Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Vores holdning til indvandringen splitter det danske samfund mere end måske noget andet spørgsmål. Det er en debat, hvor vi ofte slår hinanden oven i hovedet med tal og statistik, men også et område, der er præget af mange myter. I denne bog tager Niels Glavind fat på nogle af de spørgsmål, der går igen i debatten: - Er muslimerne ved at komme i fjertal? - Fører indvandring til mere kriminalitet? - Er de etniske minoriteter præget af negativ social kontrol og kvindeundertrykkelse? - Er muslimerne imod demokrati? - Truer indvandrerne ytringsfriheden? - Truer indvandringen religionsfriheden? - Findes der racisme i Danmark? - Er bestemte boligområder hjemsted for ”parallelsamfund”? - Tager indvandringen milliarder fra velfærden? - Gider indvandrerne ikke at arbejde? - Sakker de etniske minoriteter bagud med uddannelse? De enkelte emner belyses i hvert sit kapitel med anerkendte undersøgelser og statistik.
"Manden i flasken" er en selvbiografisk beretning om et liv som alkoholiker og pillemisbruger. En beretning om angst, smugdrikkeri, ydmygelse og talrige mislykkede forsøg på at få kontrol med drikkeriet - kort sagt alt det, der er karakteristisk for en "alkoholkarriere". I 1986 lykkedes det forfatteren at kvitte flasken og pillerne efter et ophold på et behandlingshjem i Reykavík og dermed gøre en ende på mere end 20 års misbrug.I bogens anden del redegør Niels Glavind for holdninger til og viden om alkoholisme. Her findes bl.a. en kritik af de danske sundhedsmyndigheders håndtering af alkoholisme. Man bøjer af i forhold til den danske drikkekultur, og man melder ikke klart ud om alkoholisme som sygdom. For den enkelte alkoholiker kan det give længere vej til erkendelse af, at alkoholen må kvittes helt. Og det er også et svigt i forhold til børn af alkoholikere og andre pårørende, som mangler viden om, hvordan alkoholisme som sygdom rammer talrige mennesker - og som derfor tror de oplever noget mærkeligt og skamfuldt i deres familie. Bogen blev oprindeligt udgivet i 2021.Niels Glavind (f. 1945) er direktør for Bureau 2000 - analyse og forskning. De seneste mange år har han beskæftiget sig med undersøgelser og analyser, navnligt på det sociale område. Niels Glavind har studeret statskundskab og er desuden uddannet journalist. Som journalist har han bl.a. arbejdet for BUPL og for Sundhedsstyrelsens AIDS-sekretariat. I 1989 udgav han første udgave af "Manden i flasken", som skildrer hans liv som alkoholiker. Nu kommer en ny og revideret udgave, som bl.a. fokuserer på danskernes og sundhedsvæsnets holdning til alkohol og alkoholisme.
Bogen beskriver, hvordan personalenormering udregnes, og hvordan børn/voksen-forholdet faktisk ser ud i danske daginstitutioner. Det beskrives desuden, hvordan personalenormeringen har udviklet sig over tid, og hvilke uafklarede forhold, der er, når der tales om minimumsnormeringer.Bogen beskriver desuden nogle populære kommunale sparemodeller: Modulordninger, ferielukning, aldersgrænser og store institutioner.Og endelig belyses nogle andre forhold, der har betydning for kvaliteten i dagligdagen i daginstitutionerne, såsom fysiske rammer og tilsyn.
Manden i flasken er en selvbiografisk beretning om et liv som alkoholiker, men bogen redegør også for, hvad alkoholisme er, og diskuterer samfundets holdning til alkoholisme.Bogens forfatter, Niels Glavind, er direktør af analyseinstituttet Bureau 2000, der overvejende udfører forskning og analyser på det sociale område.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.