Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Klimaændringerne har gennem de seneste år indtaget stadig mere plads på den offentlige dagsorden, og som borgere oplever vi oftere kraftige regnskyl eller egentlig monsterregn.Alle danske kommuner vil i deres fremtidige planlægning skulle tage hensyn til, at der sker ændringer i klimaet med bl.a. øgede nedbørsmængder, forhøjet grundvandsstand og forhøjet havvandsstand.Denne bog er den første samlede fremstilling af de regelsæt, der regulerer håndteringen af de udfordringer, som klimaændringerne giver anledning til. Udover en gennemgang af det samlede regelsæt, der gælder for håndteringen af forøgede nedbørsmængder, grundvandsstigninger og havvandsstigninger, indeholder bogen en gennemgang af spørgsmål, som i praksis giver anledning til tvivl.Bogen henvender sig til teknikere og jurister i kommunerne såvel som praktikere i spildevandsforsyningsselskaberne samt rådgivere, der arbejder på forsyningsområdet.
Folketinget vedtog i 2009 den såkaldte vandsektorreform, der tager sigte på at effektivisere vand- og spildevandssektoren. Som et led i vandsektorreformen skal aktiviteter med vandforsyning og spildevandsforsyning drives i selskabsform.Alle danske kommuner har efterfølgende etableret forsyningsselskaber ikke blot på vand- og spildevandsområdet, men også på varmeforsynings- og affaldsområdet, ligesom der er etableret serviceselskaber. Denne bog er den første samlede fremstilling af det regelsæt, der gælder for kommunale forsyningsselskaber. Udover en gennemgang af det samlede regelsæt, der gælder for forsyningsselskaber, indeholder bogen en gennemgang af spørgsmål, som i praksis giver anledning til tvivl. Denne prioritering af bogens indhold afspejler bl.a. det forhold, at juridiske problemer i relation til spildevand for tiden fylder meget i de kommunale forsyningsselskaber i forhold til juridiske problemer i relation til vand, affald og varmeforsyning. IndholdsoversigtForord Kapitel 1. De kommunale forsyningsselskaber Kapitel 2. Forsyningsret. Gennemgående træk ved reguleringen af kommunale forsyningsselskaber Kapitel 3. Selskabsretlige forhold Kapitel 4. Retsgrundlaget for forsyningsområderne Kapitel 5. Forholdet mellem forsyningsselskab og kommune Kapitel 6. Inddrivelse og bortfald af tilgodehavender Kapitel 7. Betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber mv. Kapitel 8. Forsyningsselskabers erstatningsansvar Kapitel 9. Hvem skal betale for ledningsomlægninger mv.? Kapitel 10. Særlige udbudsretlige spørgsmål Afgørelsesregister mv. Litteraturhenvisninger Stikordsregister
Folketinget vedtog i 2009 den såkaldte vandsektorreform, der tager sigte på at effektivisere vand- og spildevandssektoren. Som et led i vandsektorreformen skal aktiviteter med vandforsyning og spildevandsforsyning drives i selskabsform.Alle danske kommuner har efterfølgende etableret forsyningsselskaber ikke blot på vand- og spildevandsområdet, men også på varmeforsynings- og affaldsområdet, ligesom der er etableret serviceselskaber. Denne bog er den første samlede fremstilling af det regelsæt, der gælder for kommunale forsyningsselskaber.Udover en gennemgang af det samlede regelsæt, der gælder for forsyningsselskaber, indeholder bogen en gennemgang af spørgsmål, som i praksis giver anledning til tvivl. Denne prioritering af bogens indhold afspejler bl.a. det forhold, at juridiske problemer i relation til spildevand for tiden fylder meget i de kommunale forsyningsselskaber i forhold til juridiske problemer i relation til vand, affald og varmeforsyning.Der er ved udarbejdelse af bogen taget hensyn til, at den skal kunne bruges af såvel jurister i kommunerne som af praktikere i forsyningsselskaberne samt af de rådgivere, der arbejder på forsyningsområdet.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.