Udvidet returret til d. 31. januar 2024

Bøger af Mogens Lindhardt

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - en homiletisk rejseberetning
    af Mogens Lindhardt
    532,95 kr.

    Trinitatis – en homiletisk rejseberetning udgør en sammenhængende læsning af et af kirkens upåagtede arvestykker, tekstrækkerne i trinitatistiden.I bogen kaster forfatteren et kritisk blik på den individualiserende tilgang til tekst og prædiken, der har været dominerende i sidste halvdel af det 20. århundrede og frem til i dag, og introducerer i stedet en gennemført relationel læsning af teksterne, som trækker antikkens forståelsesform frem. Relationen beskrives i enhver sammenhæng som forudsætningen for den menneskelige eksistens, såvel når den lykkes som når den ikke gør. Bogen er dermed på den ene side set en teologisk monografi, der viser nye veje til at forstå så centrale teologiske begreber som synd, tilgivelse, kærlighed, forsoning, tilknytning m.m. På den anden side set udgør den en gennemgang af samtlige tekster til trinitatistiden (begge tekstrækker), både læst hver for sig og set i deres sammenhæng, og dermed en hjælp og et indspark i præsters (og andres) arbejde med teksterne i denne del af kirkeåret.

  • - Homiletisk læsning af teksterne mellem påske og pinse
    af Mogens Lindhardt
    187,95 kr.

    Bogen indeholder vejledninger til prædikenteksterne mellem påske og pinse i folkekirken. Kristendom er påsketro, og de første halvtreds dage mellem påske og pinse bliver afgørende for forståelsen af den nye tro og det nye liv. Det jødiske folk drog i de samme halvtreds dage fra Ægypten til Sinai, hvor loven blev dem givet. De kristne begyndte ved den tomme grav og ender som et nyt folk, bundet til at elske verden. Mogens Lindhardt gennemgår Johannesevangeliets læsninger fra denne periode både historisk og med henblik på nutidens forkyndelse. Ikonen med det evige liv tematiserer gudstjeneste, tro, frihed, tab, død og kærlighed. Johannesteksterne er som ikoner. De ser på dig og på den sammenhæng, du kommer fra. De ser ud over det, der er i ryggen på dig, men også på den himmel, som hvælver sig over dig.

  • - En homiletisk rejseberetning
    af Mogens Lindhardt
    213,95 kr.

    'Trinitatis – en homiletisk rejseberetning' udgør en sammenhængende læsning af et af kirkens upåagtede arvestykker, tekstrækkerne i trinitatistiden. Forfatter Mogens Lindhardt kaster et kritisk blik på den individualiserende tilgang til tekst og prædiken, der har været dominerende i sidste halvdel af det 20. århundrede, og introducerer i stedet en gennemført relationel læsning af teksterne, som trækker antikkens forståelsesform frem. Relationen beskrives i enhver sammenhæng som forudsætningen for den menneskelige eksistens, såvel når den lykkes som når den ikke gør. Bogen er dermed på den ene side set en teologisk monografi, der viser nye veje til at forstå så centrale teologiske begreber som synd, tilgivelse, kærlighed, forsoning, tilknytning m.m. På den anden side set udgør den en gennemgang af samtlige tekster til trinitatistiden (begge tekstrækker), både læst hver for sig og set i deres sammenhæng, og dermed en hjælp og et indspark i præsters (og andres) arbejde med teksterne i denne del af kirkeåret.

  • af Mogens Lindhardt
    92,95 kr.

    Homiletisk læsning af Johannesteksterne mellem påske og pinse

  • - Folkekirken som virksomhed og netværk
    af Erling Andersen & Mogens Lindhardt
    72,95 kr.

    Ledelse er kommet på dagsordenen i folkekirken de senere år. Selvom folkekirken er en stor organisation med mange tusinde ansatte, mange tusinde aktive frivillige, hvis aktiviteter involverer millioner af medlemmer, har der ikke været nævneværdig fokus på de emner, som sættes på dagsordenen i nyere ledelsesteori. Folkekirken fungerer med et hav af regler, men har næsten ingen tradition for eller teori om ledelse. Denne bog er den første, der tager fat på folkekirken som en organisation med behov for ledelse, netværk, kompetenceudvikling og samarbejde.Ledelse af tro sætter ord på folkekirkens liv som en organisation med behov for ledelse. Den udfolder et aktuelt sprog om folkekirken som organisation og viser nogle principper for, hvordan ledelse i folkekirken kan udfolde sig i praksis. Forfatterne betragter folkekirken som en offentlig netværksorganisation og viser, hvilke præmisser der gælder for ledelse af et sådant netværk, så der udvikles kvalitet i opgaverne og skabes ny læring.Selvom folkekirken er en organisation, har der ikke været tradition for at betragte den som en sådan. Og i forlængelse heraf har der heller ikke været tradition for at tale om ledelse i folkekirken. I det seneste årti er der dog sket forandringer, og en aktiv debat om ledelse i folkekirken har udfoldet sig. Debatten har i nogen grad været præget af had-kærlighed til ledelsesbegrebet, og det har været tydeligt, at debatten har savnet viden om og et fælles sprog for, hvad ledelse i folkekirken overhovedet er.  Anmelderne skrev bl.a."Enhver, der er interesseret i at bevare folkekirken, bør læse denne bog, fordi forfatterne sætter kirken ind i et senmoderne perspektiv, og det på en sjælden kvalificeret, original, klog og konstruktiv måde – alene af omsorg for kirken og dens brugere."- Peter Holm, www.kirkenikobenhavn.dkBogen er en del af serien Gyldendal Public. Bøgerne i serien er til engagerede medarbejdere, ledere og politikere i den offentlige sektor. Alle bøger fra Gyldendal Public tager udgangspunkt i, at den offentlige sektor består af virksomheder som alle andre – drevet under særlige vilkår og med særlige formål.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.