Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Der har været krig så længe Klaus kan huske, og nu vil han selv være med. Han drømmer om at smadre fjendens tanks og blive en helt. Men en nat må de flygte. I hestetrukne vogne og på overfylde skibe flygter de fra soldaterne østfra. På havet oplever Klaus det mest forfærdelige et menneske kan opleve, og da han kommer i land, er han alene. Han kommer til et land hvor husene er hele og kanonerne er tavse: Danmark. Men her bliver han spærret inde bag pigtråd. Danskerne får bøder hvis de snakker med en flygtning, og prisen for et kys er fængsel. Da vinterkulden melder sig, er Klaus parat til at gøre alt for at finde sin far. Eller for i det mindste at få at vide om han lever.Læs mere om baggrunden for bogen på: www.martinmarius.dk
Martin Petersens meget læste ungdomsroman fra 1999. Den trykte udgave (Høst & søn) i 20 oplag.Bl.a. Kulturministeriets Børnebogspris 1999, Dansk Skolebibliotekarforenings Børnebogspris, 2001.Hvordan er det at være en dreng der må flygte fra en krig? Klaus fra tyske Østpreussen må i 1945 sammen med sin mor og to søstre flygte fra de russiske tropper der rykker ind for at gøre en ende på Nazityskland. Faren er soldat. De flygter gennem sne, beskydninger og tragedier og ender i smørlandet, Danmark. Der er smerte, død og ulykke overalt, men Klaus er ikke en dreng der giver op. Vil det lykkes for familien at blive samlet igen? "Med ilden i ryggen" fortæller om nogle af den kvarte million tyske flygtninge der i krigens sidste måneder kom til og derefter boede flere år i Danmark.E-bogen indeholder link til oplysninger om og fotos fra den historiske virkelighed bag fortællingen, nemlig flugten fra det østligste Tyskland i 1945.
In 1945 flüchteten mehr als zwei Millionen Menschen aus dem osten Deutschlands. Manche von ihnen kamen nach Dänemark. Viele von denen waren Kinder. „Mit dem Feuer im Rücken“ erzählt über eines von denen. Klaus und seine Familie sind auf der Flucht von dem Krieg. Sie möchten von einem zerstörten Deutschland, wo russische Truppen schon vor der Tür stehen, weg. Deshalb suchen sie nach norden um via den Ostsee weg vom Krieg zu kommen.Nicht alle Deutschen waren Nationalsozialisten (Nazis) und nicht alle waren Soldaten, die zu kämpfen bereit waren. Deutsch sein war auch Kind zu sein und versuchen in einer Welt von Sinnlosigkeit und voller Grausamkeit und Hass, zu überleben. Ein Hass der Leute auf der Flucht schickt. Klaus endet hinter der Sahnefront, in ein Dänemark, wo auch nicht alles zuckersüß ist, und wo deutscher Kriegsflüchtling zu sein tatsächlich kein Tanz auf Rosen ist.Als der Roman in Dänemark erschien waren viele Dänen nicht im Klaren wie die Rolle Dänemarks in den letzten Tagen des Krieges war und wie deutsche Flüchtlinge nach dem Krieg behandelt wurden. Der Schriftsteller Martin Petersen war einer der ersten Dänen, der das Thema beschrieb. Darüber kann im „Med Ilden i Ryggen“ (auf Deutsch Mit Feuer im Rücken) gelesen werden.
Ungdomsoprøret skyller ind over en ung fyr fra et borgerligt hjem. En selvbiografisk inspireret roman der foregår først i 1970'erne. Som dreng drømmer hovedpersonen om at sejle på de krigsskibe hans far gør tjeneste på, som værnepligtig i marinen begynder han nogle år senere at reflektere over hvad det egentlig vil sige at være soldat. Og han kommer i tvivl om hvem og hvad han kan kæmpe for - og imod. Neil Young synger "4 Dead in Ohio" mens den danske marine sejler rundt og øver sig på krig mod Warzawapagten. På nattevagterne i radiorummet læser han Sartre. Verden er absurd hvis ikke man handler..
Hamburg brænder så kraftigt, at man helt oppe i Sønderjylland kan se himlen blive rød om natten. Vi er i 1943, og de engelske generaler prøver at forkorte krigen ved at smadre de tyske storbyer. Man går ofte efter civilbefolkningen. Hamburg bliver Tysklands Hiroshima, Dresden dets Nagasaki.20-årige Johanna bor i Hamburg med sin mor og lillebror, da angrebene sætter ind. Vi følger hendes og hendes families og naboers kamp for at overleve eksplosioner og ildstorme og senere hendes kamp for at få et ordentligt liv efter krigen.Bomberne rammer ikke kun de 36.000, der mister livet. Fornemmelsen af glødende luft og synet af ruiner og lig bliver ikke glemt af dem, der klarede sig ud af flammerne. De får psykiske og fysiske skader for altid. Hvordan lever man med det?Engang en by er en fortælling om, hvad krig kan gøre ved mennesker. Og hvad mennesker gør – for at forblive mennesker.
For tre år siden ændrede 21-årige Malenes liv sig markant efter nogle voldsomme og drastiske begivenheder. Hun er rejst til Kroatien for at arbejde som frivillig, og nu beslutter hun sig for at fortælle, hvad der virkelig skete dengang for tre år siden. "Marlene fortæller" er fortællingen om familie, vold og selvfølgelig om kærlighed.Den danske forfatter Martin Petersen (f. 1950) er uddannet skolelærer og fik sin litterære debut i 1987 med digtsamlingen "Gennemblæst". Efterfølgende har han primært udgivet bøger for børn og unge. Martin Peterson har blandt andet modtaget Kulturministeriets Børnebogspris (1999), Frie Grundskolers Lærerforenings børnekulturpris (2000) og Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris (2001).
"Kassio den tungeløse" er en historiske roman fra Romeriget omkring år 400. Romeren Kassio er fanget hos goterne, som har hugget hans tunge og den ene fod af. Men hvordan er han endt her, og hvorfor er det gået så galt?Den danske forfatter Martin Petersen (f. 1950) er uddannet skolelærer og fik sin litterære debut i 1987 med digtsamlingen "Gennemblæst". Efterfølgende har han primært udgivet bøger for børn og unge. Martin Peterson har blandt andet modtaget Kulturministeriets Børnebogspris (1999), Frie Grundskolers Lærerforenings børnekulturpris (2000) og Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris (2001).
Thorbjørn er ikke en mand, der lader sit liv gå i stå. Som ung er han en del af ungdomsoprøret, og han har aldrig helt sluppet sin oprørske side. Han vil gerne løsrive sig fra sit job som lærer for at følge sine drømme. Og han ønsker at komme tæt kvinden, der pludselig kommer ind i hans liv og så alligevel ikke... "Kærlighed i modlys" er en medrivende roman om et menneske i bevægelse og om at finde meningen med tilværelsen. Den danske forfatter Martin Petersen (f. 1950) er uddannet skolelærer og fik sin litterære debut i 1987 med digtsamlingen "Gennemblæst". Efterfølgende har han primært udgivet bøger for børn og unge. Martin Peterson har blandt andet modtaget Kulturministeriets Børnebogspris (1999), Frie Grundskolers Lærerforenings børnekulturpris (2000) og Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris (2001).
"Manden med sækken" er en biografisk roman baseret på Anton Hansens liv (1884-1966). Anton er uddannet smed og selvlært tyv. Han bliver hurtigt udråbt til vaneforbryder, men det er altid småforbydelser, han bliver taget for. Lige indtil han overtræder den usynlige grænse og bliver politimorder. Han emigrerer til USA, men bliver sendt hjem for endnu en gang at overtræde loven. Antons rodløse tilværelse er blevet rekonstrueret ved hjælp af blandt andet brevkorrespondancer, og de giver et ganske særligt indblik i et liv fra et miljø, som kun de færreste kender til.Den danske forfatter Martin Petersen (f. 1950) er uddannet skolelærer og fik sin litterære debut i 1987 med digtsamlingen "Gennemblæst". Efterfølgende har han primært udgivet bøger for børn og unge. Martin Peterson har blandt andet modtaget Kulturministeriets Børnebogspris (1999), Frie Grundskolers Lærerforenings børnekulturpris (2000) og Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris (2001).
I skyggezonen er en gribende roman for unge om flugten fra syd til velfærden i nord, fortalt af Charlie på 18 år.Som dreng må Charlie finde mad på lossepladsen hjemme i Sugartown. I et desperat forsøg på at give ham et liv sender hans far ham og en kammerat til den velhavende City. De to drenge rejser alene, og det bliver en rejse med skæbnesvangre konsekvenser. Efter syv år i flygtningelejr bliver Charlie udvist på sin 18 års fødselsdag. Han driver lidt rundt, men flytter til sidst ind i en besat ejendom. I begyndelsen klarer de sig, flygtningene, men der flytter flere og flere ind, tusinder kommer over havet, og pladsen er trang. Det er bare et spørgsmål om tid, før det hele eksploderer.I skyggezonen er en selvstændig fortsættelse af Exit Sugartown, og tilsammen fortæller de to bøger en saga om vor tids migranter. Om nogle unge, der rejser ud for at få et anstændigt liv.Pressen skriver:»Det er umuligt ikke at være medfølende over for Charlie, og man kan heller ikke gøre så meget andet end at trække en smule på smilebåndet, og derefter tænke 'Nej, ikke smile, det er tragisk' når man tænker på de sære venskaber der opstår i Distriktet. God læselyst!«(9/10 stjerner) – bookeater.dk»Martin Petersen er en god researcher. Han har rejst på de lokaliteter, som sætter aftryk i de to bøger. Han kender til udnyttelse, ydmygelse og prostitution.«– Steffen Larsen, Politiken, 15. november 2015»Ligesom i Exit Sugartown er forfatteren god til at beskrive sted, miljø og personer.«– Lektør, uge 47, 2015»En av årets mest läsvärda ungdomsromaner är ”I skyggezonen” «– Arne Toftegaard Pedersen, Svenska Dagbladet, 15. december 2015»Det er en utrolig velfortalt roman – til Young Adult-gruppen – som i den grad sender et vigtigt budskab og signal om den verden, som lige nu brutalt folder sig ud udenfor vore døre […] Fin læsning og brugbar i mange sammenhænge. Stor anbefaling! «– Kent Poulsen, Børn & Bøger
Kongen der sendte paven en fugl er en krønike om Danmark i brydningstiden mellem vikingetid og middelalder, men først og fremmest er det den dramatiske historie om Sven Estridsen, konge af Danmark fra 1047 til 1076.De danske kyster hærges af norskekongen, byer plyndres og brændes ned til grunden. Mens Sven Estridsen indgår strategiske alliancer med kirken i syd, sliber hans stridslystne lillebror sværd. Slagene tabes, men Sven vinder freden i Norden. Samtidig udfolder Sven sig som erobrer på anden vis, men ikke alle billiger kongens mange friller, og den ene hustru afløser den anden i kongsgårdene. Også Svens barndomsveninde, trællepigen Sigga, skal igen komme til at krydse hans vej.Med Kongen der sendte paven en fugl tegner Martin Petersen et sanseligt portræt af danernes konge som søn, mand, elsker, politiker og kriger.Martin Petersen (f. 1950), uddannet lærer. Har skrevet adskillige børne- og ungdomsbøger; udgav i 2004 den historiske roman Indtoget i Kautokeino og i 2014 romanen Stenansigter.
Vi er i Finnmark omkring 1850.Samernes traditionelle levevis trues af hegn og grænser og af den norske brændevin. En religiøs vækkelse breder sig. De genfødte oplever en total hengivelse – og et bedre liv uden alkohol. Der hvor det talte Guds ord ikke er tilstrækkeligt til at udbrede den nye lære, griber man til piskning. Blodet pibler frem under birkerisene, mens ånden spreder sig – men over for Antikrist i skikkelse af købmanden og lensmanden sydfra må stærkere våben til. Da arrestationer og sanktioner truer, beslutter de vaktes ledere at dræbe de mest forhærdede af de vantro, og begivenhederne bevæger sig mod en blodig kulmination.På konfliktens ene side står den unge samiske mand Thomas der først tvivlende, siden optændt af fanatisk tro, går til kamp mod Antikrist. På den anden side står den moderne præst Frederik der kommer til Kautokeino fuld af tolerance. Da han får pisk for øjnene af sin gravide kone, bliver hans gode vilje sat på prøve.”Oprøret var første gang i historien samerne satte sig op mod flertalsbefolkningens politik. De viste at der er en grænse for hvor længe man kan trampe på et folk før det ser sig tvunget til at gå til modstand.”
Herrens år 1361, tredje dag efter Sankt Jakobs Dag.Foran Visbys porte faldt gotlænderne i danskernes hænder.De er begravet her. Bed for dem. Vi er midt i højmiddelalderen i Norden. Mellem kongedømmerne Danmark og Sverige bølger erobringstogterne frem og tilbage med drab, rædsel, sorg og sult i kølvandet. Også på Gotland i Østersøen hører man krigstrommer i det fjerne. Jakob Olavssøn er en ung dansk stenhugger der i 1360’erne har forladt sin hjemegn i Jylland og er draget ud i verden for at bruge sit kreative talent. Han har skabt sig en karriere på Gotland og fået kone og to børn da danskerkongens skibe pludselig kommer til syne i horisonten. Borgerne i Visby trues nu af den angribende danske hær, men mere alvorlig er trus-len mod Gotlands bondebefolkning – og Jakobs kone har familie blandt bønderne. Pludselig står Jakob i et dilemma. Hvem er han egentlig? Hvor ligger hans loyalitet?Denne fortælling handler om det eksistentielle valg. Hvordan gør man det gode når man frygter for eget og andres liv? Hvil-ken beslutning har man mod til at træffe i en krisesituation – og hvordan lever man videre med den bagefter?Stenansigter er en historisk roman der er inspireret af og hand-ler om danskernes invasion af Gotland i 1361 under Valdemar Atterdag. En historie om middelalderens danske imperialisme – og de ofte fatale konsekvenser den fik for den lille mand.
Cosplay deals with a community of Danish fans of Japanese popular culture whose fandom makes them distinctly identifiable as productive fans; namely fans who appropriate characters, story worlds and design from manga, anime and video games and who produce cosplay. It is argued that the Danish cosplayers constitute a confident, vibrant community, which sees itself in the midst of actualizing manga and Japanese media worlds against the backdrop of childhood and early youth literacies and intimacies. Cosplay is the first publication in the four-volume series East Asian popular culture in a transnational perspective: A National Museum of Denmark Collection. What happens when anime, manga, video games & photo booths from Japan and South Korean pop music & comics flow into Denmark? This series explores issues pertaining to East Asian popular culture in a Danish context and asks what it can contribute to our understanding of cultural flows in an East/West perspective.
Hallyu deals with Danish fans of Korean popular culture. As consumers of Korean popular culture, not least K-pop (Korean pop music), these fans aspire to integrate into the Korean social fabric through career choice; they produce K-pop realities by performing Korean dance, conforming to Korean aesthetics or beauty ideals, thinking through Korean story-worlds and finding viable alternatives to Danish youth sociality. This constitutes an example of how East Asian popular culture is present in the formation of Danish youth culture in the 2010s. Hallyu is the second publication in the four volume series East Asian popular culture in a transnational perspective: A National Museum of Denmark Collection. What happens when Korean pop music & comics and anime, manga, video games & photo booths from Japan flow into Denmark? This series explores issues pertaining to East Asian popular culture in a Danish context and asks what it can contribute to our understanding of cultural flows in an East/West perspective.
”Der skal komme en fimbulsommer, som skal vare i tre år med hede briser af kultveilte og ultraviolette solstråler. Og så: Jorden skal sættes i brand og synke i oceanet!”Hvad hvis vi tænker så meget på her og nu, at vi sætter fremtiden på spil? Og hvad med vores efterkommere, der må nøjes med de rester af fremtid, som vi levner til dem? Hvad hvis naturen mister tålmodigheden med menneskene, og jætterne vender tilbage?Det er nogle af de spørgsmål, der stiles i bogens otte historier om klimaforandringer og miljø.
Mennesker er til alle tider rejst ud for at komme væk fra undertrykkelse og fattigdom, sult og krig. For hundrede år siden udvandrede millioner fra Europa til Amerika. Blandt dem var tusindvis af danskere som opfyldt af håb tog den barske rejse over Atlanten. Men ’over there’ blev de mødt med mistænksomhed og fordomme inden portene til drømmenes Amerika åbnede sig. Hvis de åbnede sig. Amerikas lyksalighed er en fortælling om fattigdomsflygtningen Birgitte Jensen der fra en lille by nær Aarhus rejser til Amerika med 5-årige Bertel for at slutte sig til drengens far, Carl. Denne er taget i forvejen for at bane vejen, men måske har han ikke gjort sit forarbejde grundigt nok …
Hvordan overdrager en gammel leder sin magt, så hans livsværk bevares? Og hvordan oplever en ung pige at blive tvangsgiftet ind i ambitiøse mænds kamp på liv og død i et kaotisk middelaldersamfund?Kong Niels og dronning Margrethe der har holdt Danmark fredeligt i femogtyve år, prøver at sikre fremtiden for deres efterkommere. Deres søn, Magnus, skal giftes og køres i stilling som ny konge. En polsk prinsesse, en pige på bare elleve år, bliver hentet til landet som kommende brud, alt tegner lovende, men under brylluppet i Ribe fører hertug Knud Lavard sig frem som moderne europæer og kandidat til tronen. En blodig strid virker uundgåelig, selv om kvinderne forsøger at lægge sig imellem. På Djævelens tilskyndelse foregår omkring et kendt politisk mord i Danmark i 1131.Udgivelsen er en storskrift-udgave i to bind til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.
Der er lagt op til en hyggelig bilferie, da Sune og has far kører sydpå sammen med farens italienske ven Pablo og Pablos datter, Claudia. Far og Pablo tjener penge som gademusikanter, Sune forelsker sig i en tysk pige, men lige så stille begynder han alligevel at få på fornemmelsen, at der er noget helt galt. Claudias mor er dansker, og hun ved ikke, at ferien går ud over Danmarks grænser. Og først da de er langt væk hjemmefra, forstår Sune, at Pablo har tænkt sig at bortføre Claudia til Italien. Hvad skal han gøre ved det? Og hvad vil Claudia egentlig – med til Italien eller hjem til sin mor i Danmark?Den danske forfatter Martin Petersen (f. 1950) er uddannet skolelærer og fik sin litterære debut i 1987 med digtsamlingen "Gennemblæst". Efterfølgende har han primært udgivet bøger for børn og unge. Martin Peterson har blandt andet modtaget Kulturministeriets Børnebogspris (1999), Frie Grundskolers Lærerforenings børnekulturpris (2000) og Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris (2001).
20-årige Trine er blevet en del af en revolutionær gruppe. Hun har demonstreret, kastet med brosten og gjort alt det, man nu gør, når man er med i en sådan gruppe. Men det er ikke nok for Trine. Hun vil gøre gruppen mere organiseret for hurtigere at nå målet, og så er der brug for penge. Mange penge.Gruppen kidnapper en stenrig dansk-canadisk mand, og det bliver Trines opgave at bevogte ham. Men i løbet af natten begynder den gamle mand at snakke, og det er straks sværere at være ond og brutal mod en person, man lærer at kende. I takt med at hun lytter til gidslets historie, begynder hun at tænke over sin egen – hvilken slutning skal den have?Martin Petersen (f. 1950) har 17 udgivelser bag sig. Han har tidligere skrevet historiske romaner om bl.a. Sven Estridsen, Kongen der sendte paven en fugl (2008), og om Valdemar Atterdags invasion af Gotland, Stenansigter (2014).
I De Syv Øers land ligger lejren "Haven", der styres af organisation "Verdens børn". Her bor den oprørske Dina, der ikke længere vil finde sig i, hvordan organisationen behandler de forældreløse børn. Gennem internettet kommer hun i kontakt med den 12-årige Kristoffer og de beslutter sig for at tage sagen i deres egne hænder. Sammen med sine venner syr Dina en luftballon, der skal få dem væk fra øen. Undervejs oplever de alle de kvaler, helt almindelige børn også oplever: forelskelse, frygt, afslørede planer og ydmygelser, men først og fremmest er "Flyverkatten" historien om at turde drømme og turde at leve sine drømme ud.Den danske forfatter Martin Petersen (f. 1950) er uddannet skolelærer og fik sin litterære debut i 1987 med digtsamlingen "Gennemblæst". Efterfølgende har han primært udgivet bøger for børn og unge. Martin Peterson har blandt andet modtaget Kulturministeriets Børnebogspris (1999), Frie Grundskolers Lærerforenings børnekulturpris (2000) og Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris (2001).
Vi er i højmiddelalderen i Norden. Mellem kongedømmerne Danmark og Sverige bølger erobringstogterne med drab, rædsel, sorg og sult i kølvandet. Også på Gotland i Østersøen hører man krigstrommer i det fjerne.Jakob Olavssøn er en ung dansk stenhugger der i 1360’erne har forladt sin hjemegn i Jylland og er draget ud i verden for at bruge sit kreative talent. Han har skabt sig en karriere på Gotland og fået kone og to børn da danskerkongens skibe pludselig kommer til syne i horisonten. Borgerne i Visby trues nu af den angribende danske hær, men mere alvorlig er truslen mod Gotlands bondebefolkning – og Jakobs kone har familie blandt bønderne. Pludselig står Jakob i et dilemma. Hvem er han egentlig? Hvor ligger hans loyalitet?Stenansigter er en historisk roman der er inspireret af og handler om danskernes invasion af Gotland i 1361 under Valdemar Atterdag. En historie om middelalderens danske imperialisme – og de ofte fatale konsekvenser den fik for den lille mand.Udgivelsen er en storskrift-udgave i 2 bind til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.
Hvordan overdrager en gammel leder sin magt, så hans livsværk bevares? Og hvordan oplever en ung pige at blive tvangsgiftet ind i ambitiøse mænds kamp på liv og død i et kaotisk middelaldersamfund? Kong Niels og dronning Margrethe der har holdt Danmark fredeligt i femogtyve år, prøver at sikre fremtiden for deres efterkommere. Deres søn, Magnus, skal giftes og køres i stilling som ny konge. En polsk prinsesse, en pige på bare elleve år, bliver hentet til landet som kommende brud, alt tegner lovende, men under brylluppet i Ribe fører hertug Knud Lavard sig frem som moderne europæer og kandidat til tronen. En blodig strid virker uundgåelig, selv om kvinderne forsøger at lægge sig imellem. På Djævelens tilskyndelse foregår omkring et kendt politisk mord i Danmark i 1131. Martin Petersen (f. 1950) har 17 udgivelser bag sig. Han har tidligere skrevet historiske romaner om bl.a. Sven Estridsen, Kongen der sendte paven en fugl (2008), og om Valdemar Atterdags invasion af Gotland, Stenansigter (2014).
I skyggezonen er en gribende roman for unge om flugten fra syd til velfærden i nord, fortalt af Charlie på 18 år.Som dreng må Charlie finde mad på lossepladsen hjemme i Sugartown. I et desperat forsøg på at give ham et liv sender hans far ham og en kammerat til den velhavende City. De to drenge rejser alene, og det bliver en rejse med skæbnesvangre konsekvenser. Efter syv år i flygtningelejr bliver Charlie udvist på sin 18 års fødselsdag. Han driver lidt rundt, men flytter til sidst ind i en besat ejendom. I begyndelsen klarer de sig, flygtningene, men der flytter flere og flere ind, tusinder kommer over havet, og pladsen er trang. Det er bare et spørgsmål om tid, før det hele eksploderer.I skyggezonen er en selvstændig fortsættelse af Exit Sugartown, og tilsammen fortæller de to bøger en saga om vor tids migranter. Om nogle unge, der rejser ud for at få et anstændigt liv.Pressen skriver:»Det er umuligt ikke at være medfølende over for Charlie, og man kan heller ikke gøre så meget andet end at trække en smule på smilebåndet, og derefter tænke 'Nej, ikke smile, det er tragisk' når man tænker på de sære venskaber der opstår i Distriktet. God læselyst!«(9/10 stjerner) – bookeater.dk»Martin Petersen er en god researcher. Han har rejst på de lokaliteter, som sætter aftryk i de to bøger. Han kender til udnyttelse, ydmygelse og prostitution.«– Steffen Larsen, Politiken, 15. november 2015»Ligesom i Exit Sugartown er forfatteren god til at beskrive sted, miljø og personer.«– Lektør, uge 47, 2015»En av årets mest läsvärda ungdomsromaner är ”I skyggezonen” «– Arne Toftegaard Pedersen, Svenska Dagbladet, 15. december 2015
Dawn er 17 år og bor i Sugartown, hvor hendes mor syr denimjakker, hendes far, den tidligere skomager, må ernære sig ved at støbe gasbeton. Dawn drømmer om en uddannelse, hvor hun kan lære mere engelsk. Men det er småt med penge. Det er småt med mad, småt med arbejde, og der er ingen tid til skolegang.Da Dawns lillebror begynder at spise græs og dropper skolen for at arbejde, rejser hun og hendes veninde ud, hen hvor pengene er. Det er storbyen City, der trækker, men rejsen er livsfarlig, man ender med en kæmpe gæld, lever med falsk ID, får de værste jobs og må konstant styre uden om vold, sexhandel og kriminalitet - eller styre lige ind i det ... Er det ikke en menneskeret at kunne klare sig? Overleve?Exit Sugartown er Martin Petersens første ungdomsbog siden 2006, en rå og barsk historie, der ikke slipper en lige med det samme.Pressen skrev:»17-årige Dawns associative og levende fortællestemme i Martin Petersens »Exit Sugartown« virker stærkt autentisk. Denne ungdomsroman er rå og vildt engagerende og samtidig, takket være dens fortællegreb, lige så nervepirrende spændingsopbygget som en thriller … Historien om Dawn indeholder menneskelivets mest brutale og mest livsbekræftende sider. Den er på én gang forfærdende, fascinerende og livsbekræftende.« ***** – Kari Sønsthagen, Berlingske »Læs den, fordi det gør dig klogere på verden, fordi den er en af de bøger der giver dig noget, noget du tænker over og sluger, og fordi Martin Petersen har fortjent det med den her fabelagtige bog.« ********/10 – Josephine, Boggnasker.dk »Spændende og barsk roman om at forlade sit udsigtsløse liv og sætte alt på spil for at søge sig en fremtid. Billedskabende stil og god personkarakteristik.« – Lars Larsen, Lektør»Exit Sugartown er spændende og godt fortalt som roman … Udover at romanen fungerer fint som roman, er bogen også oplagt at læse som et indblik i den globaliserede verden og migranternes levevilkår … I skolen er den oplagt, udover i dansk, også at læse i samfundsfag … ”Exit sugartown” anbefales til både fritidslæsning og til brug i skolens undervisning. Det er en godt komponeret, velskrevet, velresearchet og væsentlig roman Martin Petersen her har skrevet.« – Søren Fanø, Bogbotten.dk »Hvordan romanen slutter, skal (naturligvis) ikke røbes her. Men slutningen efterlader læseren i en tavs, dyb eftertænksomhed. Det er en bog, som man ikke slipper lige med det samme. Det er en barsk og rå historie. Sproget er meget sansemættet. Lyde og lugte/dufte står op fra siderne. De realistiske miljøbeskrivelser og de helt troværdige, velformulerede replikker får bogen til at fremstå ærlig og gennemresearchet.« – Folkeskolen. dk»En aktuel, rå og barsk ungdomsroman … Bogen kan varmt anbefales og er en øjenåbner, der giver indsigt i aktuelle samfundsmæssige og globale problemstillinger.« – Anette Grønholt Andersen, Børn & Bøger
"Når ens lillebror begynder at æde græs, hvad kan man så gøre andet end at rejse hen, hvor pengene er..." Dawn er 17 år og bor i Sugartown, hvor hendes mor syr denimjakker, hendes far, den tidligere skomager, må ernære sig ved at støbe gasbeton. Dawn drømmer om en uddannelse, hvor hun kan lære mere engelsk. Men det er småt med penge. Det er småt med mad, småt med arbejde, og der er ingen tid til skolegang. Da Dawns lillebror begynder at spise græs og dropper skolen for at arbejde, rejser hun og hendes veninde ud, hen hvor pengene er.Det er storbyen City, der trækker, men rejsen er livsfarlig, man ender med en kæmpe gæld, lever med falsk ID, får de værste jobs og må konstant styre uden om vold, sexhandel og kriminalitet - eller styre lige ind i det ... Er det ikke en menneskeret at kunne klare sig? Overleve?"Exit Sugartown" er Martin Petersens første ungdomsbog siden 2006, en rå og barsk historie, der ikke slipper en lige med det samme.Pressen skrev:»Læs den, fordi det gør dig klogere på verden, fordi den er en af de bøger der giver dig noget, noget du tænker over og sluger, og fordi Martin Petersen har fortjent det med den her fabelagtige bog.«********/10 – Josephine, Boggnasker.dk
De er unge. De elsker hinanden. De vil have et liv og tager ud i verden for at tjene til det.“Slangehovederne” har taget sig godt betalt for at smugle Shan og Yong fra Kina til Europa og give dem falske papirer. De to unge skylder en formue væk og prøver at skaffe pengene ved at samle hjertemuslinger.Men det tidevand der bringer de små dyr ind, er dødsensfarligt, og en nat kommer højvandet tidligere end de har regnet med ...”Lille fisk” bygger på en tragisk hændelse i 2004 hvor 23 kinesiske muslingesamlere druknede i havet ud for Englands kyst. Romanen fortæller om nogle få skæbner blandt de millioner af mennesker der tager til Europa for at skabe sig et bedre liv, ofte i et miljø i hvor vold, prostitution og anden udnyttelse er en del af hverdagen. Det er en historie om kærlighed, penge, hævn og viljen til at gøre en forskel. For sig selv eller andre.Martin Petersen (født 1950) er uddannet lærer og debuterede i 1987 som forfatter. Han har skrevet for både børn, unge og voksne, og en del af hans bøger har afsæt i virkelige begivenheder. Det gælder blandt andet den historiske ungdomsroman ”Med ilden i ryggen”, som han fik Kulturministeriets børnebogspris for i 1999.
Adams fest er en roman om en ung mand der kommer til bevidsthed efter en krig. Han husker intet og må bygge et liv op helt forfra. En skabelse i en by af ruiner. Og en dag kommer en pige til hans skjul. Fra 15 år. Originaludgaven (forlaget Høst og Søn, år 2000) prisbelønnet i Danmark år 2000.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.