Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I bogen skildrer forfatteren på en stemningsfuld og fængslende måde sin barndom og ungdom i en forstad til Odense i sidste halvdel af det 20. århundrede. Der er ikke tale om en erindringsbog i traditionel forstand, hvor forfatteren opregner alle sine meritter og fortjenester. Det er i stedet en skildring af et helt almindeligt liv. Et liv, som ligner det, de fleste af os lever, og som læseren derfor er i stand til at spejle sig i og identificere sig med.
I bogen skildrer forfatteren på en stemningsfuld og fængslende måde sin barndom og ungdom i en forstad til Odense i sidste halvdel af det 20. århundrede. Der er ikke tale om en erindringsbog i traditionel forstand, hvor forfatteren opregner alle sine meritter og fortjenester. Det er i stedet en skildring af et helt almindeligt liv. Et liv, som ligner det, de fleste af os lever, og som læseren derfor er i stand til at spejle sig i og identificere sig med. Uddrag af bogen Jeg har aldrig haft intelligens nok til at kunne tillade mig at læne mig tilbage og lade tingene ske. Men jeg oparbejdede i en meget tidlig alder en selvdisciplin, som gav mig mulighed for at indarbejde en arbejdsmoral, som var så høj, at jeg betragtede det som et svigt over for mig selv og mine omgivelser, hvis jeg ikke levede op til den med al den flid, jeg kunne stampe op af jorden. Havde jeg bare været en smule mere dovent anlagt, var jeg aldrig nået hertil. Havde jeg samtidig været mere intelligent, kunne jeg være nået endnu længere – hvis det da i sig selv havde været et mål, hvilket jeg ærlig talt i dag har svært ved at se. Om forfatteren Niels Falbe Schmidt (f. 1966) er cand.mag. i russisk og finsk, bor i Odense og er privatskolelærer på Nordfyn. Han har tidligere udgivet romanerne Med udsigt til havet og Ømanden. På Forlaget mellemgaard udkom i 2020 bogen Min morgen – set i dagslys. Coronaskriblerier. Han er desuden forfatter til en række artikler om især finske, russiske og baltiske forhold.
Min morgen – set i dagslys er en samling velfortalte og velskrevne meditationer over morgenstunden, ledsaget af eksistentielle overvejelser, erindringsstykker, dagbogsnotater og coronarefleksioner. Forfatteren beskriver sine refleksioner over en række eksistentielle emner, og læseren lærer ham at kende i al hans skrøbelige menneskelighed. Det er også historien om den midaldrende mand og hans familie, børn, ægteskab, karriere, intellektuelle interesser, krop og ikke mindst erindringer fra et efterhånden langt liv. Det hverdagsagtige hæves på elegant vis op på et plan, hvor det udtrykker de store almenmenneskelige temaer, som vil tiltrække enhver læser med interesse for de livsfilosofiske sider af tilværelsen. Uddrag af bogenSkyld og synd smager af mest om morgenen, når den spejles i den nye dags renhed og uspolerede vorden. Jeg har ofte fået forbrydelsen lidt på afstand gennem søvnen. Måske har jeg drømt noget, som forsøgte at klinke skårene. Men det er samtidig med friske kræfter, jeg vågner op til erkendelsen af min egen ufuldkommenhed. Måske er det en slags naturlov, at nattens hvile giver mig de kræfter tilbage, som skal til for at kunne holde mit selskab med mig selv ud endnu en dag. En anden naturlov siger mig efter mere end et halvt århundrede, at jeg nok aldrig vågner op og under kaffebrygningen kommer frem til den erkendelse, at jeg endelig er fri for synd og skyld for gårsdagens gerninger. Om forfatterenNiels Falbe Schmidt (f. 1966) er cand.mag. i russisk og finsk, bor i Odense og er privatskolelærer på Nordfyn. Han har tidligere udgivet bøgerne Med udsigt til havet og Ømanden og er forfatter til en række artikler om især finske, russiske og baltiske forhold.
Min morgen – set i dagslys er en samling velfortalte og velskrevne meditationer over morgenstunden, ledsaget af eksistentielle overvejelser, erindringsstykker, dagbogsnotater og coronarefleksioner. Forfatteren beskriver sine refleksioner over en række eksistentielle emner, og læseren lærer ham at kende i al hans skrøbelige menneskelighed. Det er også historien om den midaldrende mand og hans familie, børn, ægteskab, karriere, intellektuelle interesser, krop og ikke mindst erindringer fra et efterhånden langt liv. Det hverdagsagtige hæves på elegant vis op på et plan, hvor det udtrykker de store almenmenneskelige temaer, som vil tiltrække enhver læser med interesse for de livsfilosofiske sider af tilværelsen.Uddrag af bogenSkyld og synd smager af mest om morgenen, når den spejles i den nye dags renhed og uspolerede vorden. Jeg har ofte fået forbrydelsen lidt på afstand gennem søvnen. Måske har jeg drømt noget, som forsøgte at klinke skårene. Men det er samtidig med friske kræfter, jeg vågner op til erkendelsen af min egen ufuldkommenhed. Måske er det en slags naturlov, at nattens hvile giver mig de kræfter tilbage, som skal til for at kunne holde mit selskab med mig selv ud endnu en dag. En anden naturlov siger mig efter mere end et halvt århundrede, at jeg nok aldrig vågner op og under kaffebrygningen kommer frem til den erkendelse, at jeg endelig er fri for synd og skyld for gårsdagens gerninger.Om forfatterenNiels Falbe Schmidt (f. 1966) er cand.mag. i russisk og finsk, bor i Odense og er privatskolelærer på Nordfyn. Han har tidligere udgivet bøgerne Med udsigt til havet og Ømanden og er forfatter til en række artikler om især finske, russiske og baltiske forhold.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.