Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Krigen i Syrien er en af vor tids største menneskelige katastrofer. Den er grum og gruopvækkende. Og vi er alle dens modvillige vidner. I ”Du må ikke græde – for så mister du blod” tager danske Nagieb Khaja os med på en dramatisk rejse ind i denne på én gang komplekse og såre simple skueplads for menneskelig dårskab og heltemod. I skyggen af et magtspil mellem storpolitiske kræfter som Rusland, USA og flere lande i Mellemøsten krydser han igen og igen grænsen til Syrien og formår at skabe kontakt med mennesker, som dagligt er berørt af borgerkrigen; fra Al-Qaeda-ledere og freelance-jihadister til muslimske nødhjælpsarbejdere og vestlige krigere. Med åbne sanser og en afvæbnende ærlighed vækker Nagieb tillid og fortrolighed i et land, hvor enhver tiltro til menneskeheden for længst synes ophørt.
Nagieb Khaja har rejst bag Vestens linjer i Afghanistan, og i mødet med folket, forstår man Talibans sejr.Den 12-årige afghanske dreng stod omkranset af Kunar-regionens flotte bjerge, hvor ekkoet fra vildfarne missiler kort forinden havde sprængt idyllen. ”Min far og mor blev dræbt. Mine to brødre, to søstre, niecer, to svigerinder. Alle blev dræbt,“ fortalte drengen, som gav amerikanerne skylden. Nagieb Khaja kiggede på drengen og tænkte, at han stod over for endnu en kommende Talibankriger.Mødet med drengen fandt sted i 2007 og er en af de mange samtaler med lokale, som den dansk-afghanske journalist har på sin færd rundt i Afghanistan gennem to årtiers krig og modløshed.De farlige rejser på egen hånd har givet ufiltrerede fortællinger om de mange ofre for Vestens våben. Nagieb Khaja har også lagt øre til lokales historier om korruption, brutalitet og narkotika blandt afghanske politifolk.Men turene bag Vestens linjer fik Nagieb Khaja kidnappet af Taliban og tilbageholdt af afghanske sikkerhedsstyrker. Efter knap tyve års krig regerer Taliban igen, og Nagieb Khaja er ikke i tvivl om hvorfor. De lokale afghanere i landområderne opfattede dem som DE MINDST ONDE. Bogen er en opdateret og revideret 3. version af Historien der ikke bliver fortalt.
Nagieb Khaja har rejst bag Vestens linjer i Afghanistan, og i mødet med folket, forstår man Talibans sejr.Den 12-årige afghanske dreng stod omkranset af Kunar-regionens flotte bjerge, hvor ekkoet fra vildfarne missiler kort forinden havde sprængt idyllen. ”Min far og mor blev dræbt. Mine to brødre, to søstre, niecer, to svigerinder. Alle blev dræbt,“ fortalte drengen, som gav amerikanerne skylden. Nagieb Khaja kiggede på drengen og tænkte, at han stod over for endnu en kommende Talibankriger.Mødet med drengen fandt sted i 2007 og er en af de mange samtaler med lokale, som den dansk-afghanske journalist har på sin færd rundt i Afghanistan gennem to årtiers krig og modløshed.De farlige rejser på egen hånd har givet ufiltrerede fortællinger om de mange ofre for Vestens våben. Nagieb Khaja har også lagt øre til lokales historier om korruption, brutalitet og narkotika blandt afghanske politifolk.Men turene bag Vestens linjer fik Nagieb Khaja kidnappet af Taliban og tilbageholdt af afghanske sikkerhedsstyrker. Efter knap tyve års krig regerer Taliban igen, og Nagieb Khaja er ikke i tvivl om hvorfor. De lokale afghanere i landområderne opfattede dem som DE MINDST ONDE.Bogen er en opdateret og revideret 3. version af Historien der ikke bliver fortalt.
HISTORIEN DER IKKE BLIVER FORTALT er en fortælling om den danske journalist Nagieb Khajas egne oplevelser i Afghanistan og hans afdækning af en konflikt, som på trods af 15 års krig stadig ikke er blevet afgjort. Modsat de fleste vestlige journalister har Nagieb Khaja rejst rundt i de krigsplagede områder uden at være embedded med militæret. Det har givet ham en ufiltreret adgang til lokalbefolkningen og en mulighed for at forstå, hvorfor flere afghanere er begyndt at støtte op Taliban-bevægelsen. Hans kompromisløse arbejdsmetode har dog også haft en pris, eksempelvis da han i 2008 blev kidnappet af en lokal Taliban-gruppe i Helmand. HISTORIEN DER IKKE BLIVER FORTALT er Nagieb Khajas fortælling om kidnapningen i 2008 og hele det dramatiske forløb før og efter. Men bogen er også et unikt portræt af det land og de mennesker, som krigen i Afghanistan berører – og som ofte udelades i den danske debat. I kraft af sin baggrund og sine mange kontakter i Afghanistan lykkes det Nagieb Khaja at komme helt tæt på almindelige afghanere i landområderne, hvor Taliban står stærkest. For dem er den opslidende krig konstant nærværende. Seks år efter udgivelsen kommer her en opdateret udgave af HISTORIEN DER IKKE BLIVER FORTALT med nye fortællinger fra Nagieb Khajas besøg i Afghanistan fra 2012 til slutningen af 2016. Det inkluderer blandt andet en redigeret udgave af Zetland-singlen Seks dag med Taliban, hvor Nagieb Khaja skildrer sine oplevelser som embedded journalist med Taliban. I seks dage sover, spiser og lever han side om side med talibanerne, overværer et angreb på en afghansk militærbase og deltager i faldne krigeres begravelser, hvilket giver et helt unikt indblik i bevægelsen. Carsten Jensen har skrevet forord til bogen.
AFGHANISTAN-KRIGEN – HISTORIEN DER IKKE BLEV FORTALT er en dramatisk fortælling om den dansk-afghanske journalist Nagieb Khajas egne oplevelser i Afghanistan og hans journalistiske afdækning af en konflikt, som på trods af ni års krig stadig ikke er blevet vundet. Modsat de fleste vestlige journalister har Nagieb Khaja rejst rundt i de krigsplagede områder i Afghanistan uden at være embedded med militæret. Det har givet ham en unik og ufiltreret adgang til lokalbefolkningen og mulighed for at forstå, hvorfor flere afghanere er begyndt at støtte op om Taleban-bevægelsen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.