Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Få viden om og forståelse af det moderne Tyrkiet - historisk, samfundsmæssigt og religiøst.Udgivelsen tager fat i aktuelle emner som:Hvorfor den osmanniske periode er populær i nutidens TyrkietTyrkiets eventuelle optagelse i Islams rolle i det moderne TyrkietTyrkisk nationalisme både historisk og aktueltKvindernes status og muligheder i det moderne Tyrkiet.Udgivelsen giver først tre særfaglige introduktioner til landet:HistoriskSamfundsfagligtReligiøst.Herefter følger tre tværfaglige temakapitler, der fokuserer på:Den samfundsmæssige udvikling fra kalifat til demokratiMinoriteternes status i Tyrkiet både historisk og aktueltTyrkiet og EU.Udgivelsen indeholder spændende billeder, kilder og tabeller, der gør fremstillingen levende.Velegnet til alle former for fagligt samarbejde, der involverer historie, samfundsfag og religion, fx i kultur- og samfundsfaggruppen.
Bogens aktualitet er uomtvistelig, og læseren føres indledningsvist med sikker hånd gennem et landskab af definitioner og teorier, der giver et fagligt grundlag for at arbejde med emnet. Bl.a. introduceres læseren til forskellige konversionsteorier og radikaliseringsmodeller.Bogens andet kapitel omhandler radikalisering både på venstre- og højrefløjen i politik. Her får læseren også et historiske vue over radikaliseringstendenserne fra 1970´erne og frem til nutiden.Bogens hoveddel består af fem kapitler, hvor der er fokus på den religiøse radikalisering inden for islam, jødedom, kristendom, hinduisme og buddhisme.Eksempelvis læser vi om cyber-jihad, jødiske jihadister, Aryan jihad, radikaliserede munke i Myanmar og hindunationalisme. Alle sammen emner, der virker engagerende og motiverende på elever og kursister.Bogen indeholder et varieret udvalg af kildetekster og billeder, der alle fungerer godt til faglig analyse. Hertil kommer at udgivelsen rummer mange opgaver, der lægger op til diskussion og refleksion.
Forvandlinger – Skræk, lyst og død i religion undersøger i en række vidt forgrenede essays religion som en ”forvandlingsmaskine”, der lader mennesker overskride fysiske, mentale og åndelige grænser. Bogen anlægger overraskende perspektiver på religionernes betydning for den menneskelige eksistens med eksempler hentet fra historiske kilder, ritualer, myter, kunst, musik, tegneserier og film. Refleksionerne over forvandlingstematikken udspiller sig i en vibrerende kulturhistorisk spænding mellem fortid og nutid, og således peger bogen også på, hvordan de grænseoverskridelser, vi er vidne til i nutidens religiøsitet, lægger sig i forlængelse af en lang historisk tradition. Christian Munch-Hansen (f. 1969) er cand.mag. i religion og musik, underviser og freelance musikskribent. Ole Bjørn Petersen (f. 1953) er cand.mag. et art. i historie, religion og filosofi, underviser og har en tillægsuddannelse i journalistik. Begge er forfattere til flere bøger.
Kierkegaards liv i bogform – hans kamp, hans trængsler, hans kærlighed og sorger – i en kunstnerisk fortolkning, en serie af tegninger, der siger mere end mange ord og som åbner for en ny forståelse af Kierkegaard. Med afsæt i Kierkegaards liv og skrifter er tegninger og tekst blevet til i samarbejde mellem Arnt Uhre, Jørgen Strunge og Ole Bjørn Petersen.Søren Kierkegaards tekster står for sig selv, bastante, krævende og udfordrende for læseren. Søren Kierkegaard er et kæmpe måltid og et sådan kan gerne nedsvælges med cognac og petit fours.Arnt Uhres stregtegningerne får en ekstra dimension i samspillet med illustratoren Jørgen Strunges farvelægninger. De to tegnere klæder hinanden på til bal. Ole Bjørn Petersen giver en velskreven og yderst indsigtsfuld introduktion til Kierkegaard.
Kristendom, buddhisme, islam, hinduisme og jødedom. Ingen af de fem store religioner kan sige sig fri for ekstremisme, radikalisering, ja terror. Dertil kommer den politiske ekstremisme til højre og venstre, som også er et spørgsmål om tro. Det står tydeligt tegnet, når du har læst Ole Bjørn Petersens og Hans Henrik Fafners nye udgivelse På Guds vegne - radikalisering og terrorisme i vor tid.Den Kolde Krigs afslutning med Berlinmurens fald i november 1989 gav håb om, at verden var på vej mod fredeligere tider. Set fra Vestens side balancerede den politiske stemning i 1990’erne med Clinton og Jeltsin på hver sin side af den politiske vippe. Men med angrebet på World Trade Center 11. september 2001 stak en ny trussel pludselig sit hæslige hoved frem. Ekstrem tro som drivkraft for vold.Helt aktuelt har vi situationen i Myanmar, hvor 6.500 rohingyaer inden for det seneste år er blevet dræbt, deres kvinder voldtaget og deres landsbyer udslettet. Rohingyaerne tilhører det muslimske mindretal i det buddhistiske Myanmar. De bliver forfulgt på grund af deres tro. Konflikten er ikke ny. Og slet ikke enestående.På skarp og saglig vis skildrer forfatterne, Ole Bjørn Petersen og Hans Henrik Fafner, hvordan de aktuelle konflikter har dybe historiske rødder. De undersøger, hvordan sociale, kulturelle og økonomiske problemer kan udløse religiøse spændinger, som vi ser det over hele verden og i alle de store religioner.På Guds vegne kradser i det gængse mediebillede af buddhisme som en fredelig religion og islam som konfliktreligion. Bogen indkredser definitioner og begreber, undersøger og stiller spørgsmål, finder fællestræk og forklaringer på ekstremisme, radikalisering og terror.På Guds vegne er en øjenåbner, en nødvendig bog til dig, der vil med om bag avisoverskrifterne og undersøge de bagvedliggende årsager til radikalisering, der ofte skyldes andet og mere end religion, fx modsætningsforhold mellem befolkningsgrupper, mellem land og by, mellem globaliseringens tabere og vindere, mellem somewheres og anywheres.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.