfarent og spekulerer over, hvad det hele egentlig er, hvordan det er blevet til, og hvor jeget befinder sig. Er det mon jeget, der skaber verden med sine ord, ligesom en sanger eller musiker frembringer musik med sit instrument?Som altid imponerer Marianne Larsen med sin lyst og vilje til at eksperimentere og udforske lyrikkens muligheder, også i sin nye bog.Marianne Larsen, f. 1951, debuterede i 1971 med digtsamlingen KONCENTRATIONER og har således 40 års forfatterjubilæum i 2011. Hun har udgivet mere end 40 digtsamlinger, romaner og børne- og ungdomsbøger. Senest udkom prosadigtsamlingen HVIS EN MORGEN EN HITTEVOKSEN (2010).
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.