Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Kognitiv adfærdsterapi (KAT) er en terapiform, der er kendetegnet ved mange diagnosespecifikke metoder, men som alle andre terapiformer har KAT også fra starten haft en solid stamme af transdiagnostiske metoder, fx sokratisk dialog og adfærdseksperiment. Det er disse metoder, som forfatterne har ønsket at fremhæve og udvikle med denne udgivelse. Bogens forfattere går desuden i dybden med metoder, som er mindre velbeskrevne i faglitteraturen, og som kan anvendes ved mange psykiske lidelser og problemstillinger, fx kontinuummetoden. Titlen Kognitiv adfærdsterapi på tværs dækker også over, at flere af metoderne nedbryder skellet mellem anden og tredje bølge inden for kognitiv terapi. Endelig er KAT kendt for at være en rationel, problemløsende terapiform, men den rummer også mange kreative, emotionsfokuserede metoder, som præsenteres i bogen, fx visualisering og metaforarbejde.Kognitiv adfærdsterapi på tværs er skrevet til klinikere i alle sektorer, der har et grundlæggende kendskab til KAT, og som ønsker at udvide deres repertoire. Bogen imødekommer et behov hos klinikere, der anvender KAT, og som ofte behandler klienter med komorbide, blandede eller atypiske tilstande eller behandler klienter med forskellige lidelser. Bogen kan læses fra den ene ende til den anden, men kapitlerne kan også læses hver for sig og fungere som et opslagsværk med vejledning og inspiration til kliniske problemstillinger.
Ruminationsfokuseret kognitiv adfærdsterapi for depression er en manual til gruppeterapi. Bogen beskriver indholdet af et standardiseret gruppeforløb på 11 sessioner med tilhørende handoutmateriale til deltagerne.Denne nye kognitive adfærdsterapeutiske behandling er udviklet af professor Edward R. Watkins.Manualen kan læses i sammenhæng med bogen Ruminationsfokuseret kognitiv adfærdsterapi for depression, der præsenterer den teoretiske og empiriske baggrund, principper og metoder samt kliniske vignetter og eksempler.Manualen er empirisk efterprøvet og har vist bedre behandlingseffekt i sammenligning med klassisk kognitiv adfærdsterapi i et dansk randomiseret, kontrolleret forsøg blandt psykiatriske patienter med depression.Den tilbyder en konkret og praktisk beskrivelse af indhold og fremgangsmåde ved udførelsen af Ruminationsfokuseret kognitiv adfærdsterapi i gruppe og henvender sig psykologer og andet behandlingspersonale.Stine Bjerrum Møller, specialpsykolog i psykiatri, ph.d. Chefpsykolog, Psykiatrisk Center Nordsjælland, Region Hovedstadens Psykiatri.Morten Hvenegaard, psykolog, ph.d. Post doc, Psykiatrisk Forskningsenhed, Psykiatrien Region Sjælland.Morten Kistrup, specialist i psykoterapi. Afsnitsleder af Ambulatoriet for psykoterapeutisk udvikling, Psykoterapeutisk Center Stolpegård, Region Hovedstadens Psykiatri.
Recovery er på alles læber inden for det mentale sundhedsområde. Men hvad er det egentlig? Og hvordan indgår recovery-begrebet i psykiatrien? Recovery – den individuelle proces om at komme sig – har transformeret vores forståelse af psykiske lidelser og behandling. Tiden er nu inde til, at begrebet tages ud af luftige hensigtserklæringer og idealer og ind i praksis, hvor møderne mellem professionelle og personer med psykiske lidelser foregår.Bogen giver en grundig indføring i forskningen og konkrete behandlingspraksisser i forhold til recovery, ligesom den præsenterer en bred vifte af specifikke eksempler på recovery-initiativer. Forfatterne, der er førende forskere og klinikere, viser, hvordan det at komme sig kan se ud indenfor forskellige psykiske lidelser.Tilsammen er kapitlerne med til at illustrere recovery-begrebets kompleksitet og mangfoldighed. Samtidig viser de, hvordan der kan bygges bro og udvikles nye initiativer, når idealer og ønsker om forandring mødes i den kliniske hverdag.Bogen er vigtig for alle, der vil vide noget om recovery i klinisk praksis. Den vil kunne læses af professionelle, studerende og andre med en interesse for psykiatrien og tilstødende områder.
Bogen beskriver psykologiens naturlige og nødvendige plads i nutidens tværfaglige og integrerede psykiatri. Omdrejningspunktet er en psykologisk forståelse af, tilgang til og behandling af mennesker med skizofreni, som tidligere blev betragtet som utilgængelige for psykologisk behandling. I dag opfattes sygdommen ud fra multikausale, udviklingsorienterede sygdomsmodeller og psykologers arbejde er en essentiel del af den psykiatriske behandling i teori og praksis.Henvender sig til psykologer, psykiatere, sygeplejersker og andre faggrupper inden for psykiatrien samt studerende inden for psykologi og beslægtede fagområder. Bogens forord er skrevet af Anne Lindhardt, formand i PsykiatriFonden.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.