Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Mogens Niss

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - – detektion, diagnosticering og intervention
    af Morten Blomhøj, Mogens Niss & Uffe Thomas Jankvist
    297,95 kr.

    Flere og flere elever i gymnasiet har vanskeligt ved at få et ordentligt udbytte af deres matematikundervisning. Derfor er der et stigende krav til underviserne, som samtidig ikke er ordentligt klædt på til at tage sig af elever med vanskeligheder. De matematikspecifikke læringsvanskeligheder bliver stadigt mere udbredte i gymnasiet, og disse vanskeligheder forefindes nu også hos naturvidenskabelige universitetsstuderende. I Udfordringer og muligheder i gymnasial matematikvejledning bidrages der til at identificere og forklare disse problemer. Den indeholder erfaringer, indsigter og praksisbaserede strategier fra uddannede matematikvejledere. Vejledernes erfaringer og deres indflydelse på matematikvejledningen fremlægges og diskuteres gennem cases. Bogen giver dermed lærere redskaber, der kan være med til at gøre noget ved de gennemgående problemer, hvilket i særdeleshed skyldes netop, at størstedelen af bogen er skrevet af praktiserende gymnasielærere, som har gennemført en særlig uddannelse som matematikvejledere.

  • - detektion, diagnosticering og intervention
    af Morten Blomhøj, Mogens Niss & Uffe Thomas Jankvist
    327,95 kr.

    Behovet for kvalificerede matematikvejledere i gymnasierne har aldrig været større. Samtidig er der mere end nogensinde før brug for at belyse både de udfordringer og muligheder, som matematikvejledning rummer.UDFORDRINGER OG MULIGHEDER I GYMNASIAL MATEMATIKVEJLEDNING indeholder indsigter, erfaringer og praksisbaserede strategier fra uddannede matematikvejledere. Bogen belyser, hvordan vejlederne har anvendt detektion til at identificere elever medmatematikspecifikke læringsudfordringer, diagnosticering til at analysere og forstå årsagerne til disse udfordringer og intervention til at designe og implementere strategier og tiltag, der hjælper eleverne med at modvirke og i bedste fald overvinde deres vanskeligheder.Gennem cases fremlægges og diskuteres vejledernes erfaringer og disses indflydelse på matematikvejledningen. Herigennem belyses det, hvordan matematikvejlederuddannelsen også har formet og styrket undervisernes egen praksis. Bogen viser, at matematikspecifikke læringsvanskeligheder bliver stadigt mere udbredte i gymnasiet, og det sidste kapitel peger på, at disse vanskeligheder nu også forefindes hos naturvidenskabelige universitetsstuderende.Bogen er det fjerde og sidste bind i serien, der formidler indsigter og resultater fra RUC’s matematikvejlederuddannelse. Første bind Fra snublesten til byggesten udkom i 2016, andet bind Læringsvanskeligheder i matematik i 2017 og tredje bind Matematikvejledning i gymnasiet i 2020.Mogens Niss er professor emiritus ved Institut for Naturvidenskab og Miljø på Roskilde Universitet. Uffe Thomas Jankvist er professor ved Didaktikuddannelserne på DPU – Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse, Aarhus Universitet. Morten Blomhøj er professor ved Didaktikuddannelserne på DPU – Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse, Aarhus Universitet.

  • - – anvendelse af teori i praksis
    af Mogens Niss & Uffe Thomas Jankvist
    241,95 kr.

    Der klages ofte over, hvor svært det er at forbinde teori med praksis i matematikundervisningen. Praktikerne finder sjældent nytte i, hvad de opfatter som højtflyvende og terminologitunge teoretiske begrebsapparater, mens nogle forskere finder, at undervisningens praksis er impressionistisk, jordstrygende og mangler teoretisk fundering.Det behøver heldigvis ikke være så vanskeligt. I bogens syv kapitler bliver det tydeliggjort, hvordan en god teoretisk konstruktion er noget af det mest praktiske, hvis det gribes rigtigt an. Matematikvejledning i gymnasiet viser, hvordan forskellige begrebsapparater fra forskningen i matematikkens didaktik kan bruges som konkrete hjælpemidler i afdækningen og afhjælpningen af gymnasieelevers læringsvanskeligheder i matematik. Bogens indledning rummer tillige korte introduktioner til fem vigtige teoretiske konstruktioner anvendt i de syv kapitler.Bogen er det tredje bind i serien, der formidler indsigter og resultater fra matematikvejlederuddannelsen. Første bind Fra snublesten til byggesten udkom i 2016, og andet bind Læringsvanskeligheder i matematik udkom i 2017.Mogens Niss er cand.scient., professor emeritus og dr.h.c. ved Roskilde Universitet. Uffe Thomas Jankvist er cand.scient. ph.d. og professor ved DPU, Aarhus Universitet. Sammen leder de videreuddannelsen til matematikvejleder.

  • - anvendelse af teori i praksis
    af Mogens Niss & Uffe Thomas Jankvist
    287,95 kr.

    Man hører ofte klager over, hvor vanskeligt det er at forbinde teori og praksis i matematikundervisningen. Praktikerne finder sjældent nytte i, hvad de opfatter som højtflyvende og terminologitunge teoretiske begreber, mens nogle forskere finder, at under­visningens praksis er impressionistisk, jordstrygende og mangler teoretisk fundering.Heldigvis behøver det ikke at være sådan. For griber man det rigtigt an, er der ikke noget så praktisk som en god teoretisk konstruktion. Det bliver tydeligt i denne bogs syv kapitler, som alle er skrevet af praktiserende gymnasielærere i matematik, der har gennemført uddan­nelsen til matematikvejleder ved Roskilde Universitet.Matematikvejledning i gymnasiet viser, hvordan forskellige begrebsapparater fra forskningen i matematikkens didaktik kan bruges som konkrete hjælpe­midler i afdækningen og afhjælpningen af gymnasie­elevers læringsvanskeligheder i matematik. Bogens indledning rummer tillige korte introduktioner til fem vigtige teoretiske konstruktioner anvendt i de syv kapitler.Matematikvejledning er det tredje bind i serien, der formidler indsigter og resultater fra matematikvejlederuddannelsen. Første bind, Fra snublesten til byggesten, udkom i 2016, og andet bind, Læringsvanskeligheder i matematik, udkom i 2017.

  • - – hvordan kan de forstås og afhjælpes?
    af Mogens Niss & Uffe Thomas Jankvist
    207,95 kr.

    Hvad gør du som lærer, når du møder elever med læringsvanskeligheder i matematik? Mange matematiklærere har et ønske om at hjælpe disse elever, så de ikke giver op over for faget med de personlige nederlag og barrierer for videre uddannelse og fremtidige jobmuligheder, det afsted­kommer. Men hvordan gør du det helt konkret?Det viser bogen her. Gennem seks cases for­tæller en række matematiklærere, hvordan de har hjulpet elever med læringsvanskeligheder. Alle bogens forfattere har taget videreuddannelsen til matematikvejleder på Roskilde Universitet, og bogen bygger på deres viden fra uddannelsen samt egne erfaringer og analyser.Læringsvanskeligheder i matematik giver et dybtgående indblik i de læringsvanskeligheder, forskellige elever kæmper med. For at vise bredden af problemfeltet rækker bogens kapitler fra cases, hvor læringsvanskelighederne på trods af en omfattende indsats gav flere udfordringer end forudset, til cases, som må betragtes som solstrålehistorier. Dette er andet bind i serien, der formidler erfaringerne fra matematikvejlederuddannelsen og fra den efterfølgende praksis. Første bind: Fra snublesten til byggesten udkom i 2016.

  • - – matematikdidaktiske muligheder
    af Mogens Niss & Uffe Thomas Jankvist
    207,95 kr.

    Nogle elever knokler løs i matematiktimerne, læser lektier, laver deres opgaver og opnår alligevel ikke et basalt greb om faget. De har læringsvanskeligheder i matematik.Bogen formidler erfaringerne fra landets første videreuddannelse til matematikvejleder og fortæller gennem en række cases, hvordan man kan arbejde med elever, der har svært ved faget matematik. Her er både erfaringer om elever, hvis læringsvanskeligheder ikke kunne overvindes trods ihærdig indsats fra alle sider, og solstrålehistorier om elever, der kom et eller flere skridt videre. Med udgangspunkt i den matematikdidaktiske forskning på området indleder bogen med et kapitel om det teoretiske og praktiske grundlag.

  • - hvordan kan de forstås og afhjælpes?
    af Mogens Niss & Thomas Jankvist
    307,95 kr.

    Hvad gør man, når man møder elever med læringsvanskeligheder i matematik? Seks cases fra virkelighedens matematiktimer fortæller, hvordan du som lærer kan motivere og hjælpe de elever, der har vanskeligt ved faget.Bogen giver et dybtgående indblik i de læringsvanskeligheder, forskellige elever kæmper med. For at vise bredden af problemfeltet rækker bogens kapitler fra cases, hvor læringsvanskelighederne på trods af en omfattende indsats gav flere udfordringer end forudset, til cases, som må betragtes som solstrålehistorier.Det er en vigtig problemstilling at tage hånd om, fordi læringsvanskeligheder i matematikfaget kan afstedkomme personlige nederlag og barrierer for videre uddannelse og fremtidige jobmuligheder for den enkelte elev.Læringsvanskeligheder i matematik er andet bind af to med cases og erfaringer fra Efteruddannelsen til matematikvejleder (RUC) samt fra vejledernes efterfølgende praksis ude på landets ungdomsuddannelser. Første bind, Fra snublesten til byggesten, udkom i 2016.Med de to bøger får matematiklærere landet over nu konkrete redskaber til at hjælpe de elever, der ønsker at gøre en indsats i faget, men som har svært ved at få fod på matematikken.Mogens Niss er cand.scient., professor og dr.h.c. ved Roskilde Universitet. Han er leder på matematikvejlederprogrammet ved RUC. Uffe Thomas Jankvist er cand.scient og professor MSO ved DPU, Aarhus Universitet. Han er leder på matematikvejlederprogrammet ved RUC.

  • - matematikdidaktiske muligheder
    af Mogens Niss & Thomas Jankvist
    287,95 kr.

    Bogen giver en række bud på, hvordan du som lærer kan hjælpe dine elever til en bedre forståelse for matematik, så de undgår personlige nederlag og at støde på barrierer i forhold til senere uddannelsesvalg og jobmuligheder.Nogle elever knokler løs i matematiktimerne, læser lektier, laver deres opgaver og opnår alligevel ikke et basalt greb om faget. De har læringsvanskeligheder i matematik.Bogen formidler erfaringerne fra landets første videreuddannelse til matematikvejleder og fortæller i en række cases, hvordan man kan arbejde med elever, der har svært ved faget matematik.Her er både erfaringer om elever, hvis læringsvanskeligheder ikke kunne overvindes trods ihærdig indsats fra alle sider, og solstrålehistorier om elever, der kom et eller flere skridt videre. Med udgangspunkt i den matematikdidaktiske forskning på området indleder bogen med et kapitel om det teoretiske og praktiske grundlag.Mogens Niss er cand.scient., professor og dr.h.c. ved Roskilde Universitet. Han er leder på matematikvejlederprogrammet ved RUC.Uffe Thomas Jankvist er cand.scient. og ekstern lektor ved Roskilde Universitet. Han er leder på matematikvejlederprogrammet ved RUC.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.