Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Sygepleje til ældre er en lærebog i geriatrisk sygepleje, som beskriver hyppigt forekommende fænomener i sygeplejen til ældre. Bogen er skrevet i et konstruktivt samarbejde mellem især læger og sygeplejersker, og den bygger på en god kombination af ekspertviden, stor klinisk erfaring og forskningsmæssig indblik. Målet er, at læseren får større viden om de mest almindelige kognitive, psykologiske og fysiologiske ændringer, der har betydning for ældres sundhedstilstand og reaktioner på sygdom.Bogen henvender sig især til sygeplejestuderende, og den kan benyttes i den teoretiske undervisning relateret til ældre og i klinisk undervisning i både primær- og sekundær sektor. Bogen er også relevant for sygeplejersker ansat i det geriatriske speciale, det samme gælder på akutte modtageafsnit, på medicinske afdelinger og i hjemmeplejen. Den er også oplagt på diplomniveau og til kortere kursusforløb og efter- og videreuddannelse inden for sygepleje til ældre generelt.Sygeplejersker skal være gode til at identificere aktuelle og latente, potentielle behov hos ældre, og dette kræver indsigt i de særlige forhold, der knytter sig til høj alder og skrøbelighed. Sygepleje til ældre har derfor fokus på observationer, sygeplejerskens opgaver og ansvarsområder samt værktøjer, som kan anvendes til at håndtere typiske kliniske udfordringer på en hensigtsmæssig måde.Cases er et bærende element i bogen, og her gives eksemplariske kliniske eksempler på de enkelte hovedemner.
Klinisk ernæring fokuserer på ernæring til syge mennesker. Det er velkendt, at mange sygdomme påvirker patienternes evne til at spise og drikke, hvilket kan få alvorlige konsekvenser for sygdommens forløb og for den enkelte.Forskning har bragt ny viden om ernæringsterapi, hvordan og hvornår intervention er hensigtsmæssig og nødvendig.Klinisk ernæring henvender sig til læger, medicinstuderende, kliniske diætister og sygeplejersker. Bogen er inddelt i overskuelige kapitler og udformet, så den både kan anvendes som lærebog og som håndbog i det daglige kliniske arbejde.4. udgave er revideret og ajourført, og der er tilføjet et nyt kapitel om specielle ernæringsmæssige problemer hos gamle mennesker.
Dette er 2. udgave af Ernæring – Hånden på hjertet, som er en lærebog i ernæring målrettet til sygeplejestuderende. Bogen har i 2. udgave gennemgået en generel opdatering og er blevet skærpet både sprogligt og fagligt. Især brugen af fagsprog og definitioner er blevet mere konsekvent, og bogens strukturelle opbygning er desuden ændret markant – dels ved sammenlægninger af kapitler, dels ved ændring af rækkefølgen af kapitlerne og dels ved tilføjelse af nye kapitler. Den nye kapitelstruktur i 2. udgave er motiveret af dagligdagen på mange uddannelsessteder, hvor man typisk starter med basal viden om ernæring, hvorefter det er naturligt at bygge på med viden om mere praksisorienteret og klinisk ernæring. De sidste kapitler i bogen har fokus på ernæring i forhold til livsstil og sygdomme.Alle kapitler er rigt illustrerede, og layoutet er indbydende og pædagogisk opbygget, så teksten undervejs suppleres med tre typer af bokse, der uddyber faglige detaljer, kobler stoffet til den kliniske praksis og opsummerer væsentlige hovedpointer og definitioner.Ernæring – Hånden på hjertet er en lærebog til sygeplejestuderende, og den dækker de nødvendige basiskundskaber indenfor ernæring i hele uddannelsen. Men andre studerende til fx fysioterapeut, ergoterapeut, jordemoder samt studerende på ernæring og sundhed vil også have stor gavn af den.Hånden på hjertetDenne bog er en del af Hånden på hjertet, som er en lærebogsserie om Anatomi og fysiologi, Sygdomslære, Farmakologi, Mikrobiologi og Ernæring. På sigt udvides med Biokemi og genetik. Alle bøger i serien udgives både som fysiske bøger og som i-bøger, der kan tilgås fra tablet, smartphone eller pc. Her kan læseren tage egne noter, søge på nøgleord osv.
Det er over 10 år siden, Henriette lagde sit græske kærlighedseventyr bag sig, forlod Stavros og rejste hjem til Danmark med Adam i babyliften. Nu er hun gift med Henrik, og han er som en far for Adam. Men på en og samme dag bliver Henriettes trygge familieliv rystet i sin grundvold: Hun får et brev fra en advokat i Grækenland, og Henrik har noget alvorligt at fortælle hende.For Adams skyld blev oprindeligt bragt som føljeton i Ugebladet Hjemmet.
Ernæring i klinisk praksis er en praksisnær og fagligt velfunderet bog, som rummer alt fra basal ernæringslære, over sociale og kulturelle aspekter, til sygdomsrelateret underernæring. Målet er at give læseren et solidt fundament i forhold til at agere relevant i klinisk praksis, hvor ernæringsmæssige problemstillinger optræder.• Bogens første del præsenterer det teoretiske fundament i relation til human ernæring. Her introduceres læseren til basal viden om mikro- og makronæringsstoffer og ernæringsfysiologi. Næringsstofferne sættes derefter i perspektiv i forhold til de ernæringsmæssige behov i livets forskellige faser. Måltidernes sociale, kulturelle, og religiøse aspekter udfoldes også i bogens første del.• I bogens anden del introduceres læseren til de ernæringsfysiologiske fænomener, der knytter sig til klinisk ernæring, såsom stressmetabolisme, refeeding syndrom og ernæringsbegrænsende faktorer. Bogens fokus er at give læseren indsigt og handlekompetence i forhold til ernæringsbehandling således, at læseren har det nødvendige fundament til at kunne udføre et solidt ernæringshåndværk. • Bogens tredje del giver læseren viden om klinisk ernæring i en række forskellige sygdomsspecifikke kontekster. Det går igen, at teori, forståelse og praksis kobles således, at læseren understøttes i at anvende, planlægge og reflektere over god ernæringspraksis i daglig klinik. Et vellykket patientforløb forudsætter en passende ernæringsindsats, og derfor er Ernæring i klinisk praksis en vigtig del af lærebogsserien Menneskekroppen. Alle forfattere er specialister på hver deres område, og ambitionen er at inspirere læseren til at handle ernæringsfagligt kompetent. Derfor er teorien konsekvent relateret til praksis via cases og eksempler, og sproget er skrevet i øjenhøjde med den studerende.Bogen er beriget med digitalt ekstramateriale, der kan tilgås på bogens hjemmeside.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.