Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Denne 3. udgave af Højmessen i Den Danske Folkekirke er revideret og i hårdt bind. Bogen udkom samtidig med året og dagen - Liturgisk håndbog II, der rummer en gennemgang af kirkeårets søn- og helligdage. Det har givet mulighed for en række henvisninger de to bøger imellem. De to bøger er på denne måde knyttet til hinanden og vil med udbytte kunne læses i sammenhæng eller parallelt. Begge bøgerne er i et brugervenligt bredformat.
I bogen beskrives kirkeårets forløb, sammenhænge mellem søndage i kirkeårstiderne og mellem teksterne på den enkelte søn- eller helligdag. I bogens første del beskrives historie og tradition bag festtider, helligdage og deres tekstlæsninger, salmer og musikværker gennemgås.Anden del har dobbeltopslag til hver søn- eller helligdag. På venstre side findes oversigt over forslag til musikalske valg til dagen og på højre side henvisninger til alterbogens tekster og forslag til salmevalg. Fyldt med inspirerende information om musik og salmer.
Liturgi og musik tager afsæt i gudstjenestens musik set som genre og giver en grundig indføring i den liturgiske musik ved folkekirkens højmesse.Gudstjenesten rummer en mangfoldighed af tekstlige og musikalske former. Oplæsning af bibeltekster og fremsigelse af bønner og andre liturgiske tekster veksler med salmesang, orgelmusik, korsang, evt. messede led og menighedssungne svar.Liturgi og musik beskriver de tekstlige og musikalske former i det liturgiske forløb og giver et samlet liturgisk-musikalsk overblik over folkekirkens gudstjenester.Liturgi og musik tager afsæt i gudstjenestens musik set som genre og giver en grundig indføring i den liturgiske musik ved folkekirkens højmesse. Bogen falder i tre dele.Første del opridser kirkemusikkens frie position med fokus på de musikalske valg og den musikalske formdannelse, der knytter sig til højmessens liturgisk-musikalske led.Anden del indkredser de fire aktører i gudstjenesten (menighed, præst, organist/kirkemusiker og kor/kirkesanger) og beskriver deres aktive roller i det liturgiske forløb.Den tredje del rummer en gennemgang af gudstjenestens liturgiske led og deres aktuelle musikalske iklædninger.Liturgi og musik henvender sig til alle med interesse for højmessen og højmessens musik.Ole Brinth (f. 1954) er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med Kirkemusikalsk Diplomeksamen (1980) og Diplomeksamen i Musikhistorie og -teori (1985). Ansat som organist 1977-2009. Rektor for Sjællands Kirkemusikskole 2009-2021.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.