Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Det er vigtigt at have nogen, man kan grine, græde, lege og slås med. Nogen, der kan trøste én og holde én med selskab, når man er ked af det. Hvert opslag i bogen viser en situation eller en følelse, man kan komme ud for. Bag i bogen er der tips til, hvordan man kan glæde en særlig ven med en lille gave f.eks. et venskabsarmbånd. Der er også nogle forslag til lege. Husk, at leg er en god måde at få nye venner på!Det er dejligt at have venner, men man skal selv gøre noget for at opsøge og bevare dem. Oplæg til samtale om at være en god ven.
Når børn når en vis alder, er det helt naturligt, at de stiller spørgsmål om deres krop. De vil gerne vide, hvordan de selv kom til verden, og hvordan alting fungerer. Vor tids mange forskellige familiekonstellationer og muligheden for kunstig befrugtning og adoption gør, at forklaringerne kan være forskellige, men uanset hvordan dit/jeres barn er havnet i lige præcis jeres familie, begynder livet med et æg og en sædcelle.De korte tekster og søde illustrationer indbyder til en snak om ophav og forskelligheder samt om kroppens opbygning, funktioner, sanser og sundhed.
Når børn vokser op og bliver mere opmærksomme på deres omverden, får de mange nye indtryk i løbet af dagen, som kan gøre dem frustrerede og vrede eller særligt glade. For at håndtere de forskellige følelser er det vigtigt at kunne genkende og måske beskrive dem, så man kan snakke om dem. Bag i bogen finder du forslag til lege og aktiviteter, som kan bruges i familien og sammen med vennerne.Oplæg til samtale om at forstå sine egne og andres følelser i forskellige sammenhænge.
(back cover) The three R's teaches us many things we can do to reduce pollution. When we Reduce the number of different things we throw away--such as plastic bags--we help to keep the land where we live clean and the water that we drink fresh. It is also a good idea to Reuse; for example, by finding new uses for hand-me-downs that we might otherwise be tempted to throw away. And we can Recycle things like paper, cans, and bottles by placing them in collection areas where they can be picked up and made into new and useful things. Remembering these three R words is a good way for us to help make our planet a good place to live.
Billedbog om drengen Malte der starter i en ny skole. Han savner alle de gamle venner og hvordan får man nye? Bagerst i bogen er der vejledning for voksne og forslag til aktiviteter.
Når du skal have tøj på om morgenen, kigger du måske ud ad vinduet - på himlen, men også på, hvordan folk på gaden er klædt. Er det koldt eller varmt? Er det vådt eller tørt? Igennem året skifter temperatur og nedbør alt efter, hvor du er i Verden og hvilken årstid det er. Hvor meget det blæser, er der også stor forskel på. Til daglig taler man om vejret, men når man ser på temperatur og nedbør et bestemt sted over længere tid, taler man om klimaet. Klimaet er meget vigtigt for mennesker, men også for alt andet liv på Jorden.
Har du lagt mærke til , hvor fantastisk mange forskellige planter og dyr, der findes i verden? Blomstrende planter, kæmpe træer, dyr i flotte farver ... Alle levende væsner og planter er afhængige af hinanden og tilpasset det sted, de lever. Det betyder, at nogle arter findes i ørkner, andre i jungle, mens andre igen lever ved byerne. Her kan du høre om, hvor i Verden de forskellige arter findes.
Have og oceaner dækker så stor en del af Jorden, at hvis man ser planeten ude fra rummet, er den blå. Hvis du dykker ned under overfladen, kan du se store bjerge, ørkner, og dybe slugter, hvor kun de monsterlignende dybhavsfisk kan leve. Langs de lavvandede kyster er der også masser af liv. Havet er altid i bevægelse med bølger, tidevand og strømme. Her kan du lære noget om undersøisk liv.
Vores planet hører til et system af planeter, der kredser omkring Solen. Nogle af planeterne er kæmpestore kugler, af gasser, mens andre, som Jorden, er lavet af fast materiale som jord og sten. Universet er enormt og fuldt af lysende stjerner, klippestykker, is og støvpartikler. Læs med her og få noget mere at vide om vores solsystem - ja, hele Universet!
Vores planet hører til et system af planeter, der kredser omkring Solen. Nogle afplaneterne er kæmpestore kugler, af gasser, mens andre, som Jorden, er lavet affast materiale som jord og sten. Universet er enormt og fuldt af lysende stjerner,klippestykker, is og støvpartikler. Læs med her og få noget mere at vide om voressolsystem - ja, hele Universet!Vi taler meget om naturbevarelse, 'klimavenlighed' og miljøbevidsthed. Men hvad er det for en natur, vi skal passe på? Her kan yngre børn i store træk lære om Universet, klimaet, havet og Jorden med det forunderlige dyre- og planteliv!
Når du skal have tøj på om morgenen, kigger du måske ud ad vinduet - på himlen,men også på, hvordan folk på gaden er klædt. Er det koldt eller varmt? Er det vådteller tørt? Igennem året skifter temperatur og nedbør alt efter, hvor du er i Verdenog hvilken årstid det er. Hvor meget det blæser, er der også stor forskel på. Til dagligtaler man om vejret, men når man ser på temperatur og nedbør et bestemt stedover længere tid, taler man om klimaet. Klimaet er meget vigtigt for mennesker,men også for alt andet liv på Jorden.Vi taler meget om naturbevarelse, 'klimavenlighed' og miljøbevidsthed. Men hvad er det for en natur, vi skal passe på? Her kan yngre børn i store træk lære om Universet, klimaet, havet og Jorden med det forunderlige dyre- og planteliv!
Har du lagt mærke til , hvor fantastisk mange forskellige planter og dyr, der findes i verden? Blomstrende planter, kæmpe træer, dyr i flotte farver ... Alle levende væsnerog planter er afhængige af hinanden og tilpasset det sted, de lever. Det betyder, at nogle arter findes i ørkner, andre i jungle, mens andre igen lever ved byerne.Her kan du høre om, hvor i Verden de forskellige arter findes.Vi taler meget om naturbevarelse, 'klimavenlighed' og miljøbevidsthed. Men hvad er det for en natur, vi skal passe på? Her kan yngre børn i store træk lære om Universet, klimaet, havet og Jorden med det forunderlige dyre- og planteliv!
Have og oceaner dækker så stor en del af Jorden, at hvis man ser planeten udefra rummet, er den blå. Hvis du dykker ned under overfladen, kan du se storebjerge, ørkner, og dybe slugter, hvor kun de monsterlignende dybhavsfisk kan leve.Langs de lavvandede kyster er der også masser af liv. Havet er altid i bevægelsemed bølger, tidevand og strømme. Her kan du lære noget om undersøisk liv.Vi taler meget om naturbevarelse, 'klimavenlighed' og miljøbevidsthed. Men hvad er det for en natur, vi skal passe på? Her kan yngre børn i store træk lære om Universet, klimaet, havet og Jorden med det forunderlige dyre- og planteliv!
Tag på en rejse millioner af år tilbage til fortiden sammen med den frygtindgydende dinosaur tyrannosaurus Rex. Lad dig imponere af dens vægt, størrelse og skræmmende tandsæt. Vidste du f.eks., at den i én bid kunne tage en luns på 250kg? Hør også om, hvad og hvordan tyrannosaurussen spiste, og om hvordan den forsvarede sig mod andre dinosaurer. Få noget at vide om, hvorfor dinosaurerne forsvandt, og hvor man har fundet fossile skeletter og andre spor efter dem.
Edderkopper er små, men betydningsfulde. Der er mere end 45.000 forskellige arter og de findes overalt på Jorden bortset fra Antarktis. Hvis man omregner det anslåede antal edderkopper til bio-masse, svarer det til ca. 25 mio. tons. Den store mængde edderkopper er med til at holde bestanden af insekter og smådyr nede ved at spise mellem 400 og 800 mio. tons af disse hvert år og er en vigtig del for vores økosystemer.
Her kan man læse om flagermus i alle afskygninger - lige fra verdens mindste flagermus, som bare er 3 cm lang, til de store frugt-flagermus, flyvende hunde, som kan have et vingefang på op til 1,5 meter. De flagermus, som lever af insekter, kan jage uforstyrret af rovfugle og andre potentielle fjender. De jager nemlig om natten og har derfor udviklet en teknik til at opspore byttet med ekkolokalisering.
I bogen her kan du læse om den sydamerikanske klapperslange, som er en af verdens giftigste klapperslanger. Lær om dens sanser og jagtmetoder og om, hvordan den får unger og skifter ham. Vidste du at 'ranglen', som klapperslangen rasler med, når den føler sig truet, ikke er medfødt? Hør også lidt om andre arter af klapperslanger og om slanger i det hele taget.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.