Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Mads har levet et velordnet liv. Han har gjort, hvad der blev forventet af ham, og han har været godt gift. Med Johanne.Nu er Johanne, blevet stærkt dement og anbringes på et plejehjem, hvor Mads ikke har lyst til at tilbringe ret meget tid. Og Johanne kan jo knap kende ham mere.Mads finder, at han stadigvæk må have noget til gode, og han indleder et forhold til en kvinde, han træffer på et værtshus. Senere, da Johanne er død, køber han et lille rækkehus i fjordbyen med en god udsigt. Nabokvinden, som også er alene, hedder Susanne.Udover at skildre Mads, hans kone, et par venner og de par kvinder, han møder, rummer Mogens Fjord Christensens roman fine, vedkommende skildringer af livet i den lille provins-fjordby, som forfatteren kender til bunds.
Mogens Fjord Christensens Søren i romanen En vinter, ti somre og et efterår er vist en hvem-som-helst. Et tøvende menneske, der som regel er alt for længe om at beslutte sig.I vinteren 1942 er niårige Søren ude på den tilisede fjord med sin kammerat, som falder i en våge. Søren er bange for at nærme sig vågen og hjælpe ham op, og kammeraten kommer ikke op i tide. Dette svigt sætter sig varigt i ham. Gennem nedslag i ti somre og et efterår frem til 1989. I 1950 nærmer han sig ved en ungdomsfest den pige, han senere bliver gift med, og gennem nedslag i en række somre frem til 1982 hører vi om ægteskabet – og om dets opløsning, senere om mødet med en ny kvinde. Fortællingen slutter i efteråret 1989 med murens fald, men sætter punktum ved at understrege både de store forventninger og en voldsom tvivl.Mogens Fjord Christensens roman om en mand og hans livsbane er en stor og gældende samtidsskildring om livet i Danmark, tilsyneladende uden dramatik, og udsigterne for fremtiden er som vejret, foranderligt. I historien ligger en almen fortælling om de generationer, der voksede op i efterkrigstidens Danmark.
Efter en karriere som børnelæge foretog Mogens Fjord Christensen etmarkant sporskifte og etablerede sig som skønlitterær forfatter. Han harsiden debuten i 2011 udgivet velomtalte romaner, noveller ogkortprosatekster.I 2019 udgav Mogens Fjord Christensen en række korte prosastykker hentet fra grænselandet mellem digt og erindring, nedslag i et liv fra den første tid til de sene år. 'Verdens Vigtigste Person'. Omtalt som en helt ny måde at skrive erindring på.I 2021 ’I det mindste'En ny samling lyriske prosastykker, nedslag i det sene livs oplevelser, stemningsbilleder, refleksioner i vekselvirkning mellem realitet og fiktion.Nu følger ’Stier i tiden’I tætte lyriske kortprosatekster, nedslag, søger forfatteren at indfange det væsentlige i en række erindringer, refleksioner og oplevelser.’En morgen i marts har iskulde lagt sig over landet. Og luften er fin som krystal. På hvert tag på hvert træ og hvert strå hænger polarkolde prismer der udspalter lyset i vifter af klare tanker. Solskæret vokser i rummet. En blåmejse øver to toner igen og igen. Dagen tager farve af lyden og lyset. Fortid og nutid er tæt på hinanden. En afklarethed gror frem og giver grund til fortrøstning.’
En aktuel og fængslende fortælling om, hvor problematisk det er at ville det gode.Romanen beretter om et samfund i en ikke så fjern fremtid: En gennemgribende samfundsomvæltning, der skulle rette op på et skred mod tiltagende individualisme, overforbrug, forurening, har fundet sted seks år, før handlingen begynder. En hærget mand dukker op på den ø, hvor han tidligere har boet. I begyndelsen gemmer han sig, men i takt med at han får det bedre, giver han sig til kende og glider ind i sine gamle sammenhænge. Statsapparatets stræben mod genoprettelse fører til, at grebet om samfundet strammes løbende. Borgernes færden reguleres i tiltagende grad, og en tæt overvågning lægges ned over enhver. Håbet om et Utopia erstattes af reelt dystopiske forhold. Udviklingen ansporer manden til modstand, og sammen med andre fra øen planlægger han en risikabel demonstration mod forholdene.
Rune er boghandler i en mindre by, en dygtig boghandler, fordi han er interesseret, både i litteratur og i sine medmennesker. Rune bor alene, er tilpas i sin tilværelse, indtil han en aften møder Ea, som læser op af sine digte i bogladen. Han bliver betaget af hende. For første gang i sit liv bliver han for alvor forelsket. Også hun er parat til at binde sig, og de flytter sammen. Men Ea er ikke rask, hun har depressive perioder, ind imellem så dybe, at Runes evne til at rumme hende bliver sat på en hård prøve. Under en af deres gode perioder er de på ferie på en græsk ø. På en udflugt vandrer de på en høj klippeskrænt mod havet, hun tættest på kanten. Rune tænker, hvis hun nu faldt. Og hun falder.Mogens Fjord Christensens roman om Ea og Rune er først og fremmest en eksistentiel roman om at være menneske og udfolde sig i en verden, hvor faldgruberne er legio.
Rune er boghandler i en mindre by, en dygtig boghandler, fordi han er interesseret, både i litteratur og i sine medmennesker. Rune bor alene, er tilpas i sin tilværelse, indtil han en aften møder Ea, som læser op af sine digte i bogladen. Han bliver betaget af hende. For første gang i sit liv bliver han for alvor forelsket. Også hun er parat til at binde sig, og de flytter sammen. Men Ea er ikke rask, hun har depressive perioder, ind imellem så dybe, at Runes evne til at rumme hende bliver sat på en hård prøve. Under en af deres gode perioder er de på ferie på en græsk ø. På en udflugt vandrer de på en høj klippeskrænt mod havet, hun tættest på kanten. Rune tænker, hvis hun nu faldt. Og hun falder.Mogens Fjord Christensens roman om Ea og Rune er først og fremmest en eksistentiel roman om at være menneske og udfolde sig i en verden, hvor faldgruberne er legio.
En febersyg dreng blev indlagt på et hospital i Vestsjælland. Den ansvarlige læge var for arrogant og for længe om at forstå og handle. Drengen døde. I forløbet mødte moren, Nanna, især medmenneskelighed fra en portørvikar.Det er forhistorien, men bogens handling foregår ti år senere. Overlægen er for længst flyttet til København. Og moderen er etableret med et advokatfirma – også i København. En dag får hun en arvesag, som angår både lægen og den tidligere portørvikar. Mens sagen står på, fyldes hun af modstridende følelser, dels fordi hændelserne omkring drengens død dukker frem i skræmmende klarhed, dels fordi begge mændene i forløbet viser interesse for hende.Efterhånden giver hun efter for sin længsel efter kærlighed og tiltrækkes af lægens styrke og den andens følsomhed. Men hændelserne omkring drengens død har langtrækkende konsekvenser.Mogens Fjord Christensen har skrevet en moderne, en omvendt, lægeroman - som taget ud af den danske hverdag.Mogens Fjord Christensen er vokset op i Struer og er student fra Statsgymnasiet i byen 1956. Han har en medicinsk embedseksamen fra Aarhus Universitet, 1965, blev ansat som overlæge i pædiatri på Herning Centralsygehus fra 1974, administrerende overlæge samme sted indtil pensionering.rnSiden har Fjord Christensen startet en ny karriere som skønlitterær forfatter. "Ravnens dag" er hans fjerde roman. Mogens Fjord Christensen bor i Silkeborg.
Rune er boghandler i en mindre by, en dygtig boghandler, fordi han er interesseret, både i litteratur og i sine medmennesker. Rune bor alene, er tilpas i sin tilværelse, indtil han en aften møder Ea, som læser op af sine digte i bogladen. Han bliver betaget af hende. For første gang i sit liv bliver han for alvor forelsket. Også hun er parat til at binde sig, og de flytter sammen. Men Ea er ikke rask, hun har depressive perioder, ind imellem så dybe, at Runes evne til at rumme hende bliver sat på en hård prøve. Under en af deres gode perioder er de på ferie på en græsk ø. På en udflugt vandrer de på en høj klippeskrænt mod havet, hun tættest på kanten. Rune tænker, hvis hun nu faldt. Og hun falder. Mogens Fjord Christensens roman om Ea og Rune er først og fremmest en eksistentiel roman om at være menneske og udfolde sig i en verden, hvor faldgruberne er legio.
Bogens tolv noveller har som tema mennesker, der udsættes for det uventede. Et brud i rutinen. En flænge i trygheden. En mand er alene i et sommerhus efter konens død og oplever virkelighedstab. En teoretisk samfundsomvælter møder sine teorier i praksis. En utro tandlæge kommer hjem og finder huset tomt. En ung ægtemand konfronteres gradvist med en grusom virkelighed. En overmodig fisker forliser. En fortravlet passager må ændre syn på en handicappet medrejsende. I alle novellerne ligger der en understrøm af usikker virkelighed. Uddrag af bogen ”Jeg venter,” sagde han og harkede. Han sad og rokkede foroverbøjet lige inden for glasdøren. Der sad han, hver gang jeg besøgte hende på Høstgården. Jeg brød mig ikke om navnet. Det skulle vist være poetisk, men gav mig helt andre associationer. Denne dag dristede jeg mig til at spørge, hvorfor han altid sad der. Han bøjede hovedet kraftigt bagover og så på mig med mælkeblå øjne, mens han svarede. Jeg spurgte ikke yderligere, men lagde en let hånd på hans skulder og gik op ad trappen. Den alt for velkendte lugt af forfald og rengøringsmidler tog imod mig. Der lød vrede råb fra stue 109. Om forfatteren Mogens Fjord Christensen er født i 1937. Han voksede op i Struer. Uddannede sig som børnelæge og blev ansat ved børneafdelingen i Herning indtil pensioneringen i 2002. Herefter startede han en karriere som skønlitterær forfatter. Har foreløbigt udgivet fire romaner og en novellesamling.
En febersyg dreng blev indlagt på et hospital i Vestsjælland. Den ansvarlige læge var for arrogant og for længe om at forstå og handle. Drengen døde Under forløbet mødte moren, Nanna, især menneskelighed fra en portørvikar.Det er forhistorien, men bogens handling foregår ti år senere. overlægen er for længst flyttet til København. Og moderen er etableret med et advokatfirma – også i København. En dag får hun en arvesag, som angår både lægen og den tidligere portørvikar. Mens sagen står på fyldes hun af modstridende følelser, dels fordi hændelserne omkring drengens død dukker frem i skræmmende klarhed, dels fordi begge mændene i forløbet viser interesse for hende. Efterhånden giver hun efter for sin længsel efter kærlighed og tiltrækkes af lægens styrke og den andens følsomhed. Men hændelserne omkring drengens død har langtrækkende konsekvenser.Mogens Fjord Christensen har skrevet en moderne lægeroman. På mange måder som taget ud af den danske hverdagForfatteren var overlæge i pædiatri på Herning centralsygehus og administrerende overlæge samme sted indtil pensionering.
Bogen består af fem fortællinger, der alle med forskellige indfaldsvinkler har krigen som centralt emne. I den første historie, ’Forskydninger’, berettes om to kammeraters skæbne, efter at de i flere omgange har været udsendt til en krig i Mellemøsten, og om deres skæbnes indflydelse på deres nærmeste i den provinsby, hvor handlingen foregår. ’En sommerdag’ handler om afstanden mellem en magthavers tænkning og de tanker, et ægtepar lidt oppe i årene har omkring deres søn i en fremmed krig. I ’Konfrontation’ er to soldater sendt ud i krigens ingenmandsland for at hente en såret kammerat ind. ’Taxachaufføren’ er en forhenværende serbisk soldat, der har deltaget i uhyrligheder under Balkankrigen, og som nu gemmer sig i København. I ’Cellen’ befinder en mand sig det forkerte sted på det forkerte tidspunkt og bliver inddraget i en lokal konflikt i et fremmed land. Uddrag af bogen Han rejser sig og parkerer kørestolen ved et træ, lige hvor stien begynder. Med en krykkestok i den raske hånd går han ind i skoven. Han skal gå fem kilometer i dag, har han bestemt. Der er ret vildt, men det har han bestemt. Han skal vise dem. Han finder en langsom, jævn rytme, som tillader ham at få en god fornemmelse af balancen. Et egern piler over stien, op ad en stamme, ud på en gren, ud på de yderste grene og synes at svæve gennem luften over i et andet træs tyndeste grene og videre. Han lægger et imaginært gevær til kinden og skyder efter det, kommer et øjeblik ud af balance, men får rettet ind. Et svedudbrud rammer ham som en byge. Om forfatterenMogens Fjord Christensen tog medicinsk embedseksamen i 1965 og blev i 1974 ansat som overlæge ved børneafdelingen på Herning Sygehus. Senere administrerende overlæge samme sted indtil pensioneringen i 2002. Efter pensioneringen har han kastet sig over at skrive fiktion. Han har indtil videre udgivet fire romaner og enkelte noveller.
76-årige Mads forsøger at komme videre med livet efter hans kone rammes af demens. Manden, hvis kone blev ramt af demens er en spændende og filosoferende bog. Den 76-årige Mads, hvis kone rammes af menneskesygdommen demens. Vi følger Mads, og hvorledes han håndterer at hans kone ligeså stille glemmer og begynder et nyt liv.Mads har levet et nydeligt og vist nok lidt kedeligt liv. Nu er han pensioneret. Han har gjort, hvad der blev forventet af ham, og han har været godt gift.Nu er Johanne blevet stærkt dement og anbragt på et plejehjem, hvor Mads ikke har lyst til at tilbringe al for meget tid. Og Johanne kan jo knap kende ham mere.Pænhed bærer ikke lønnen i sig selv, konkluderer han. Han indleder et forhold til en kvinde, han træffer på et værtshus og senere, da Johanne er død, køber han et lille rækkehus i fjord-byen med en god udsigt. Nabokvinden, som også er alene, hedder Susanne.Udover at skildre Mads, hans kone, et par venner og de par kvinder, han møder, rummer romanen fine portrætter af livet i den lille provinsby ved fjorden, som Mogens Fjord Christensen kender til bunds. ”Manden, hvis kone blev ramt af demens” er indlæst af Torben Sekov i 2016 for Lytteratur hos AV Forlaget / Swann studio
Mads har levet et velordnet liv. Han har gjort, hvad der blev forventet af ham, og han har været godt gift. Med Johanne.Nu er Johanne, blevet stærkt dement og anbringes på et plejehjem, hvor Mads ikke har lyst til at tilbringe ret meget tid. Og Johanne kan jo knap kende ham mere.Mads finder, at han stadigvæk må have noget til gode, og han indleder et forhold til en kvinde, han træffer på et værtshus. Senere, da Johanne er død, køber han et lille rækkehus i fjordbyen med en god udsigt. Nabokvinden, som også er alene, hedder Susanne.Udover at skildre Mads, hans kone, et par venner og de par kvinder, han møder, rummer Mogens Fjord Christensens roman fine, vedkommende skildringer af livet i den lille provins-fjordby, som forfatteren kender til bunds.
Brødrene Justus og Remo har med stor dygtighed opbygget den succesfulde medicinalvirksomhed GloboMed. Deres privatliv er til gengæld ingen solstrålehistorie. Remos opførsel bliver i tiltagende grad irrationel og destruktiv. Imens fortsætter Justus arbejdet med udviklingen af et nyt cancerpræparat, der kan sætte GloboMed på verdenskortet. En alvorlig konflikt udvikler sig mellem brødrene, og en dag er Remo forsvundet. Kort efter trækker Justus sig tilbage. Remos datter, Ea, har en lederstilling i virksomhedens salgsafdeling. Hun er dygtig, men hun keder sig og drømmer om en mere tilfredsstillende og kreativ tilværelse. Hun møder den generte forsker, Tore, som fortsætter arbejdet med den nye kræftmedicin, og hun får mod til at ændre sit liv. Men så får Tore kræft. Og hvad skete der med hendes far?Uddrag af bogen:Kære EaJeg har valgt at stile denne beretning til dig, fordi du på mange måder kom til at stå mig nærmere end mine egne sønner. Og fordi den i lige så høj grad kommer dig ved, som den kommer dem ved. Jeg har fuld tillid til, at du vil inddrage dem og din bror i fortællingens væsentligste elementer.Med ængstelse begynder jeg på dette . . .Ea lægger papirerne fra sig. Senere. Der er for meget, der fylder. Det er kun et år siden ...Om forfatteren: Mogens Fjord Christensen er født i 1937 og opvokset i Struer. Efter endt uddannelse var han gennem en lang årrække ansat som overlæge ved Børneafdelingen på Herning Sygehus. Han har skrevet adskillige noveller og debuterede i 2011 som romanforfatter med Efter År.
Hvorfor slår mennesker ihjel? Er det af fortærende had? Af forvrænget kærlighed? Af udsigten til hurtige penge? Eller er det slet og ret af vanvid? I Tågevals giver David Garmark og ni andre danske forfattere en flig af svaret på dette spørgsmål. De lader os blandt andet følge to ældre brødre på fisketur ved Roskilde Bugt, betjenten, der kaldes ind fra en hårdt tiltrængt ferie samt radioværten, hvis ugentlige udsendelse ikke går helt som planlagt. Novellesamlingen er blevet til på baggrund af konkurrencen Døden har en årsag, hvor David Garmarks novelle Tågevals blev udvalgt som vinder blandt 41 andre på grund af sin originalitet, for sine uventede twists og for at være ganske hjerteskærende.
MORTENS BESÆTTELSE er en roman om en dreng og en ungdom, der er nødt til at blive voksne i en fart.Morten hører hjemme i ’det bedre borgerskab’, uden dog at føle sig hjemme, nogen steder. Der er meget at glæde sig over, men der er også meget, der skurrer i livet, synes han. Blandt andet det med pigerne, er ikke nemt. Også forholdet til faren volder problemer.I begyndelsen af gymnasietiden må Morten tage afsked med den pige fra klassen, han ikke kan lade være med at tænke på det meste af tiden. Anna flytter med sin familie til Tyskland, hvor faderen arbejder på en radiofabrik. Kort tid efter rygtes det i Fjordbyen, at hun og moderen er blevet interneret et eller andet sted. De er vist jøder.Ved begyndelsen af besættelsen er Morten startet på studierne i Århus. Han virker svag, men efterhånden bliver han mere og mere presset til at involvere sig. Det sker bl.a. i gennem en række uforpligtende seksuelle forhold, stærkt og moderne skildret, Efterhånden som vilkårene skærpes som besættelsesårene skrider frem, glider han ind i modstandsbevægelsen, hvor vi er vidner til en række voldsomme oplevelser.Ved krigens ophør er han omsider blevet voksen, og hjemme i Fjordbyen erfarer han, at Anna er indlagt på sygehuset, udmagret og desillusioneret efter at være bragt til Danmark af Folke Bernadottes hvide busser. Romanen slutter i 1946 med et spinkelt håb for fremtiden.Mortens besættelse er indlæst af Torben Sekov i 2015
Anders, en mand sidst i halvtredserne, en anerkendt forsker i genetik med begrænset socialt liv, bliver bragt i et dilemma i forbindelse med, at væsentligt forskningsmateriale bliver stjålet fra ham. Hans efterforskning viser, at broren til den kvinde, han livet igennem har haft kontakt med, og som han nu har mulighed for at få et tættere forhold til, er involveret i tyveriet. Skal han vælge at afsløre broren og måske miste kvinden? Fortællingen veksler mellem et fortidigt og et nutidigt spor. Det fortidige spor handler om væsentlige episoder i hans liv frem til nutiden, startende ved en ungdomsfest hvor han måske var skyld i en ung piges død. Om forfatteren: Mogens Fjord Christensen har i en lang årrække været ansat som overlæge ved børneafdelingen på Herning Sygehus. Efter pensioneringen har han skiftet spor og beskæftiger sig nu med at skrive skønlitteratur. Indtil videre har han fået et par noveller udgivet. ”Efter År” er hans romandebut.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.