Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Dette er 2. udgaven af bogen Den styrkede pædagogiske læreplan - grundbog til dagtilbudspædagogik fra 2018. Den indeholder hele seks nye kapitler.Denne bog udkom første gang i 2018 og har vundet stor udbredelse på pædagogernes grund-, efter-, og videreuddannelse samt i praksis på dagtilbudsområdet. 2. udgaven er opdateret med seks nye kapitler, som bringer leg, dannelse, relationer, det brede læringsbegreb, det faglige fyrtårns rolle samt vidensformer endnu mere i spil.Dagtilbudsloven fra 2018 har blandt andet til formål at styrke kvaliteten i dagtilbud gennem en styrket pædagogisk læreplan. Disse ændringer tydeliggør blandt andet et fælles pædagogisk grundlag for alle dagtilbud med fokus på at etablere gode læringsmiljøer for alle børn i alle hverdagens situationer, fra leg og spontane situationer over vokseninitierede aktiviteter til rutiner.Formålet med denne bog er at bidrage med et nyt og relevant vidensgrundlag, der kan understøtte realiseringen af lovændringerne fra 2018 og den tilhørende bekendtgørelse.Bogens 20 kapitler behandler følgende centrale emner i det pædagogiske grundlag:Den brede læringsforståelse Leg og dannelse i dagtilbudDet gode børneliv, børnesyn og børneperspektiverFaglig ledelse og organisering af læringsmiljøerDet faglige fyrtårns rolleTværfagligt samarbejde, åbent dagtilbud og sammenhæng i børnenes livBørn i udsatte positioner og inklusionDokumentation og evalueringskulturForældresamarbejde.I bogen anlægges et empirisk og videnskabeligt perspektiv på dagtilbudspædagogik og pædagogisk praksis. Bogen er skrevet med udgangspunkt i et samarbejde mellem professionshøjskolerne og af forfattere, der på forskellig vis er knyttet til undervisning, udvikling og forskning på professionshøjskolerne.
Aage Henriksen, f. 1921, dr. phil., professor i litteratur v. Københavns Universitet, var en af de unge mænd, der i 1950'erne var tæt tilknyttet Karen Blixen. Da han i 1952 udgav den lille bog Karen Blixen og marionetterne, inviterede Blixen ham til Rungstedlund, og det blev begyndelsen på et venskab, der på mange måder var skæbnesvangert for Aage Henriksen. Han har flere gange beskrevet det i sit eget forfatterskab, men nu forsøger sønnen, Morten, endnu en gang at indkredse det. Han interviewer sin far, og det er en lidt vrangvillig, 88-årig mand, der presses af sin søn til at fortælle endnu mere, for sønnen har selv aktier i forholdet.Blixen sagde, at hun havde en indgået en pagt med djævelen, der havde lovet hende evnen til at kunne forvandle alt til historier. Hun er - i den esoteriske forståelse, som Henriksen har - forbundet med kroppens venstre side, der er den kvindelige, passive, modtagende, repræsenteret af månen (hvor kroppens højre side er den mandlige, praktiske, erobrende kraft, repræsenteret af solen). Blixen ønsker at beherske mandens højre side, hvilket hun også har held til i Aage Henriksens tilfælde. Det medfører en stor smerte, men også en bevidsthedsudvidende forløsning på det indre plan. Han må dog efter ca. otte år bryde med Blixen, fordi hun vil beherske ham fuldstændigt. Morten Henriksen har siden han var ca. ti år været faderens dybt fortrolige, fordi moderen ikke ønskede at høre noget som helst om forbindelsen til Karen Blixen. Det gav ham både en følelse af at være udvalgt og en samhørighed med faderen, der var så stærk, at han for sin egen overlevelses skyld har været nødt til at skabe afstand og blive sig selv. Denne lille bog giver indblik i et venskab og (magt-)forhold, der er dybt fascinerende og farligt. Det er ud fra en psykologisk, personal- og litteraturhistorisk synsvinkel således en meget spændende og interessant bog at læse.
I 2016 fik Morten Henriksen sit livs værste besked. Han havde kræft! Med den diagnose faldt Morten mentalt sammen som en vandtung, brugt karklud. Han havde svært ved at genkende sig selv, og troen på egen formåen sivede ud sammen med det beskidte badevand i takt med de intensive behandlinger. Det var en barsk fysisk og psykisk kamp for at holde fast i livet, en kamp præget af ensomhed, frygt og selvmordstanker. Og en mental kamp, der ikke var slut med den glædelige nyhed, at Mortens kræft blev kureret.VIL DU VÆRE MED IGEN I MORGEN? er Mortens ærlige historie. Fra hans opvækst med en alkoholiseret far, som gjorde ham følelsesmæssig ensom, stille og kontant, og hvor løb blev der, hvor han søgte fred for støjen i hovedet, søgte efter anerkendelse og søgte af finde mening med livet. Det er også en beskrivelse af de intens kræftforløb, angsten og forholdet til Mortens kone og hans to store børn, øvrige familie og venner. Og om den svære tid efter sygdommen, hvor løbeskoene måtte frem, før Morten igen kunne føle sig i live – forandret og yderst taknemlig for at have fundet fred og mening med de mentale senfølger, som ofte ikke er italesat i forbindelse med at blive erklæret rask efter en kræftsygdom.
Hvad vil det sige at være en god pædagog? Hvordan udøver man dømmekraft i åbne situationer? På hvilke måder skaber man som pædagog relationer til og fællesskaber med dem, man står over for? Hvorfor spiller leg og humor en vigtig rolle i det? Disse spørgsmål angår kernen af pædagogens faglighed, som det synes vanskeligt at sætte ord på.I denne bog undersøger vi disse spørgsmål og forsøger at give svar på, hvad det vil sige at forholde sig professionelt som pædagog. Det gør vi ved at give et bud på de fire dimensioner af pædagogens professionsdannelse. Disse dimensioner udvikles gennem konkrete eksempler og cases fra projekt LegeKunst, hvor børn og voksne deltog sammen i kunstneriske legeaktiviteter.Bogen henvender sig til alle, der er nysgerrige på, hvad det vil sige at være en god pædagog og savner begreber til at reflektere over egen pædagogisk praksis.
Området medarbejderoplevelser (EX) er i sin spæde start. Flere og flere taler om det. Der kigges mod området kundeoplevelser (CX), buzzwords kommer til, men kun de få organisationer har igangsat rejsen på trods af, at området påvirker top- og bundlinje på mindst 8 forskellige dimensioner.EX-området er stort og har potentiale til at blive lige så betydende som CX, der i dag er et strategisk omdrejningspunkt i mange organisationer. Flere organisationer arbejder med delområder i form af bl.a. Journey mapping, hyppigere medarbejderindsigt og People analytics. Det er positivt, men der er brug for en bredere holistisk tilgang, hvis EX skal få en betydende plads på landkortet og i sidste ende påvirke top- og bundlinjen signifikant.En EX-transformation kræver radikale tiltag baseret på følgende hjørnesten: Skab de strategiske rammer – få C-level engageret, etabler et økonomisk EX 'WHY' og skab en stærk EX-organisering og governance Etabler en data-drevet kultur – skab hyppigere indsigter, lav næste generations analyser, skab et EX-sprog og understøt handling Implementer en helt ny måde at arbejde på – baseret på oplevelsesforståelse, design sprint, Journey mapping og teknologi-understøttelse Transformer medarbejderoplevelsen – få styr på basis, revitaliser hovedrejserne, involver hele organisationen og personificér oplevelserne Bogen giver HR og topledelsen 16 konkrete tiltag, som kan bringe en organisations medarbejderoplevelser til et nyt højere niveau.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.