Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Nell Rasmussen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Nell Rasmussen
    413,95 kr.

    Denne antologi giver en grundlæggende indføring i den menneskeretlige tænkning generelt og i specifikke persongruppers sociale og civile og politiske menneskerettigheder. Den behandler menneskeretsprincipper i sagsbehandling og praktisk socialt-, pleje- og behandlingsarbejde, og skriver sig ind i den løbende debat om etiske dilemmaer, som opstår i al socialt arbejde.Bogen tager udgangspunkt i dansk ret og Danmarks internationale menneskerettighedsforpligtelser på såvel civile og politiske som sociale og økonomiske områder i forhold til socialt arbejde i bredeste forstand.

  • af Nell Rasmussen
    385,95 kr.

    Denne antologi giver en grundlæggende indføring i den menneskeretlige tænkning generelt og i specifikke persongruppers sociale og civile og politiske menneskerettigheder. Den behandler menneskeretsprincipper i sagsbehandling og praktisk socialt-, pleje- og behandlingsarbejde, og skriver sig ind i den løbende debat om etiske dilemmaer, som opstår i al socialt arbejde.Bogen tager udgangspunkt i dansk ret og Danmarks internationale menneskerettighedsforpligtelser på såvel civile og politiske som sociale og økonomiske områder i forhold til socialt arbejde i bredeste forstand.IndholdsoversigtForordAnvendte forkortelserKapitel 1. Danmarks nationale og internationale menneskeretlige forpligtelser – af Ida Elisabeth KochKapitel 2. Borgerens retsstilling og menneskerettigheder i den sociale forvaltning – af Ingelise Bech HansenKapitel 3. Menneskeretlige dilemmaer i praktisk socialt arbejde – af Jannie DyringKapitel 4. Retten til et familieliv – for børn og forældre – af Annette Kronborg & Idamarie Leth SvendsenKapitel 5. Børns rettigheder – af Anette Faye JacobsenKapitel 6. Ældres rettigheder – af Ditte Bentzon GoldschmidtKapitel 7. Flygtninges og indvandreres menneskerettigheder – af Peter StarupKapitel 8. Handicappede menneskers rettigheder – af Birgitte Kofod OlsenKapitel 9. Psykiatriramtes rettigheder – af Karl Bach JensenKapitel 10. Stofbrugeres rettigheder – af Emil Kiørboe og Nanna W. GotfredsenKapitel 11. Hjemløses rettigheder – af Tage GøttscheKapitel 12. Prostitueredes og handlede menneskers rettigheder – af Nell RasmussenLitteratursøgning om menneskerettigheder – af Karen Lise ThylstrupOversigt over love, konventioner og anden international retForfatterliste

  • af Nell Rasmussen
    369,95 kr.

    Lærebog i familieret er en lærebog til brug for undervisningen i de juridiske områder på socialrådgiveruddannelserne.Bogen belyser den retlige regulering af familiens interne og eksterne relationer og beskriver rammer og procedurer for behandlingen af forskellige familieretlige sager.Bogen tager udgangspunkt i de retlige problemstillinger, som socialrådgivere i den sociale forvaltning og andre myndigheder og institutioner møder og skal være i stand til at vejlede om. Derfor behandles overordnet samspillet mellem den privatretlige og offentligretlige regulering af familiers forhold. Der gives eksempler fra administrativ og domstolspraksis om familieretlige konflikter, og den sociale forvaltnings rolle i forhold til familieretlige myndigheder inddrages.Målgrupper for Lærebog i familieret er først og fremmest studerende på grund- og videreuddannelserne for socialrådgivere og på efteruddannelsesforløb om børn og familiespørgsmål. Bogen kan også anvendes som håndbog af sagsbehandlere i socialforvaltninger og andre sociale institutioner.

  • - Når børn bliver ofre
    af Nell Rasmussen, Mai Heide Ottosen, Bente Boserup & mfl.
    324,95 kr.

    Fraværet af systematisk viden reducerer disse hændelser til ‘uforklarlige familietragedier’og forhindrer os også i at tale om, hvordan man kan forebyggedrab i familien. I forhold til andre sociale problemer er drab i familien ganskevist et sjældent fænomen, men ethvert meningsløst dødsfald rejser spørgsmåletom, hvad vi kan gøre for at undgå, at det sker.Denne bog formidler resultaterne fra et forskningsprojekt, hvis formål harværet at tilvejebringe mere fyldestgørende viden om, hvorfor børn bliver direkteeller indirekte ofre for et drab i familien. Det empiriske grundlag er 171danske drabssager, som fandt sted i perioden 1986-2018. Kildegrundlaget har iflertallet af sagerne været politiets sagsakter eller andre relevante myndighedsakter,mens en mindre del af drabssagerne alene har været funderet på mediernesomtaler.

  • - Når børn bliver ofre
    af Nell Rasmussen, Mai Heide Ottosen, Bente Boserup & mfl.
    358,95 kr.

    Forældres drab på børn er et sjældent fænomen, men vi bliver rystede, når vi hører om sådanne hændelser i medierne: Hvordan kan forældre, der burde elske og beskytte deres børn, begå en så forfærdelig handling? Og hvad sker der med de overlevende børn, som mister begge forældre, fordi den ene bliver fængslet efter at have dræbt den anden forælder? I Danmark er der begrænset viden om, hvorfor forældre slår deres børn ihjel, og der findes ingen viden om, hvilke implikationer partnerdrab har for de overlevende børn. Fravær af systematisk viden og en sproglig fattigdom om fænomenet ’drab i familien’ hæmmer vores mulighed for at forstå, hvad der ligger bag disse drab. Det er dermed også svært at drøfte, hvordan man kan forebygge, at børn bliver direkte eller indirekte ofre for drab.DRAB I FAMILIEN er den første samlede undersøgelse, der kortlægger, kategoriserer og skaber systematisk viden om disse sager. Den viser, at drab i familien er et differentieret fænomen. Der er dermed også forskelligartede greb at tage fat i, hvis vi fremover skal undgå at sådanne hændelser finder sted. Bogen anlægger en sociologisk tilgang og er baseret på analyser af 171 sager, der blev efterforsket som drab, i perioden 1986-2018.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.