Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
"Slaveriet i Nordamerika er på mange måder et særligt kapitel i den vestlige civilisations historie. Det tog sin begyndelse i det tidlige 17. århundrede og blev først afskaffet under den amerikanske borgerkrig. Man bliver aldrig færdig med at undre sig over, at man så langt op i tiden kunne have et system, hvorunder mennesker fra en anden verdensdel blev behandlet som husdyr...De erindringer fra slaveriets periode (i USA 1700-1865), som bogen bringer i oversat form, er hudløst autentiske beretninger..."Erik Overgaard Pedersen (f. 1950) er en dansk historiker, underviser og forfatter, uddannet cand.mag og dr.phil. i historie. Han har udgivet flere bøger om bl.a. slaveriet i Nordamerika og opstanden mod diskrimering og raceadskillelse i det 20. århundredes borgerrettighedsbevægelse.Mogens Pontoppidan (f. 1937) er cand.mag. i biologi og geografi og lektor ved Duborgskolen i Flensborg.
"Der er skrevet mange bøger og hefter om besættelsestiden 1940-45, spændende læsning - ikke altid i overensstemmelse med, hvad man selv har oplevet. Nu kommer så disse beskrivelser af oplevelser omkring 4.-5. maj og tiden efter, beretninger hentet fra øjenvidner og deltagere i begivenhederne, som kan både huske og fortælle."Erik Overgaard Pedersen (f. 1950) er en dansk historiker, underviser og forfatter, uddannet cand.mag og dr.phil. i historie. Han har udgivet flere bøger om bl.a. slaveriet i Nordamerika og opstanden mod diskrimering og raceadskillelse i det 20. århundredes borgerrettighedsbevægelse. nnMogens Pontoppidan (f.1937) er cand.mag. i biologi og geografi og lektor ved Duborgskolen i Flensborg.
Slaveriet i Nordamerika - herunder de danske besiddelser i Vestindien - er et særligt tragisk kapitel i den vestlige civilisations historie. I Sorte skæbner gengives de sortes egne erindringer fra slaveriets periode (i USA 1700-1865). De er hudløst autentiske. Næsten alle slaveriets sider belyses gennem et materiale, som har en så voldsom karakter, at man ikke bør lade børn under teenagealderen læse dem. Når man har læst disse beretninger bliver man ikke færdig med at undre sig over, at man så langt op i tiden kunne have et system, hvor mennesker blev behandlet som husdyr.
Hvordan var det at være ung, tilknyttet det danske mindretal, leve under nazismen og senere måtte bære tysk uniform under krigen? Fire mænd fra det danske mindretal i Tyskland beretter om deres oplevelser i tysk krigstjeneste under anden verdenskrig. Deres beretninger giver et levende indtryk af af de tyske krigsmanøvrer, forholdene for de enkelte soldater, modtagelsen fra "erobrede" folks side, ophold i fangelejre - og ikke mindst hvordan hver især havde det med at være dansk i fjendens uniform.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.