Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Mia Lerche Schomacker

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Social- og sundhedsassistent
    af Anja Semke, Henrik Wiben, Anna C. Engers, mfl.
    700,95 kr.

    En grundbog til faget ”Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering”. Bogen beskriver forskellige faglige begreber som fx funktionsevne, mestring, livskvalitet, borger- og patientinvolvering, sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering.Bogen er skrevet til dig, som skal være social- og sundhedsassistent.Bogen giver dig forudsætninger for at kunne arbejde tværprofessionelt med sundhedsfremmende, forebyggende og rehabiliterende opgaver hos borgere og patienter i såvel primær som sekundær sektor. Bogens teoretiske grundlag er teorien om menneskelig aktivitet samt begreberne aktivitet og deltagelse, som er hentet fra WHO’s internationale klassifikation, ICF. Bogens teori relaterer sig til praksis bl.a. ved at inddrage cases og eksempler. Desuden er der i bogen beskrevet forskellige redskaber og modeller, der kan anvendes i praksis.Bogen indeholder også en eNøgle, som giver adgang til en digital udgave af bogen (iBog). I iBogen er der supplerende materiale i form af fx lydfiler, film, opgaver og mulighed for at tage noter.

  • af Anja Semke, Henrik Wiben, Mia Lerche Schomacker & mfl.
    337,95 - 347,95 kr.

    En grundbog til faget Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering. Bogen er skrevet til dig, der skal være social- og sundhedshjælper og den giver dig forudsætninger for at kunne arbejde sundhedsfremmende, forebyggende og rehabiliterende.Bogen giver dig en større forståelse for nogle af de begreber, du lærte på grundforløb 2, som fx sundhed, livskvalitet, aktiviteter, kost, netværk og relationer.Du bliver også klogere på vigtige begreber som fx Funktionsevne Handlekompetence Selvbestemmelse Træningsplaner Motivation Inddragelse af pårørende Forflytning VelfærdsteknologiDenne bog er en trykt bog, men bogen findes også som iBog.

  • - i et diætetisk perspektiv
    af Mia Lerche Schomacker
    241,95 kr.

    Irritabel tarmsyndrom (IBS) forekommer hos 15-20 % af den vestlige befolkning. Lidelsen kan i høj grad opleves invaliderende på grund af de generende og smertefulde symptomer, samt de konsekvenser symptomerne kan medføre for selvværd, socialt samvær, intimitet, livskvalitet og arbejdsevne.Behandling af irritabel tarmsyndrom er den første lærebog, der systematisk gennemgår den nuværende evidens for behandling af IBS. Bogen bidrager dermed med et samlet overblik og ny viden indenfor et vigtigt emne, der er stærkt overset i den nuværende litteratur.Bogen består af fire dele: Del I indeholder en grundlæggende beskrivelse af, hvad IBS er og indebærer. Patofysiologien ved IBS er beskrevet, idet denne er kompleks og indvolverer flere forskellige teorier. Symptomerne på IBS er beskrevet, da disse er centrale for diagnosticeringen samt for valg af behandlingsstrategi. Del II indeholder en gennemgang af nuværende evidens for behandling af IBS. Hovedfokus i denne bog ligger på den diætetiske behandling, hvorfor det også er evidensen for og anvendelsen af diætetisk behandling, der fylder mest. Principperne bag low FODMAP diet til IBS beskrives, og der gives en udførlig guide til, hvordan der kan vejledes i diæten. Del III indeholder inspiration til den pædagogiske tilgang til vejledningen af IBS-patienter. Emner som ligeværdig kommunikation og patientinddragelse, er centrale temaer i denne del, der lægger op til refleksion over egen praksis i tilgangen til IBS-patienter. Del IV indeholder en guide til konkret vejledningsmateriale, der er tilgængeligt i I-bogen.Behandling af irritabel tarmsyndrom henvender sig til alle med interesse for behandling af IBS, og kan således være nyttig for praktiserende læger, speciallæger, sygeplejersker eller andre behandlere, der har kontakt med IBS-patienter.Hovedmålgruppen for bogen er personer, der arbejder med diætetisk behandling af IBS, herunder kliniske diætister og andre fagpersoner med ernæringsfaglig baggrund.

  • - 2. udgave
    af Anja Semke, Henrik Wiben, Bente Søndergaard, mfl.
    667,95 kr.

    En grundbog til faget Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering. Bogen er skrevet til dig, der skal være social- og sundhedsassistent.Bogen giver dig forudsætninger for at arbejde med mange forskellige indsatser i relation til sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering, så du kan understøtte sammenhæng i borgerens eller patientens hverdagsliv.Bogen indeholder emner som:     Funktionsevne, aktivitet og deltagelse Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering Livskvalitet og mestring Ergonomi Hjælpemidler og velfærdsteknologi.Denne bog er en trykt bog, men bogen findes også som iBog.

  • af Anja Semke, Henrik Wiben, Mia Lerche Schomacker & mfl.
    397,95 kr.

    En grundbog til faget ”Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering”, Bogen har fokus på, hvordan social- og sundhedshjælperen kan samarbejde med borgere med forskellige typer af funktionsnedsættelser om at bevare sundheden, forebygge sygdomme og blive rehabiliteret.Bogen gennemgår en række grundlæggende begreber som fx sundhed, sundhedsfremme, mestring, forebyggelse, aktiviteter, netværk, rehabilitering, ernæring, forflytninger og velfærdsteknologi. Med baggrund i disse begreber beskrives de opgaver, som social- og sundhedshjælperen kan udføre i det praktiske felt.Bogen er skrevet til elever på uddannelsen til social- og sundhedshjælper. Bogen er skrevet i et let tilgængeligt sprog og indeholder mange understøttende eksempler, illustrationer og refleksionsspørgsmål.

  • - 1. udgave
    af Anja Semke, Henrik Wiben, Anna C. Engers, mfl.
    587,95 kr.

    En grundbog til faget ”Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering”. Bogen behandler forskellige faglige begreber som fx funktionsevne, mestring, livskvalitet, borger- og patientinvolvering, sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering.Bogen er skrevet til dig, som skal være social- og sundhedsassistent.Bogen giver dig forudsætninger for at kunne arbejde tværprofessionelt med sundhedsfremmende, forebyggende og rehabiliterende opgaver hos borgere og patienter i såvel primær som sekundær sektor. Bogens teoretiske grundlag er teorien om menneskelig aktivitet samt begreberne aktivitet og deltagelse, som er hentet fra WHO’s internationale klassifikation, ICF. Bogens teori relaterer sig til praksis bl.a. ved at inddrage cases og eksempler. Desuden er der i bogen beskrevet forskellige redskaber og modeller, der kan anvendes i praksis.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.