Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Han har deltaget i to rockerkrige med sprængstoffer, maskinpistoler og panserværnsraketter. Først som medlem af den berygtede rockergruppe Hells Angels. Senere som politiets hemmelige agent. Og han har lagt navn til sagen, der blev en af de seneste års mest opsigtsvækkende skandaler i Danmark:Men hvem er Dan Lynge?I en ærlig, direkte og usentimental selvbiografi fortæller den tidligere rocker og politimeddeler om sin opvækst som fodboldspillende enebarn på den københavnske vestegn. Om fascinationen af motorcykler, der førte ham ind i 1970’ernes spirende rockermiljø. Om mødet med vilde engle, hurtige damer og korrupte politibetjente. Om våbensmugling, attentater og drabsforsøg.
Hvordan er det at være præsident i en af verdens største rockerklubber? Hvordan tjener man penge til luksusbiler, luksusliv, Harley'er og kilovis af narko? Og hvor stærkt er bikernes broderskab, når det virkelig gælder? For første gang nogen sinde taler en dansk rocker-præsident ud og giver et unikt indblik i livet i en hermetisk lukket verden, hvor tavshed er guld og tale i yderste konsekvens afregnes med døden. Hvor sorte penge, narko, våben og hurtige biler er hverdag, og hvor unge mænd bliver rekrutteret som prøvemedlemmer i rockernes til tider skrupelløse verden. Manden hedder Mick, er 50 år og var indtil for nylig højt placeret i det nordiske rockerhierarki. Som tidligere Outlaws- og Bandidos-præsident har han nu valgt at bryde reglen om ikke at tale om sin kriminalitet i offentligheden. I denne bog fortæller Mick om årtier med vold, afpresning, narkokriminalitet, våbenhandel, misbrug, ugelange byture med endeløse baner coke, vild sex og meget andet. Men han fortæller også om bagsiden af vesten med de dyrt købte rygmærker. Om den regning for livet som toprocker, der i værste fald vil koste ham livet.
True crime-fortælling om mordbranden på Bornholm i 1995. Et trekantsdrama, der endte som tredobbelt drab og rystede den danske lægestand og resten af Danmark.Rønne, 28. august 1995: I et rækkehus sidder en kvinde i en stol, bedøvet af morfin. På børneværelserne ligger hendes to små drenge i deres senge. Manden er på arbejde i København. Og i stuen står elskerinden, børnelægen Elisabeth, som han netop har forladt. Hun er fløjet til Bornholm for at fjerne det, der er kommet på tværs af hendes kærlighed. Forsmået, formørket, kold. Morgensolen er på vej op over Østersøen. Om lidt er der ild.Dødslægen er en dokumentarisk beretning om en af Danmarkshistoriens mest uhyggelige kriminalsager. Et tredobbelt drab, begået med en chokerende koldblodighed, der siden udløste den første livstidsdom til en kvinde siden Anden Verdenskrig. Bogen giver et minutiøst indblik i forbrydelsen og profilen af en morder, der fastholdt sin uskyld fra dag ét. Baseret på retsdokumenter og samtaler med førstehåndskilder undersøger forfatter Robert Zola Christensen branden, jalousimotivet, politiarbejdet og retssagen, og mens han trænger ind i materialet, dukker nye forbløffende detaljer op. Bogen er blevet til i et samarbejde med Miki Mistrati, der som den eneste journalist har ført samtaler med den dømte kvinde efter domfældelsen.
Den 1. og 3. marts 1998 sendte TV2 to dokumentarprogrammer om Politiets Efterretningstjeneste. Programmerne afslørede, at PET havde infiltreret lovlige politiske organisationer og aflyttet offentlige debatmøder. For første gang i danmarkshistorien fortalte tidligere agenter og meddelere om deres arbejde for PET.I denne bog beskriver de to journalister bag TV2-programmerne hele sagen om PET.Gennem en række "dagbogsnotater" giver forfatterne læserne en enestående mulighed for at få indblik i alle de frustrationer, al den usikkerhed, tvivl og glæde, tilrettelæggerne af tv-dokumentarprogrammer oplever undervejs i produktionen. Læseren er med, når journalisterne planlægger skjulte optagelser med PET-folk, og når de er ude at banke på hos tidligere agenter.Søren Steen Jespersen og Miki Mistrati blev nomineret til både Cavlingprisen og en TV-Oscar for de to programmer.Søren Steen Jespersen (f. 1962) er en dansk instruktør, forfatter, producer og grundlægger af LARM FILM. Miki Mistrati (f. 1968) er en dansk journalist og forfatter, som har været nyhedschef og ledende redaktør for Ekstra Bladet.
Hvordan kunne et terrorangreb ske i Danmark, uden PET stoppede det, og hvem står i virkeligheden bag? En lyseblå Fjällräven eksploderer ved Storkespringvandet midt i det travle København. Ved et mirakel omkommer kun to mennesker, men inden dagen er omme bliver man klar over, at der er tale om et terrorangreb. Da de to døde identificeres, er den ene en engelsk turist med muslimsk baggrund. Den anden er en ung dansk journalist. Men hvordan kunne terrorplaner mod Danmark gå under PETs radar? En hæsblæsende jagt anført af efterretningstjenesten indledes i det danske islamistiske miljø. Inden længe bringer jagten politiet videre til Yemen og England, mens en intens intern strid i PET lægger store hindringer i vejen for at finde frem til gerningsmanden. Lyset sletter nattens ord er en psykologisk thriller om en ung dansk journalist og en erfaren PET-agent, der begge kommer i klemme mellem kræfter, de ikke kan overskue. Om forfatteren: Miki Mistrati er ledende redaktør på Ekstra Bladet. Han er forfatter til romanerne Solo (2009), Spin (2011) og Magt (2012), og medforfatter på Magtens Bog, Den Hemmelige Tjeneste, Dan Lynge – Mit dobbeltliv og Bad Standing. Han har modtaget Cavlingprisen, Nils Ufers Mindelegat for Unge Besværlige Journalister, Victorprisen og senest i 2014 den prestigefyldte internationale pris The World Television Award.
Hans liv har på alle måder været usædvanligt. Han har deltaget i to rockerkrige med sprængstoffer, maskinpistoler og panserværnsraketter. Først som medlem af den berygtede rockergruppe Hells Angels. Senere som politiets hemmelige agent. Og han har lagt navn til sagen, der blev en af de seneste års mest opsigtsvækkende skandaler i Danmark.Men hvem er Dan Lynge? I en ærlig, direkte og usentimental selvbiografi fortæller den tidligere rocker og politimeddeler om sin opvækst som fodboldspillende enebarn på den københavnske vestegn. Om fascinationen af motorcykler, der førte ham ind i 1970’ernes spirende rockermiljø. Om mødet med vilde engle, hurtige damer og korrupte politibetjente. Om våbensmugling, attentater og drabsforsøg.Dan Lynge-kommission afleverede i september 2006 sin officielle beretning efter tre års undersøgelse af sagen. Deres rapport afslører store fejl i systemet, men frikender alle involverede for ansvar. Kommissionens arbejde er sjusket, enøjet og skandaløst dårligt, konkluderer de fire journalister, der i 2004 modtog Cavlingprisen for deres afsløring af sagen, i denne opdaterede og endelige version af Dan Lynges biografi.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.