Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bogen til årets tema - Matematik i håndværket, håndværket matematikken - giver inspiration til at eleverne får nogle gode læringsoplevelser indenfor emnet.Der kan gives talrige eksempler på, at matematikken har været en nødvendighed for, at et givent håndværk kan praktiseres og udvikles. Fælles for disse håndværk er, at matematik i varieret grad indgår lige fra enkle målinger og udregninger til avancerede matematiske metoder. Enhver håndværker har brug for at kunne matematik, uanset om det er mureren eller tømreren, der fx skal beregne materialeforbrug.I bogen er der aktiviteter og opgaver for alle trin. Fælles Mål er grundlaget for de enkelte temaer, og kredsene i Danmarks Matematiklærerforening, som har udarbejdet de enkelte temaer, har gjort sit bedste for at koble temaernes matematik med kompetencerne og de faglige områder i Fælles Mål.Det store materiale i bogen giver forslag til spændende undervisning og aktiviteter i ugen op til Matematikkens Dag, men kan også bruges i undervisningen generelt. Der er fyldige lærervejledninger med masser af ideer til planlægning af arbejdet og til differentiering af undervisningen.Eksemplarfremstilling elektronisk eller papirkopier/prints til undervisningsbrug er kun tilladt med en aftale med Copydan Tekst & Node indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.Ved køb af bogen tilsendes på e-mail link til download af materialet.
Årets tema er Programmering og koder Vi har valgt, at Fælles Mål er grundlaget for de enkelte temaer, og vi gør vores bedste for at koble temaernes matematik med læringsmål.I ”Programmering og koder” giver Danmarks Matematiklærerforenings kredse ideer og eksempler på arbejdet med temaet i skolen. Men hvad er det?IT er ikke blot et anliggende for programmører, men noget der vedrører os alle. Vi skal alle besidde evnen til at kunne vælge teknologien til og fra og til at deltage i dens skabelse.Det går ikke uden matematik.Denne viden og indsigt er afgørende for den opnåelse af viden om og erkendelse af, hvad kodning og programmering er og udvikler sig til. Det har vi prøvet at tage højde for i bogen. Den opgave fordrer blandt andet også en god portion matematisk viden. En viden, vi skal understøtte muligheden for, er tilstede, og som er vores afsæt i denne bog.I ”Programmering og koder” tager vi derfor udgangspunkt i vores nuværende viden om, hvordan vi arbejder med kodning og programmering i skolen, men vi inddrager desuden ny viden fra omverdenen for at få tingene til at gå op i en højere enhed i forhold til temaerne.Vi tror, at lærere og elever vil finde masser af relevant stof til arbejdet med matematikken på skolen set i dette perspektiv. Der findes opgaver til alle klassetrin.Eksemplarfremstilling elektronisk eller papirkopier/prints til undervisningsbrug er kun tilladt med en aftale med Copydan Tekst & Node indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.Ved køb af bogen tilsendes på e-mail link til download af materialet.
Årets tema Matematik og Kunst indeholder elevoplæg og lærervejledninger til alle skolens trin.Oplæggene er i overensstemmelse med Fælles MålMeningen med bogen er at give eleverne nogle gode læringsoplevelser med matematik og kunst.Materialet er opbygge af en række emner om kunst, der gennem matematiske undersøgelser giver eleverne mulighed for fordybelse. Emner fra bogen bruges på Matematikkens Dag 2024 på skolerne over hele landet.Skoleklasser kan deltage i den landsdækkende konkurrence, som Danmarks Matematiklærerforening afholder den 14. november 2024.Der er rigeligt stof i bogen til mange indholdsrige matematiktimer udover Matematikkens DagForfattere: Materialet til Matematikkens Dag er forfattet af medlemmer af Danmarks Matematiklærerforening.
Bogen til årets tema - Danmaark rundt - giver inspiration til at eleverne får nogle gode læringsoplevelser indenfor emnet. I bogen er der aktiviteter og opgaver for alle trin. Fælles Mål er grundlaget for de enkelte temaer, og kredsene i Danmarks Matematiklærerforening, som har udarbejdet de enkelte temaer, har gjort sit bedste for at koble temaernes matematik med kompetencerne og de faglige områder i Fælles Mål. Det store materiale i bogen giver forslag til spændende undervisning og aktiviteter i ugen op til Matematikkens Dag, men kan også bruges i undervisningen generelt. Der er fyldige lærervejledninger med masser af ideer til planlægning af arbejdet og til differentiering af undervisningen. Eksemplarfremstilling elektronisk eller papirkopier/prints til undervisningsbrug er kun tilladt med en aftale med Copydan Tekst & Node indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen. Ved køb af bogen tilsendes på e-mail link til download af materialet.
Begrebet forandringer kan forstås på mange måder og kan også beskrives med matematik. At det forholder sig sådan, er Coronaepedemien et godt eksempel på. Men der præsenteres også andre typer af forandringer i bogen:- Vores velstand forandres- Teknologien forandrer sig- Priser, løn og arbejdsforhold forandrer sig- Kostvaner forandres- Brændstof til biler forandres- Figurer og mønstre forandrer sig- Undervisningen i matematik forandresBogens indhold lægger enten op til at arbejde med temaet som en ren matematikaktivitet som fx:- Geometri- Solens forandringer- Kodning- Tal og algebraeller ved at bruge matematik til at beskrive og formulere udfordringer og forandringer fra vores hverdag:- Løn og priser i 100 år Her kan også indgå procent og grafisk afbildning.- Coronaepedemien Her kan indgå matematiske modeller, formler, eksponentiel vækst og grafisk afbildning.- Fra focile brændstoffer til el Her kan indgå procent, grafisk afbildning og vækstfunktioner.- Fødevareforandringer Her kan indgå mål og vægt, diagrammer, brug af enheder og økonomi.Eksemplarfremstilling elektronisk eller papirkopier/prints til undervisningsbrug er kun tilladt med en aftale med Copydan Tekst & Node indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.
I forbindelse med Matematikkens Dag 2020, udgives bogen Matematik og Sport.Bogen udgives med støtte fra Danmarks Idrætsforbund. I bogen er der en oversigt over alle DIF's specialforbund, som tilbyder at medvirke i undervisningen.Matematik og Sport indeholder mange idéer og eksempler på arbejdet med temaet sport i skolen. Der lægges op til en integration af sport i matematikundervisningen gennem idrætsaktiviteter, hvor eleverne får rig mulighed for at bruge deres matematiske kompetencer.I nogle af kapitlerne indgår bevægelse sammen med det matematiske indhold:Kaste-skydekonkurrenceSkud på målParasportBevægelse vedrører alle elever og lærere i skolen. Det er skrevet ind i Folkeskoleloven, at eleverne skal bevæge sig 45 minutter hver dag.Andre kapitler er af mere undersøgende karakter:Undersøgelse af rekorderDesign af logoerUndersøgelse af gear, hastighed og dækstørrelse på en cykelKapsejladsMatematikspilFodboldbanerLærere og elever vil finde masser af relevant stof, til arbejdet med matematikken på skolen set i dette perspektiv.Der findes opgaver til alle klassetrin.Eksemplarfremstilling elektronisk eller papirkopier/prints til undervisningsbrug er kun tilladt med en aftale med Copydan Tekst & Node indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.Ved køb af bogen tilsendes på e-mail link til download af materialet.
At arbejde med de 17 verdensmål er et arbejde, som FN’s medlemslande har forpligtet sig til. FN(Forenede Nationer) blev stiftet umiddelbart efter 2. verdenskrig.FN skal arbejde for en mere fredelig verden at leve i. Flere politikere siger, at denne vision ikke kan opfyldes, med mindre medlemslandene får udarbejdet strategier til at løse de store udfordringer, verden står overfor. Arbejdet med de 17 verdensmål er en måde at sætte struktur på det. Matematik og de 17 verdensmål I FN er man blevet enige om, at hvis flere lande udarbejder love,som gør det muligt at nå alle 17verdensmål, så kan verden blive et bedre sted.For at få indført den slags love vil man starte med, at flere lande(helst alle) skal tælle og beregne, hvordan det er lige nu. Landene skal altså bruge matematik for at vise, hvordan det er hos dem – og hvordan det efterhånden(forhåbentlig) går bedre og bedre! Størstedelen af indikatorerne for FN’s mål mod en bæredygtig og fredeligere verden er beskrevet matematisk – de er udtrykt ved tal, fx: Der skal være et bestemt antal lande som … , eller Andelen af …. skal være …I materialet i denne bog og på den tilhørende hjemmeside er der flere muligheder for at bruge god matematik til at tælle, beregne og illustrere, hvordan noget er eller kunne blive hos jer, i Danmark eller ude i verden. Der er masseraf matematiske redskaber, eleverne kan lære at anvende.Der er masser af muligheder for atlære om den verden, vi lever i.Måske kan eleverne selv finde pånoget, der kan hjælpe til at nå lidt længere ad vejen til en fredeligere og mere bæredygtig verden. Gerne med matematikken som hjælpeværktøj. Eksemplarfremstilling elektronisk eller papirkopier/prints til undervisningsbrug er kun tilladt med en aftale med Copydan Tekst & Node indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.
Temaet UNIVERSET indeholder elevoplæg og lærervejledninger til alle skolens trin. Oplæggene er i overenstemmelse med Fælles Mål.Årets tema UNIVERSET indeholder inspiration til at give eleverne noglelæringsoplevelser om blandt andet planeterne i solsystemet, raketbygning og affyring, om himmelrummet og måneformørkelse - i samspil medmatematik.Materialet er opbygget af en række emner, der gennem spændende opgaver giver eleverne mulighed for fordybelse.Emner fra bogen bruges som events på Matematikkens Dag 2016 på skoler over hele landet.Vi tror, at lærere og elever vil finde relevant stof til arbejdet med matematikken på skolen set i dette perspektiv.I vil sikkert finde finurlige nye oplysninger, som I enten ikke har hørt om eller har glemt.Blandt bogens temaer kan man finde opgaver til alle klassetrin. Tiltemaerne foreligger lærerkommentarer, som giver dels vejledning, delsideer til videre arbejde med det enkelte tema og som samtidig giversammenhæng mellem teamet og Fælles Mål.Ved købaf bogen tilsendes på e-mail link til download af materialet.
I arkitektur og Design giver vi ideer og eksempler på arbejdet med Arkitektur og Design i dagens skole.Indenfor arkitektur, stilles arkitekten overfor meget forskelligartede udfordringer, som spænder lige fra større, meget komplekse opgavetyper som opførelse af et stadion eller et hospital, til enklere opgaver som fx enfamiliehuse. Ud over dette kan arkitektur til tider betragtes som ren kunst eller ligefrem kulturelle og politiske symboler.Men det går ikke uden viden om matematik. I Arkitektur og Design tages udgangspunkt i fx kendte bygningsværker, hvor vi ser på, hvordan arkitekt og bygherrer får tingene til at gå op i en højere enhed blandt andet i samspillet mellem Æstetik og Matematik.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.