Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Retorik er en gammel disciplin med rødder i antikken, men det er også et moderne kommunikationsfag, der undersøger, hvordan tekster i bred forstand fungerer i konkrete situationer. Retorikkens aktualitet er en ny grundbog, skrevet af yngre, nordiske retorikforskere. Bogen giver en oversigt over moderne retorisk teori og metode og bringer eksempler på genre- og publikumsanalyse, samtale- og argumentationsanalyse, komparativ retorik, billedretorik og politisk retorik. Hvert kapitel rummer både en præsentation af forskningsfeltet og en udfoldet analyse af konkrete eksempler, hentet fra centrale retoriske områder som fx politiske taler og diskussioner, kulturdebatten, tv-interview, prædikener og juridiske krydsforhør. Målet er at vise bredden og mulighederne i brugen af retorisk kritik som praktisk og analytisk disciplin. Retorikkens aktualitet er siden udgivelsen af første udgave blevet en klassiker på sit område. Bogen er skrevet som grundbog til de retoriske studier, men har også fundet anvendelse inden for en lang række studier og i undervisningssammenhænge, hvor retorikken og dens metoder indgår. Denne nye udgave er gennemrevideret og opdateret med den nyeste viden på området. Marie Lund Klujeff er ph.d. og lektor i retorik på Aarhus Universitet. Hanne Roer er ph.d. og lektor i retorik på Københavns Universitet.
Artikel fra temp - Tidsskrift for Historie nr. 25 udgivet december 2022.
Velkommen til "Inflammationsfri Livsstil: En Guide til Sundhed og Velvære," din nøgle til at opnå en sundere og mere energisk hverdag. Denne kogebog er skabt af ernæringseksperten Marie Lund, som deler sin ekspertise om antiinflammatorisk madlavning."Inflammationsfri Livsstil" er ikke blot en kogebog; det er en livsændrende ressource, der hjælper dig med at forstå og håndtere inflammation i kroppen. Med Marie som din guide vil du opdage en verden af velsmagende retter, der samtidig plejer din krop.Marie deler omhyggeligt sammensatte opskrifter, der hjælper med at bekæmpe inflammation og styrke dit immunsystem. Du vil opdage, hvordan du kan bruge fødevarer som naturlig medicin for at forbedre dit helbred og øge din livskvalitet.Denne kogebog inkluderer lækre retter til morgenmad, frokost, aftensmad og snacks, så du kan skabe en antiinflammatorisk menu, der passer til din livsstil. Og det bedste af det hele er, at maden smager fantastisk!Gør noget godt for din krop og dit sind ved at omfavne en inflammationsfri livsstil. Lad Marie Lund guide dig på rejsen mod bedre sundhed og velvære. Dit helbred fortjener det bedste.
Taler er betydningsfulde indlæg i den samtale, der foregår i politiske processer og i hverdagslivet. Men de bliver sjældent analyseret og bedømt på deres egne præmisser, som retorik. Danske taler sigter mod at øge forståelsen af taler og talers funktion i en bredere offentlighed og dermed kvalificere diskussionen og bedømmelsen af dem.
En samlet indføring i en på én gang meget populær og meget eksklusiv genre. Første del gennemgår en række af novellens særlige kendetegn (fortæller, begivenhed, pointe), anden del fortæller dens historie fra middelalderen til i dag, og tredje del analyserer tre både forskellige og samtidig meget typiske eksempler af hhv. Heinrich von Kleist, Anton Tjechov og Øystein Lønn.Bogen henvender sig til enhver, der holder af noveller og korte fortællinger i det hele taget, men er desuden tilrettelagt således, at den kan benyttes i forbindelse med litteraturundervisningen på universiteter, seminarier og højskoler.Marie Lund (f. 1968) er lektor ved Institut for Kommunikation og Kultur – Retorik på Aarhus Universitet, hvor hun forsker i emner inden for retorik, sprogbrug og tekstanalyse. Især novellegenren har hun beskæftiget sig meget med, og hun har udgivet flere bøger og artikler om emnet. I efteråret 1996 debuterede hun i øvrigt som skønlitterær forfatter med novellesamlingen "Havn".
Ti noveller, der tager kærlighed og længsel, liv og skæbne under behandling. Ti fiktioner om mennesker i virkeligheden og om, hvad der sker, hvis magtbalancen mellem fiktion og virkelighed forskubbes og fiktionen får lov at styre.Marie Lund (f. 1968) er lektor ved Institut for Kommunikation og Kultur – Retorik på Aarhus Universitet, hvor hun forsker i emner inden for retorik, sprogbrug og tekstanalyse. Især novellegenren har hun beskæftiget sig meget med, og hun har udgivet flere bøger og artikler om emnet. I efteråret 1996 debuterede hun i øvrigt som skønlitterær forfatter med novellesamlingen "Havn".
This book interprets rhetorical style within a theoretical frame, and it aims to give a more unifying account than has been given in most publications on style.
An Argument on Rhetorical Style seeks to sharpen a Tool that is too often blunted by mulitple, overlapping, and vague definitions. Lund examines the historical, modern, and postmodern concepts of style, allowing the synthesis of three principle epistemological Outlooks, the topoi of 'style as man', 'style as dress', and 'constitutive style', which in turn illuminate the analysis of different rhetorical styles. Lund argues for a re-theorization of style in the framework of constitutive rhetoric.
Filosoffen på arbejde. Dimensioner i anvendt filosofi handler om, hvor og hvordan filosofi kan forstås og udøves som en anvendelsesorienteret disciplin. Anvendt filosofi rummer både en specialiseret filosofifaglighed og filosofiens samvirke med praksisområder inden for for eksempel sundhed, miljø, pædagogik, ledelse, medier og teknologi. Bogens første del kommer ind på fem dimensioner, som bliver betonet i anvendt filosofi: filosofiens kernefaglighed, en eksistentiel dimension, en interpersonel dimension, en samfundsforandrende dimension og filosofiens relation til videnskaben. Derudover giver første del et eksempel på at være anvendelsesorienteret filosof i en diskussion af bæredygtighed.Bogens anden del består af 11 praksisbeskrivelser fra en række filosoffer på arbejde. De har alle en formel uddannelse i filosofi og arbejder aktuelt med filosofien i relation til konkrete praksisfelter såsom pædagogik, sundhed, samtaler, ledelse og globalisering. De beskriver, hvordan de selv blev interesseret i filosofi, hvilke filosofiske temaer de er optaget af, og hvordan filosofien spiller ind i deres arbejdspraksis. Filosoffen på arbejde er en grundbog for studerende på uddannelsen i Anvendt Filosofi ved Aalborg Universitet, men vil være inspirerende for alle, der er interesseret i mulighederne i anvendt filosofi, såsom ledere og konsulenter samt psykologer og vejledere.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.