Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Mikkel Sørensen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Humanistiske perspektiver på klimaforandringer
    af Mikkel Fugl Eskjær & Mikkel Sørensen
    167,95 kr.

    Antologien Klima og Mennesker adresserer et af de absolut mest aktuelle emner i vor tid: Klimaet, klimaforandringerne og klimadebatten. Hvor forskningen omkring klimaet som udgangspunkt har taget afsæt i naturvidenskabelige metoder og målinger, betragter denne bog emnet ud fra en humanistisk optik – fra menneskets synspunkt.Den ser bl.a. på, hvilke mytologier, forestillinger og fortællinger mennesket gør brug af, når vi skal tale om og forstå klimaforandringerne og ikke mindst de konsekvenser, de har for den menneskelige tilværelse. Hvordan er isbjørnen f.eks. kommet til at spille mytisk-ikonisk rolle i klimadebatten, hvor den af kunstnere, politikere og miljøbevægelser bringes i spil som et symbol på den arktiske naturs potentielle forsvinden i en verden med klimaforandringer?Antologien består af tre dele: Første del omhandler vores kulturelle og historiske forudsætninger for at forstå og respondere på klimaforandringer. I andel del behandles de kulturelle repræsentationer og fortolkninger af klimaet, der findes i bl.a. litteraturen, kunsten og massemedierne. Sidste del handler om klima og praksis – her undersøges det, hvordan forskellige initiativer, som har til hensigt at reducere vores CO₂-aftryk, opfattes af de mennesker, der er involverede.Antologiens ni artikler er skrevet af forskere fra et bredt spektrum af det humanistiske felt. Samlet giver artiklerne et bud på en humanistisk klimaforskning, der kan skabe nye rammer for vores måde at forstå og reflektere over de klimatiske forandringer.Mikkel Sørensen er cand. mag i arkæologi og ph.d. i arktisk arkæologi, lektor ved Saxo-instituttet på Københavns Universitet. Fra 2005-2009 ansat på Nationalmuseets center for Grønlandsforskning, hvor han har deltaget i det tværvidenskabelige GeoArk-forskningsprojekt.Mikkel Fugl Eskjær er cand.mag. og ph.d. i Film- pg medievidenskab, lektor ved Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet. Han er bl.a. forfatter til bogen 'Film som kommunikationsmedie'.

  • af Kristoffer Buck Pedersen, Jens Ulriksen, Jesper Langkilde & mfl.
    157,95 - 227,95 kr.

    Gefjon – Arkæologiske studier og rapporter er et tidsskrift for arkæologiske emner. Vi publicerer bidrag fra hele Danmark og behandler alt fra de ældste perioder til i dag. Bidragene kan være egentlige videnskabelige studier af arkæologiske problemstillinger såvel som rapporter, som i en mere foreløbig form omhandler for eksempel enkeltstående lokaliteter, individuelle genstande, genstandsgrupper og projekter under udvikling. Både studier og rapporter bliver fagfællebedømt efter gældende praksis. Derudover modtager vi også gerne kommentarer og replikker uden for det fagfællebedømte felt.Artiklerne i dette ottende nummer handler om:• Nye undersøgelser af Bromme locus classicus• Bronzestøbning ved Kong Svends Høj• Skoven, der blev ryddet. Bebyggelsesudvikling på Sundeved i perioden yngre germansk jernalder til højmiddelalder• Arkæologi med folket. Borgerinddragelse på arkæologiske udgravninger i Danmark• Sammensmeltet og splittet – to nye gravfund med romersk import fra Sydøstsjælland• Harrested Skovvej − elitært halbyggeri i 500-tallets Sydsjælland• Lune Mølle: En 1200-tals vandmølle i Lejre Ådal

  • af Mikkel Sørensen
    46,95 kr.

    "De fattige nybyggere, derude omkring på prærien førte en eksistenskamp, så stærk og sej og bevæget som den kun føres på prærien, gav hver sin skærv, ikke af deres overflod, men de delte deres fattigdom og byggede den lille uanselige kirke. Præsten, de kaldede, var vel ingen stiv teolog, men han ejede den sjældne gave at kunne forkynde ordet på en gribende, letfattelig måde, så det blev modtageligt for tilhørerne. Og den lille trækirke blev midtpunktet for en kraftig åndelig rørelse."I 1800-tallet udvandrede danskere i hobetal til Amerika for der at skabe sig et bedre liv. For mange viste det nye land sig imidlertid også at byde på prøvelser, de ikke havde forestillet sig. Udover de strabadser, det krævede at bygge sit eget hus op fra bunden, var der også hjemve efter det velkendte Danmark og ensomheden på den endeløse prærie at slås med. "Trækfugle" fortæller om de lyspunkter, der samlede folk på prærien, om de prøvelser, der bandt de danske amerikanere sammen, og om de dele af Danmark, der aldrig slap dem. Bogen udkom første gang i 1903 og er baseret på forfatterens egne observationer som dansk amerikaner.Mikkel Sørensen (1863-1949) var en dansk forfatter, der stod bag flere bøger. Han skrev blandt andet novellesamlingerne "Udvandrerfolk" og "Trækfugle", som begge fortæller om danskere, der er draget til Amerika for at starte en ny tilværelse.

  • af Mikkel Sørensen
    63,94 kr.

    "Hist og her træffer man en lille bjælkehytte, som en enlig jæger har opført. Men den er måske forladt og forfalden. Thi skovhuggeren, og efter ham nybyggeren, rykker stedse nærmere, fordriver vildtet og dermed også en af de ejendommeligste typer i det amerikanske samfund: skovjægeren."Op igennem 1800-tallet udvandrede millioner af europæere til Amerika for at skabe sig en bedre tilværelse i det tilsyneladende endeløse land. Jo flere der kom, des mindre plads blev der imidlertid ikke blot til den oprindelige befolkning, men også til de europæere, der for længe siden var kommet til det store land for at leve isoleret i fred og ensomhed.Mikkel Sørensens novellesamling præsenterer os for forskellige nyankomne amerikanere og viser os de mange måder, man kunne skrue tilværelsen sammen på som indvandrer i en nation af indvandrere. Bogen udkom første gang i 1904.Mikkel Sørensen (1863-1949) var en dansk forfatter, der stod bag flere bøger. Han skrev blandt andet novellesamlingerne "Udvandrerfolk" og "Trækfugle", som begge fortæller om danskere, der er draget til Amerika for at starte en ny tilværelse.

  • af Mikkel Sørensen
    63,94 kr.

    Den danske forfatter og folkemindesamler Mikkel Sørensen fortæller i "Hinsides Atlanten" om livet på godt og ondt i en dansk koloni på den nordamerikanske prærie. Bogen udkom første gang i 1906.Værket er udgivet som et historisk dokument med samtidens sprogbrug.Mikkel Sørensen var en dansk forfatter og folkemindesamler, der blandt andet bidrog med optegnelser og erindringer om folkeliv og folkeskikke i Østjylland til Evald Tang Kristensens "Det jydske almueliv" og til "Østjydsk Hjemstavn". Mikkel Sørensen udgav derudover selv en række bøger om danske udvandrere i Amerika.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.