Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hvordan taler jeg med mit barn, hvis jeg frygter, at han eller hun bliver den næste, hvis nøgenbillede bliver sendt rundt til alle på skolen? Hvordan hjælper jeg min teenager til at undgå at ende i retten for ulovlig billeddeling?Spørgsmål som disse florerer blandt forældre i en tid, hvor tv og aviser hyppigt bringer historier om piger, der har fået ødelagt deres liv, fordi deres nøgne kroppe er blevet spredt vidt og bredt uden deres samtykke. Eller om teenagere, der har glemt at tænke sig om, før fingeren ramte send-knappen på telefonen, og nu risikerer at blive dømt for det i retten.Denne bog er en inspiration og opmuntring til forældre, der vil tættere på deres teenagere, men som ikke helt ved, hvordan de skal tage de nødvendige snakke om alt det, der foregår online.Med en blanding af teenageres og forældres personlige beretninger og den nyeste viden fra psykologer, forskere og digitale eksperter får du en række gode bud på, hvordan du på en konstruktiv og kærlig måde kan tage selv de sværeste emner op.Herudover giver bogen et samlet overblik over, hvad der er lovligt og ulovligt, når det gælder billeddelinger online, og den guider til, hvad du som forælder kan stille op, hvis dit barn bliver udsat for en digital krænkelse.
Hvordan omsætter du dine holdninger til overbevisende og dagsordensættende indlæg i samfundsdebatten? Og hvad skal der helt præcis til for at få spalteplads i landets største dagblade og webaviser?Det giver bogen her svarene på.Ved hjælp af en lang række håndgribelige råd og lærerige eksempler fra det danske debatlandskab indfører Skriv debatindlæg, der bliver trykt dig i kunsten at skrive holdningsbårne tekster. Bogen er både til dig, der aldrig har forfattet et debatindlæg før, og til dig, der har sendt en håndfuld afsted, der til din ærgrelse ikke er blevet trykt. Den er også til dig, der er ret ferm til skrivningen, men gerne vil have pudset håndværket af, så din sandsynlighed for at få dine holdninger publiceret bliver markant større, end den er i dag.I bogen får du inspiration og konkrete råd om alt fra, hvordan du indkredser dine hovedbudskaber til, hvordan du kan skrive levende og sætte scenen med en fængende indledning. Du får også indblik i forfatterens ‘skudsikre debatmodel’ og bliver i stand til at pitche dine ideer og budskaber skarpt og strategisk, så selv den mest stramtandede debatredaktør kan se potentialet i dit næste indlæg.Milla Mølgaard (f. 1985) er uddannet journalist og har mere end et årti bag sig på Dagbladet Politiken, senest som debatredaktør.I dag er hun selvstændig medierådgiver og lever af at udbyde kurser, foredrag og individuelle masterclasses i debatskrivning og pressestrategi.
Hvordan taler jeg med mit barn, hvis jeg frygter, at han eller hun bliver den næste, hvis nøgenbillede bliver sendt rundt til alle på skolen? Hvordan hjælper jeg min teenager til at undgå at ende i retten for ulovlig billeddeling? ’Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’ er en inspiration og opmuntring til forældre, der vil tættere på deres teenagere, men som ikke helt ved, hvordan de skal tage de nødvendige snakke om alt det, der foregår online. Den er skrevet af Milla Mølgaard, der som journalist og redaktør på Politiken har dækket fænomenet digitale krænkelser, siden den første sag kom frem herhjemme i 2014.Med en blanding af teenageres og forældres personlige beretninger og den nyeste viden fra psykologer, forskere og digitale eksperter får du en række gode bud på, hvordan du på en konstruktiv og kærlig måde kan tage selv de sværeste emner op. Herudover giver bogen et samlet overblik over, hvad der er lovligt og ulovligt, når det gælder billeddelinger online, og den guider til, hvad du som forælder eller fagperson kan stille op, hvis en ung bliver udsat for en digital krænkelse.
“Det er vildt ubehageligt at vide, at alle kan se med, og det er fuldstændig uden for din kontrol, hvem der ser på dig nøgen. Jeg har skammet mig helt vildt.”Ordene kommer fra Simone, der som 17-årig blev delt nøgen på sociale medier af en jaloux ekskæreste. Hun er en af de seks unge, der i bogen “DELT” fortæller, hvordan det kan ødelægge et helt ungdomsliv at blive spredt online til alt og alle imod sin vilje.Ud over de personlige beretninger kan man i bogen læse om unge, der enten med vilje eller uden at tænke over det har været med til at dele intime billeder af andre. Derudover kan man læse om, hvad der er lovligt og ulovligt, og man kan få ideer til, hvad der er vigtigt at tænke over for at passe på sig selv og andre online.“DELT” er en fagbog, der er målrettet de ældste elever i grundskolen og formidler aktuel viden i form af caseinterviews med unge og med eksperter, der sætter det aktuelle og vigtige emne i perspektiv. I bogen er der desuden fokus på handle- og rådgivningsmuligheder, ligesom der er en letforståelig gennemgang af juraen om billeddeling.Bogen er skrevet af Milla Mølgaard, der er journalist og redaktør på Dagbladet Politiken. Derudover er bogen udarbejdet i samarbejde med Medierådet for Børn og Unge, Red Barnet og Center for Digital Pædagogik.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.