Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Begrebet compliance er for alvor kommet på dagsordenen. Complianceanvendes i mange forskellige sammenhænge og dækkerbl.a. over, at det skal sikres, at love og regler overholdes. Termenhar længe været brugt i udlandet, og i Danmark kender vi særligtbegrebet fra den finansielle sektor, ligesom compliance ofteer knyttet til de juridiske afdelinger i virksomheder.COMPLIANCE I DEN OFFENTLIGE SEKTOR er først og fremmesten lærebog til valgfaget med samme titel på den juridiske grunduddannelsepå Københavns Universitet. Ønsket med faget er atforberede de studerende på deres fremtidige arbejdsliv, idet mangekandidater vil udføre compliancearbejde i deres kommendevirke, f.eks. som jurister i den offentlige sektor. Bogen gennemgårreguleringen på en række områder, som er nyttig baggrundsvidenfor arbejdet med compliance i det offentlige. Bogen kanderfor også benyttes af praktikere og andre, der er interesseredei compliance.Bogen er skrevet af forskere og undervisere i faget compliancei den offentlige sektor ved Det Juridiske Fakultet, KøbenhavnsUniversitet.
Arbejdsmiljøret – udvalgte emner er baseret på uddrag fra lærebogenGrundlæggende arbejdsret (2020), afhandlingerne Psykiske arbejdsskader(2018), Fra arbejdsbeskyttelse til sundhedsfremme på arbejdspladsen (2018)og endelig en artikel bragt i Tidsskrift for Miljø nr. 1/2021. Teksterne giverbåde en indføring i udviklingen af arbejdsmiljøretten og et overblik over detarbejdsmiljøretlige systems indretning og funktion, herunder sammenhængemellem de forskellige dele af systemet. Herudover behandles det fysiske ogpsykiske arbejdsmiljø, og hvordan klassiske arbejdsmiljøhensyn bliver udfordretaf nye måder at arbejde på i form af f.eks. online platformsarbejde.
Arbejdsmiljøret – udvalgte emner giver et overblik over udvalgte dele af arbejdsmiljøretten og en indføring i:• Det arbejdsmiljøretlige systems indretning og funktion, herunder sammenhænge mellem de forskellige dele af systemet.• Den arbejdsmiljøretlige retskildestruktur.• Samspillet mellem arbejdsmiljøretten, arbejdsretten og sundhedsretten.• Arbejdsmiljøretlige udfordringer i forhold til nye måderat arbejde på, herunder f.eks. online platformsarbejde. Arbejdsmiljøret – udvalgte emner er baseret på uddrag fralærebogen Grundlæggende arbejdsret (2020), afhandlingerne Psykiske arbejdsskader (2018), Fra arbejdsbeskyttelse til sundhedsfremme på arbejdspladsen (2018) og endelig en artikelbragt i Tidsskrift for Miljø nr. 1/2021.Forfatterne er ansatte og underviser på Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet.
I de senere år er der kommet stigende fokus på arbejdsgiverens rolle over for sine medarbejdere, når det gælder til medarbejdernes generelle sundhed.Fra arbejderbeskyttelse til sundhedsfremme på arbejdspladsen behandler den retlige regulering af kost, rygning, alkohol, motion og stress. Særligt initiativerne vedrørende kost og motion er nye og omfatter såvel frivillige som tvungne motionsordninger på arbejdspladsen.Sundhedsfremme på arbejdspladsen handler om virksomhedernes værdigrundlag og produktivitet, men skal også tage hensyn til de ansattes trivsel og arbejdsmiljø. Det afspejler sig i en stadig mere kompleks regulering, der ofte befinder sig i en vanskelig balancegang mellem modsatrettede interesser.Bogen er baseret på forfatterens ph.d.-afhandling.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.